Sport

Ceferin arată cu pumnul spre FIFA

Ziarul de Vrancea
30 ian 2017 807 vizualizări
Preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, susţine că Europa trebuie să obţină cel puţin 3 locuri noi, 16 în total, după extinderea Cupei Mondiale de fotbal de la 32 la 48 echipe la ediţia din 2026.

Ceferin a declarat pentru ziarul Die Welt că UEFA nu a fost în favoarea creşterii numărului de echipe la turneul final al Cupei Mondiale, dar după ce FIFA a aprobat participarea a 48 echipe la CM 2026, Europei trebuie să i se recunoască rolul esenţial în acest sport.  ''Calitatea este în Europa şi America de Sud. Noi cerem cel puţin 16 locuri, asta în cel mai rău scenariu. Nu vrem să fim aroganţi, dar Europa este numărul unu cand vine vorba de calitate şi venituri. Nu suntem o confederaţie oarecare. Nu putem fi învinşi la vot tot timpul. Şi dacă se întamplă asta va conduce la probleme serioase între FIFA şi UEFA. Dar FIFA ştie asta şi nu se va întampla'', a declarat Ceferin. Europa are în prezent rezervate 13 din cele 31 de locuri pentru Cupa Mondială, în timp ce a 32-a, ţara gazdă, se califică din oficiu. 

Karabatic – numărul 1 în handbal

Nikola Karabatic a fost desemnat cel mai bun jucător (MVP) al Campionatului Mondial de handbal masculin 2017 după ce a cucerit medalia de aur cu Franţa în finala cu Norvegia (33-26), duminică la Paris. Alţi doi francezi, interul dreapta Nedim Remili şi portarul Vincent Gerard, figurează în echipa ideală a competiţiei, în timp ce cel mai bun marcator a fost macedoneanul Kiril Lazarov cu 50 goluri. Ceilalţi jucători din formaţia ideală sunt croatul Domagoj Duvnjak (centru), norvegienii Sander Sagosen (inter stanga), Kristjan Bjørnsen (extremă dreapta) şi Bjarte Myrhol (pivot) şi suedezul Jerry Tollbring (extremă stanga). 

Record de asistenţă în baschetul romanesc

Recordul de asistenţă la un meci din Liga Naţională de baschet masculin a fost stabilit la partida dintre U BT Cluj şi Steaua Bucureşti, din etapa a XVIII-a, în Sala Polivalentă fiind prezenţi 6.000 de spectatori. U Banca Transilvania Cluj a învins, duminică seară, formaţia bucureşteană, cu scorul de 85-68 (46-36), în derbiul Ligii Naţionale. Precedentul record înregistrat la un meci din Liga Naţională de baschet masculin a aparţinut tot unei partide U - Steaua, din primăvara anului trecut, cand au asistat 5.300 de spectatori în Sala Polivalentă din Cluj, care are o capacitate de 7.200 de locuri. Sala clujeană îşi va mări însă capacitatea pană la 10.000 de locuri, în vederea găzduirii unei grupe a Eurobasket 2017, între 31 august şi 8 septembrie. 

Superioritate fără spor

Mijlocaşul Alexandru Chipciu a provocat eliminarea unui adversar în partida pe care echipa sa, Anderlecht Bruxelles, a terminat-o la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 0-0, cu formaţia Standard Liège, în etapa a XXIV-a a campionatului Belgiei. n minutul 2, Chipciu, care a jucat tot meciul, s-a ciocnit la mijlocul terenului cu Filip Mladenovic în momentul în care jocul era întrerupt. La semnalizarea tuşierului, fundaşul sarb a fost eliminat. Mijlocaşul Nicolae Stanciu a primit un cartonaş galben în minutul 51 şi a fost înlocuit în minutul 76 la Anderlecht Bruxelles, în timp ce mijlocaşul Răzvan Marin a jucat toate minutele la Standard, echipă care a mai avut un jucător eliminat, atacantul algerian Ishak Belfodil, în minutul 90. În urma acestui rezultat, Anderlecht Bruxelles a rămas pe locul doi în clasament, cu 48 de puncte, la un punct în urma liderului FC Bruges, în timp ce Standard şi-a păstrat poziţia a noua, cu 33 de puncte şi un meci mai puţin disputat.

LeBron, peste 20.000

Baschetbalistul LeBron James a devenit, duminică, primul jucător al echipei Cleveland Cavaliers care marchează peste 20.000 de puncte în liga profesionistă nord-americană (NBA). James, care a marcat 25 de puncte în partida cu Oklahoma City Thunder, scor 107-91, a ajuns la 20.019 puncte înscrise în NBA. Următorul jucător cu cele mai multe puncte înscrise în istoria formaţiei din Cleveland este lituanianul Zidrunas Ilgauskas, cu 10.616 puncte. LeBron James, în varstă de 32 de ani, se află la al zecelea sezon la Cleveland Cavaliers. Baschetbalistul american, care a jucat patru ani şi la Miami Heat, este al optulea cel mai bun marcator din istoria NBA, cu 27.938 de puncte.

Încă o lovitură chinezească

Atacantul brazilian al echipei Villarreal, Alexandre Pato, a fost transferat la formaţia chineză Tianjin Quanjian în schimbul a 18 milioane de euro, a anunţat, ieri, Marca. Pato, în varstă 27 de ani, a fost achiziţionat de Villarreal la începutul sezonului de la Corinthians pentru trei milioane de euro. Brazilianul a marcat două goluri în 14 meciuri jucate pentru formaţia spaniolă în Primera Division. Echipa pregătită de italianul Fabio Cannavaro, nou promovată în prima ligă chineză, l-a transferat la începutul anului pe mijlocaşul belgian Axel Witsel de la Zenit Sankt Petersburg şi îl mai are în lot pe atacantul brazilian Luis Fabiano. Oficializarea transferului lui Pato ar putea fi întarziată pană la încheierea festivităţilor pentru Anul Nou chinezesc.

Nadal nu joacă în Cupa Davis

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a anunţat, ieri, că nu va juca în partida împotriva Croaţiei, din primul tur al Cupei Davis, din cauza oboselii. Căpitanul nejucător al echipei Spaniei, Conchita Martinez, l-a convocat pe Feliciano Lopez în locul lui Nadal. Din formaţia spaniolă mai fac parte jucătorii Roberto Bautista,  Pablo Carreño şi Marc Lopez. Rafael Nadal a ajuns pană în finală la Australian Open, acolo unde a fost învins, duminică, de elveţianul Roger Federer. Spaniolul a anunţat că îşi va lua două săptămani de pauză şi va reveni în circuit la turneul de la Rotterdam (13-19 februarie). Spania va întalni Croaţia, la sfarşitul săptămanii, la Osijek, în primul tur al Cupei Davis.

Lallana is “The Best”

Mijlocaşul echipei Liverpool, Adam Lallana, a fost desemnat cel mai bun jucător al selecţionatei Angliei în 2016, conform unui sondaj realizat în randul fanilor naţionalei Albionului.  Lallana a primit 39 la sută din voturi, fiind urmat de atacantul echipei Leicester Jamie Vardy (12%) şi de Wayne Rooney de la Manchester United (8%). În varstă de 28 de ani, Lallana are 29 de meciuri în naţionala Angliei începand din 2013. El are trei goluri în echipa Angliei.

Jubileul parizian al lui Cavani

Atacantul uruguayan Edinson Cavani a marcat, duminică, golul cu numărul 110 în tricoul echipei Paris Saint-Germain şi a devenit al doilea cel mai bun marcator din istoria clubului francez. Internaţionalul uruguayan l-a devansat pe portughezul Pedro Miguel Pauleta (109 goluri). Liderul marcatorilor din istoria grupării franceze este suedezul Zlatan Ibrahimovic (156 de goluri), care a plecat în vară la Manchester United. Formaţia Paris Saint-Germain a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa AS Monaco, într-un meci din etapa a XXII-a a campioantului Franţei. Gazdele au deschis scorul prin Cavani, în minutul 81, din penalti, oaspeţii reuşind egalarea prin Bernardo Silva, în minutul 90^2.

Genk a luat un portar australian

Echipa RC Genk, adversara Astrei Giurgiu în 16-imile de finală ale Ligii Europa, l-a achiziţionat pe portarul australian al formaţiei FC Valencia, Mathew Ryan, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării belgiene. Ryan a venit sub formă de împrumut pană la finalul sezonului şi îl va înlocui la Genk pe olandezul Marco Bizor, care s-a accidentat. Mathew Ryan, în varstă de 24 de ani, a mai evoluat în Belgia la echipa FC Bruges (2013-2016) şi a fost declarat cel mai bun portar din campionat în 2014 şi 2015. El a participat cu naţionala Australiei la Cupa Mondială din 2014. Ryan a mai jucat în cariera sa la formaţiile Blacktown City şi Central Coast Mariners. Astra Giurgiu va întalni formaţia RC Genk în 16-imile de finală ale Ligii Europa, într-o dublă manşă, la 16 februarie, pe teren popriu şi la 23 februarie, în Belgia

Incendiu pe “Old Trafford”

Un incendiu a izbucnit, ieri dimineaţa. în zona de sud a stadionului Old Trafford, arena unde evoluează echipa Manchester United. Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 7.00 (ora 9.00 în Romania) la un lift din zona de sud a stadionului. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale, iar incendiul a fost stins după aproximativ o oră şi jumătate.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.