Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Stanciu, eurogol la Bruxelles

Ziarul de Vrancea
23 ian 2017 858 vizualizări
Mijlocaşul Nicolae Stanciu a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Anderlecht Bruxelles, a caştigat-o, duminică, pe teren propriu, scor 3-1 (2-0), în faţa formaţiei Saint Trond, în etapa a XXII-a a campionatului belgian

Stanciu, care a jucat tot meciul, a marcat în minutul 65. Internaţionalul roman a recuperat un balon în propria jumătate de teren, a făcut o cursă de 50 de metri, a driblat un adversar şi a înscris cu un şut la vinclu de la 16 metri. Mijlocaşul Alexandru Chipciu a evoluat pană în minutul 81 la Anderlecht. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost marcate de Tielemans, în minutele 31 şi '90^2, al doilea din penalti, în timp ce pentru oaspeţi a punctat Gerkens, în minutul 71. De fapt şi primul gol înscris de Anderlecht a avut la origine tot un penalty: portarul oaspeţilor a respins în faţă şutul lui Tielemans, iar mijlocaşul belgian a înscris. În urma acestei victorii, Anderlecht Bruxelles a urcat pe locul doi în clasament, cu 44 de puncte, la două puncte în urma liderului FC Bruges.
Sforile se trag la Kremlin
Tragerea la sorţi pentru grupele turneului final al Cupei Mondiale din 2018 va avea loc la Kremlin, în 1 decembrie, a anunţat, ieri Vitali Mutko, vicepremierul rus care se ocupă de sport şi preşedinte al Federaţiei Ruse de Fotbal (RFU). "Ceremonia va avea loc la 1 decembrie. Am sugerat să aibă loc la Palatul Congreselor din Kremlin şi FIFA a fost de acord", a declarat Mutko, după o întalnire cu premierul Dmitri Medvedev.  Rusia va găzdui Cupa Mondială în perioada 14 iunie-15 iulie 2018, pe 12 stadioane din 11 oraşe. De asemenea, în acest an va organiza Cupa Confederaţiilor, în oraşele Moscova, Sankt Petersburg, Kazan şi Soci.

Bicfalvi a schimbat echipa

Mijlocaşul Eric Bicfalvi, care a evoluat ultima dată la Tom Tomsk, a semnat un contract pe doi ani şi jumătate, cu posibilitate de prelungire cu un sezon, cu gruparea FC Ural Ekaterinburhg. în varstă de 28 de ani, Bicfalvi a evoluat din vară la Tom Tomsk, ultima clasată din prima ligă rusă. Anterior, el a mai jucat la Jiul Petroşani, Gloria Buzău, Steaua Bucureşti, Volîn Luţk, Liaoning Whowin (China) şi Dinamo Bucureşti. Noua echipă a internaţionalului roman ocupă locul 13 în clasament, cu 14 puncte după 17 etape, cinci puncte peste Tom Tomsk, situată pe locul 16. La Tom Tomsk, Bicfalvi a marcat trei goluri în 15 meciuri jucate în campionat.

Barcelona se apropie

Echipa FC Barcelona a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 4-0 (1-0), formaţia Eibar, în ultimul meci al etapei a XIX-a a campionatului Spaniei şi a revenit la două puncte în urma liderului Real Madrid. Golurile învingătorilor au fost marcate de Denis Suarez ('31), Messi ('50), Luis Suarez ( '68) şi Neymar ('90^1). În clasament conduce Real Madrid, cu 43 de puncte şi un meci mai puţin disputat, fiind urmată de FC Sevilla, cu 42 de puncte, şi FC Barcelona, cu 41 de puncte.

Se cere excludierea ruşilor de la JO

Preşedintele Federaţiei americane de patinaj artistic, Sam Auxier, s-a pronunţat în favoarea excluderii Rusiei de la Jocurile Olimpice de iarnă din anul 2018, în urma raportului McLaren privind dopajul organizat din această ţară. "Acest program de dopaj a fost sponsorizat de stat, este un program de mare amploare, bine organizat, destinat să trişeze", a declarat Auxier înaintea startului Campionatelor Statelor Unite de la Kansas City (Missouri).  În opinia oficialului american, citat de site-ul Icenetwork.com, Rusia "trebuie să primească o pedeapsă severă", iar excluderea de la viitoarea ediţie a Olimpiadei de iarnă este, în opinia sa, "singura soluţie pentru Comitetul Internaţional Olimpic şi Federaţia internaţională de patinaj, pentru a-şi putea păstra nivelul de integritate".  Raportul McLaren, a cărui versiune finală a fost publicată în luna decembrie, a dezvăluit faptul că aproximativ 1.000 de sportivi ruşi, din cadrul a peste 30 de discipline, au fost implicaţi într-un sistem de dopaj instituţionalizat.

Junele Isak, transferat la Borussia

Atacantul suedez al echipei AIK Solna, Alexander Isak, în varstă de 17 ani, a fost achiziţionat de formaţia Borussia Dortmund, a anunţat, ieri, site-ul oficial al clubului german.  Isak va semna contractul cu Borussia Dortmund după ce FIFA îşi va da acordul, acest lucru fiind necesar deoarece jucătorul suedez este încă minor. Cele două cluburi nu au oferit alte detalii despre acest transfer. Alexander Isak a debutat la AIK Solna la 16 ani şi a marcat 13 goluri în 29 de meciuri jucate pentru formaţia suedeză. În 8 ianuarie, Isak a debutat la naţionala Suediei într-un meci amical cu reprezentativa Coastei de Fildeş. Isak avea 17 ani şi 113 zile şi a doborat recordul de 104 al celui mai tanăr jucător din istoria naţionalei, deţinut de Erik Dahlström. Patru zile mai tarziu, în meciul amical cu Slovacia, scor 6-0, Alexander Isak a marcat primul gol la naţională.

Mason a fost operat pe creier

Mijlocaşul echipei Hull City, Ryan Mason, a fost operat, duminică seară, după ce a suferit o fractură craniană în meciul cu Chelsea Londra, scor 0-2, din campionatul Angliei. Mason, în varstă de 25 de ani, a fost operat la spitalul St Mary’s din Londra şi se află în stare stabilă. În prima repriză, Ryan Mason s-a lovit cap în cap cu fundaşul Gary Cahill. Mason a rămas întins pe gazon şi a primit îngrijiri medicale timp de mai multe minute. El a părăsit terenul pe targă şi a fost înlocuit cu David Meyler. Echipa Chelsea Londra a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Hull City, în ultimul meci al etapei a XXII-a şi s-a distanţat la opt puncte în fruntea clasamentului campionatului englez.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.