Sport

La porţile semifinalelor

Ziarul de Vrancea
25 ian 2017 603 vizualizări
Serena Williams şi surprinzătoarea Mirjana Baroni sunt ultimele calificate în această fază, la Australian Open * eliminarea Johannei Konta o menţine pe Simona Halep pe locul IV în topul mondial * Wawrinka – Federer, capul de afiş al dimineţii de astăzi

Cea de-a doua semifinală a probei de simplu feminin de la Australian Open se va disputa între favorita numărul 2, americanca Serena Williams şi jucătoarea croată Mirjana Lucic-Baroni (79 WTA).  Serena Williams a învins-o, în sferturile de finală, cu scorul de 6-2, 6-3, după o oră şi 15 minute, pe Johanna Konta (Marea Britanie, 9 WTA). Americanca rămane astfel în cursa pentru caştigarea celui de-al 23-lea turneu de Grand Slam, care iar aduce şi revenirea pe primul loc în clasamentul mondial. În semifinale, Selena Williams o va întalni pe croata Mirjana Baroni, învingătoare, după o oră şi 48 de minute, asupra  Karolinei Pliskova (Cehia, 5 WTA). În varstă de 34 de ani, Mirjana a dar dovadă de o tenacitate ieşită din comun. Condusă cu 1-3 în primul set, croata a anihilat break-ul făcut de adversară şi a reuşit să se impună în ultimul game pe serviciul cehoaicei. Setul al treilea a fost ceva mai complicat, dar Pliskova a caştigat ultimele trei jocuri, trimiţand jocul în set decisiv. Setul trei a început în oglindă faţă de primul. După 3-1 pentru Mirjana, Karolina a cerut pauză medicală şi apoi a realizat trei game-uri la rand. Însă în final a venit randul croatei să se dezlănţuie, iar în ultimele trei game-uri, de la 4-3 pentru ea, Pliskova nu a pierdut decat o minge. Mirjana Lucic-Baroni, în varstă de 34 de ani, va juca a doua semifinală de Grand Slam din carieră, după cea de la Wimbledon din 1999, cand a fost învinsă de Steffi Graf. Croata a devenit a patra cea mai slab clasată jucătoare care ajunge în semifinale la Melbourne în era Open, după Claudia Porwik (locul 81, 1990), Serena Williams (locul 81, în 2007) şi Justine Henin (fără clasament, în 2010). Ultima dată cand două jucătoare care nu sunt cap de serie (CoCo Vandeweghe şi Mirjana Lucic) au ajuns în semifinale la Melbourne s-a întamplat în 2010 (Justine Henin şi  Zheng Jie). Rezultatele sferturi de ieri au favorizat-o şi pe Simona Halep, care nu mai poate pierde locul IV mondial,  după încheierea Australian Open. După eliminarea Garbiñei Muguruza, englezoaica Johanna Konta era singura care o mai putea întrece pe constănţeancă.  Simona Halep va păstra însă un avantaj fragil faţă de urmăritoarele sale, Dominika Cibulkova, Agnieszka Radwanska şi Garbiñe Muguruza. Semifinalele, programate în această noapte, sunt Venus Williams – Coco Vandeweghe şi Serena Williams – Mirjana Baroni.
 * În turneul masculin,  Grigor Dimitrov (15 ATP) şi-a reconfirmat forma bună în care se află, învingăndu-l cu 6-3, 6-2, 6-4,  după două ore şi 12 minute, pe belgianul David Goffin (11), care va pătrunde, totuşi, în premieră, în prima decadă a topului mondial.  Grigor Dimitrov, în varstă de 25 de ani, se află la a doua semifinală de Grand Slam din carieră, după cea de la Wimbledon din 2014, cand a fost învins de Novak Djokovic. Bulgarul, care a caştigat turneul de la Brisbane, este neînvins în acest an. Într-o altă partidă, Rafael Nadal (9 ATP) a trecut de un nou obstacol dificil, canadianul Milos Raonic. Ca şi vechiul său rival, Roger Federer, “Rafa” este într-o formă de zile mari după perioada mai puţin fastă, el trecand cu 6-4, 7-6, 6-3 de Raonic,  după două ore şi 44 de minute. Eliminat în primul tur la ediţia trecută, Nadal va disputa a cincea semifinală la AusOpen, turneu pe care l-a caştigat în 2009. Semifinala dintre Nadal şi Dimitrov se va disputa maine, de la ora 10:30, însă astăzi, de la aceeaşi oră, se vor întalni în prima semifinală elveţienii Roger Federer (17) şi Stanislas Wawrinka (4).
* La dublu feminin, finala se va disputa între perechile Andrea Hlavackova /  Peng Shuai (Cehia/China, nr. 12) şi Bethanie Sands / Lucie Safarova (SUA/Cehia, nr. 2).  Hlavackova şi Peng au învins perechea favorită nr. 1, Hlavackova şi Peng, scor 7-6, 6-2, Caroline Garcia/Kristina Mladenovic (Franţa). Perechea Sands / Safarova au trecut, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4, de perechea japoneză Eri Hozumi / Miyu Kato. Andrea Hlavackova şi Peng Shuai se află în premieră, împreună, într-o finală de Grand Slam, în timp ce Bethanie şi Lucie au în palmares trei titluri de Grand Slam, AusOpen şi RG în 2015, US Open în 2016. Hlavackova a ajuns şi anul trecut în finală la Australian Open, împreună cu compatrioata sa Lucie Hradecka, dar au fost învinse de cuplul Martina Hingis/Sania Mirza (Elveţia/India).
* Surpriză imensă în sferturi la dublu masculin realizată de cuplul australian  aproape necunoscut, Marc Polmans  /Andrew Whittington, care a reuşit să scoată în sferturi cuplul favorit numărul 1, Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut. Cei doi australieni vor întalni în semifinale perechea Henri Kontinen / John Peers (Finlanda / Australia) învingătoare cu 7-5, 6-3 în faţa cuplului australian, Samuel Groth / Chris Guccioni. Prima semifinală este: Bob& Mike Bryan (SUA) – Pablo Carreño / Guillermo Garcia (Spania).
* Dublu mixt, sferturi: Abigail Spears / Juan Cabral (SUA / Columbia) – Michaell Krajicek / Raven Klaasen (Olanda / Africa de Sud) 6-4, 6-3; Sania Mirza / Ivan Dodig (India / Croaţia) – Gabriela Dabrowski / Rohan Bopanna (Canada / India) 6-4, 3-6, 12-10. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.