Sport

”Un dezastru foarte sumbru”

Ziarul de Vrancea
25 ian 2017 634 vizualizări
Astfel caracterizează preşedintele Răzvan Burleanu situaţia FRF, dacă ar fi silită să achite 200 de milioane de euro lui Adrian Mititelu

Preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, ieri, la Casa Fotbalului, că nu vrea să se gandească cum ar arăta fotbalul romanesc. În cazul în care sentinţa ar rămane definitivă în cazul dezafilierii Universităţii Craiova şi Adrian Mititelu ar avea caştig de cauză în ceea ce priveşte despăgubirea de peste 200 de milioane de euro. Întrebat dacă o astfel de decizie ar echivala cu desfiinţarea federaţiei, Burleanu a spus: “Mă puneţi să-mi imaginez un dezastru foarte sumbru, şi nu numai pentru federaţie, ci pentru întreg fotbalul romanesc. Pentru că federaţia este o organizaţie non-profit şi cand te gandeşti la conceptul de federaţie, te gandeşti la o sumă de membri. Sincer nu aş vrea să mă gandesc cum ar arăta fotbalul romanesc. Fotbalul nu ar putea fi organizat în lipsa unei federaţii de profil”.
Oficialul FRF a precizat că federaţia nu ar avea banii necesari pentru a plăti o astfel de sumă drept despăgubire. “Exclus. Fotbalul romanesc nu are o asemenea valoare. În 2014 sau 2015, veniturile totale ale echipelor din Liga I erau undeva la 70 de milioane. 2016 cunoaşte un regres din punct de vedere financiar. Nu avem cum să ne permitem plata unei astfel de despăgubiri. Nu pot să comentez o decizie de instanţă, eu cunosc situaţia financiară, ştiu care sunt resursele. FRF este singura federaţie importantă din Romania care nu are acces la fonduri publice. Toţi banii vin exclusiv din mediul privat”, a afirmat Răzvan Burleanu, la finalul şedinţei de ieri a Comitetului Executiv al FRF. Conform sentinţei formulate de Tribunalul Bucureşti, prima instanţă care a judecat dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova de către FRF, patronul grupării oltene, Adrian Mititelu, ar urma să primească o despăgubire în valoare de aproximativ 220 de milioane de euro. Cazul a ajuns acum la Curtea de Apel.

FC Steaua îşi poate schimba numele

Burleanu a afirmat că schimbarea denumirii echipei FC Steaua ar putea fi făcută pană la finalul acestui sezon, fără sancţiuni, dacă FRF va fi obligată să pună în aplicare decizia instanţei. "Interpretarea mea este că va trebui să punem în aplicare o decizie de instanţă. Iar regulamentele federaţiei se supun deciziilor de instanţă”, a spus Burleanu, care a confirmat că FRF a primit documentele prin care CSA Steaua solicită punerea în practică a deciziei de schimbare a denumirii FC Steaua. Preşedintele FRF a precizat că regulamentele federaţiei permit schimbarea denumirii unei echipe: “Schimbarea de denumire este permisă de regulamentele FRF, prin urmare nu am alte elemente noi. E decizia exclusivă a clubului să-şi schimbe numele. Regulamentul prevede ca această schimbare de denumire să se facă în pauza competiţională. În acelaşi timp, FRF Federaţia Romană de Fotbal are un termen limită, ca pană pe data de 4 iunie să informeze UEFA despre denumirile echipelor participante în cupele europene”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.