Sport

Handbalul poate salva o viaţă! Licitaţie cu scop umanitar gandită de un handbalist de la CSM Focşani 2007!

Cătălin VLĂDESCU
27 ian 2017 4623 vizualizări
Una dintre mingile cu care s-a jucat finala Super Cupei Romaniei 2016 dintre caştigătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin CSM Bucureşti şi CSM Roman, licitată pentru tanăra vranceancă Roxana Dragomir, bolnavă de cancer


Unul dintre componenţii echipei de handbal CSM Focşani 2007, Petrică Vasilache, a lansat pe pagina sa de facebook o provocare tuturor prietenilor săi, cu scopul de a se strange bani pentru Roxana Dragomirtanăra mămică de doar 26 de ani, care a aflat că suferă de cancer la doar cateva luni după ce a rămas însărcinată. Despre cazul acesta Ziarul de Vrancea a scris aici. Iniţiativei jucătorului au răspuns deja prompt mai mulţi colegi de echipă, împreună handbalişti la CSM Focşani 2007, dovedind astfel că handbalul este poate cel mai frumos sport de echipă din cate există. Unul dintre prietenii handbalistului focşănean Petrică Vasilache, Bogdan Damian, nu a rămas indiferent dramei prin care trece tanăra şi a găsit împreună cu aceasta o altă modalitate şi mai frumoasă de a strange bani atat de necesari tratamentului de care tanăra mămică are vitala nevoie. „Cu sprijinul echipei de handbal feminin CSM ROMAN, ofer spre licitaţie una dintre mingile cu care s-a jucat finala Super Cupei Romaniei 2016 dintre caştigătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin CSM Bucureşti şi CSM Roman, dublă finalistă a Cupei Romaniei!! Mingea este semnată de întreg lotul echipei CSM ROMAN, printre acestea gasindu-se şi semnăturile internaţionalelor romance  Ana-Maria Iuganu, Luciana Popescu Marin, Clara Vădineanu, Raluca Ivan, cat şi a unor internaţionale străine: Iryna Glybko(Ukraina), Viktorija Tymoshenkova(Ucraina) şi Jasna Toskovic (Muntenegru)!!! Licitaţia începe de la suma de 300 RON şi se va încheia în data de 03/02/2017! Bineînţeles suma primită pe această minge va ajunge direct de la cumpărător în contul lui Dragomir Alin Cristian! (predarea o voi face personal în Focşani sau prin curierat daca este cazul)”,  scria în urmă cu cateva zile pe pagina sa de facebook, Bogdan Damian.

 
Provocare pe pagina sa de facebook a handbalistului focşănean

 
Pe pagina sa de facebook, handbalistul focsanean scrie:

 
„Salut dragi prieteni
Astăzi vă lansez o provocare, o provocare ce ţine de umanitate. Cred că sunteţi la curent şi ştiţi despre cazul unei tinere din judeţul Vrancea, o tânăra mămică care a făcut sacrificiul suprem pentru o mamă, aducând pe lume o minunăţie de fetiţă. Spun sacrificiu, deoarece a sacrificat sănătatea ei şi a întârziat tratamentul ce urma să-l înceapă pentru a se vindeca de cancer. Sper să nu plictisesc însă pe cei ce vor citi aceste rânduri, cu siguranţă vor sta puţin pe gânduri la câteva aspecte despre viaţă.Trecem prin viaţă alergând după bani, faimă, bunuri, însă trecem cu vederea un lucru foarte important: omenia. Uităm să ne bucurăm de micile plăceri ale vieţii, în condiţiile în care putem face averi să nu le cheltuim într-o viaţă. Adunăm bunuri care nu le folosim niciodată, însă uităm de cel mai important lucru : viaţa. VIAŢA ŞI SĂNĂTATEA  nu pot fi cumpărate! Important în decursul vieţii este şi ceea ce oferim, ce lăsăm în urmă, experienţa ne învaţă, dar, foarte important  este să şi oferim din ceea ce avem celor din jur, şi nu mă refer doar la bunuri materiale, ci şi la o vorba bună, un sfat, o încurajare, o faptă bună, fără să aşteptăm recunoştinţă sau merite pentru ceea ce facem, să facem aceste lucruri pentru liniştea şi împăcarea noastră interioară, că putem fi mai buni. SCHIMBAREA NU TREBUIE SĂ O AŞTEPTĂM DE LA ALŢII, SCHIMBAREA PUTEM FI NOI! Prin urmare, îi provoc pe toţi prietenii mei să DONEZE, iar cei ce nu au posibilitatea materială, să transmită un gând bun, o energie pozitivă pentru ca DRAGOMIR ROXANA să acumuleze energia şi starea necesară pentru a lupta şi a merge mai departe . Fetiţă ei, MAYA, are nevoie de mama!
P.S. Am uitat să subliniez: SPER CĂ NU V-AM PLICTISIT CU DISCURSUL MEU, ASTA AM SIMŢIT, ASTA AM GÂNDIT ŞI AM SCRIS!
Semnat, Petrică Vasilache."

 

Puteti licita pentru mingea cu care s-a jucat finala Super Cupei Romaniei 2016,  pe Facebook, pe pagina de grup:

Împreună pentru Roxana


(CĂTĂLIN VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.