Sport

Mica Unire le-a adus o minivacanţă bugetarilor

Mihai Boicu
18 ian 2017 1419 vizualizări
Guvernul a stabilit ca ziua de luni, 23 ianuarie, să fie zi liberă pentru angajaţii din sectorul public u cum 24 ianuarie este zi nelucrătoare, bugetarii vor avea o minivacanţă de patru zile

Sărbătorirea Unirii Principatelor Romane le-a adus încă o  zi liberă bugetarilor, potrivit unei hotărari aprobată în şedinţa de ieri a Guvernului. 24 ianuarie pică marţea viitoare şi este declarată zi nelucrătoare. Guvernul a decretat şi luni zi liberă, iar în aceste condiţii bugetarii vor beneficia de o minivacanţă de patru zile. Unirea dintre Moldova şi Ţara Romanească de la 24 ianuarie 1859 va fi marcată printr-o serie de manifestări care vor avea loc dimineaţă la Iaşi şi după amiază la Focşani. Evenimentul din Piaţa Unirii este organizat de Consiliul Judeţean Vrancea şi care a pregătit un buget de 100.000 de euro. În Piaţa Unirii vor veni mai mulţi artişti pentru un spectacol folcloric, intonarea imnului şi un moment evocator.  Pe scenă vor evolua artiştii Vlad Miriţă, Felicia Filip, Ioan Isaiu, Sebastian Stan, Alexandru Bindea, Vlad Rădescu, Ion Haiduc, Bogdan Jianu, Aureliu Surulescu, Ion Dichiseanu, Veta Biriş, precum şi Ansamblul Folcloric ”Ţara Vrancei”. Consiliul Judeţean a stabilit că firma care se va ocupa de organizarea evenimentului va asigura scena şi va aduce artiştii invitaţi şi va organiza un dineu pentru 300 de invitaţi. De asemenea, va asigura şi transportul pentru 2000 de participanţi din teritoriu în Piaţa Unirii. Manifestările se vor încheia cu un exerciţiu drill team şi cu retragerea cu torţe a militarilor. La Focşani au fost invitaţi reprezentanţii celor mai importante instituţii ale statului. Purtătorul de cuvant al Preşedinţiei a afirmat în urmă cu cateva zile că preşedintele Klaus Iohannis nu va fi prezent la Focşani. (M. B.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.