Sport

Rămanem cu Simona

Ziarul de Vrancea
31 ian 2017 925 vizualizări
Irina Begu şi Monica Niculescu au părăsit prematur turneul de tenis de la Sankt Petersburg dar continuă la dublu * Simona Halep joacă astăzi de la 11:30 cu Ana Konjuh, care a eliminat-o pe Monica

Ambele jucătoare romane prezente ieri în turul I al turneului de tenis de la Sankt Petersburg (categoria Premier, 710.000 $) au fost eliminate. Irina Begu (28 WTA) a fost învinsă cu 1-6, 5-7 de către Andrea Petkovic (52 WTA, prima de pe tabloul calificărilor), în 97 de minute. Irina a pierdut primul set fără drept de apel, în 34 de minute, dar în al doilea a condus cu 4-2, pentru ca apoi să piardă trei jocuri la rand rand şi să se încline în cele din urmă cu 5-7.  Romanca a evoluat destul de slab, avand procentaje de sub 50% la punctele reuşite din ambele servicii, şi a adunat opt duble greşeli, confirmand eclipsa de formă care ţine din august 2016, cand a caştigat turneul de la Florianopolis.
O evoluţie ceva mai bună a avut-o Monica Niculescu (35 WTA), învinsă cu 6-1, 3-6, 2-6 de către croata Ana Konjuh (39). Sportiva de 19 ani s-a impus după exact două ore de joc în faţa romancei, care este cu zece ani mai în varstă decat ea şi mai bine clasată în ierarhia mondială.  Monica a început excelent meciul şi a caştigat primul set în 30 de minute, cu un sec 6-1. Ea a pornit şi setul al doilea cu break, dar apoi jocul său s-a rupt şi Konjuh a luat patru game-uri la rand, caştigand setul cu 6-3. Î setul decisiv, tanăra croată a dominat jocul a condus cu 2-0, 3-1, 3-2 şi a încheiat cu 6-2.  Konjuh (şase aşi, opt duble greşeli) a mai învins-o pe Niculescu în 2015, în finala turneului WTA de la Nottingham, cu 1-6, 6-4, 6-2. În optimile turneului de la Sankt Petersburg, Konjuh o va întalni, în premieră, pe Simona Halep (4 WTA), principala favorită a turneului. Monica Niculescu va juca la dublu, alături de Irina Begu, contra perechii Lenka Kuncikova / Elise Mertens (Cehia / Belgia).Meciul va începe după 11:30 la fel ca şi partida Halep – Konjuh. Mai tarziu, după 13:00 are loc şi meciul dintre cuplurile Raluca Olaru / Oksana Savciuk (Romania / Ucraina) şi Jelena Ostapenko / Alicj Rosolska (Letonia / Polonia).
Rezultate din turul I: Roberta Vinci (Italia) – Timea Babos (Ungaria) 6-3, 3-6, 6-4; Iulia Putinţeva (Kazahstan) – Johanna Larsson (Suedia) 6-0, 1-0 ab; Kristina Mladenovic (Franţa) – Elise Mertens (Belgia) 7-6, 6-4; Alizé Cornet (Franţa) – Kirsten Flipkens (Belgia) 6-4, 6-2; Donna Vekic (Croaţia) – Jelena Ostapenko (Letonia) 6-0, 6-4; Daria Kasatkina (Rusia) – Belinda Bencic (Elveţia) 6-2, 7-5.
Turul I, Taipei: Zhu Lin (China) – Magda Linette (Polonia) 6-3, 5-7, 6-4; Kurumi Nara (Japonia) – Jelena Jankovic (Serbia) 6-7, 7-5, 6-4; Lucie Hradecka (Cehia) – Katerîna Kozlova (Ucraina) 7-6, 4-6, 6-1; Elina Svitolina (Ucraina) – Evghenia Rodina (Rusia) 6-0, 6-3; Samantha Stosur (Australia) – Danka Kovinic (Muntenegru) 6-2, 6-4; Lucie Safarova (Cehia) – Aleksandra Krunic (Serbia) 6-3, 6-4; Caroline Garcia (Franţa) – Marina Erakovic (Noua Zeelandă) 6-3, 6-2; Peng Shuai (China) – Zheng Saisai (China) 6-2, 6-4; Dalila Jakupovic (Slovenia) – Francesca Schiavone (Italia) 7-6, 6-3.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.