Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Răzvan Marin, spre Belgia

Ziarul de Vrancea
18 ian 2017 1032 vizualizări
Fostul fotbalist Petre Marin, tatăl jucătorului Răzvan Marin, a declarat că sunt discuţii avanate privind transferul fiului său de la FC Viitorul la formaţia belgiană Standard Liège

"Într-adevăr sunt discuţii avansate. Mai multe nu vă pot spune, mai multe ştiu Hagi şi impresarul. E vorba de Standard Liège, vedem dacă se va concretiza. Standard e o echipă importantă din fotbalul belgian şi un pas înainte în cariera lui Răzvan. Noi am căutat o echipă sau un campionat în care Răzvan să poată juca şi să progreseze în continuare. Pentru Răzvan era important să meargă la o echipă unde să aibă şanse mari de a juca. E în lotul echipei naţionale şi trebuie să joace. Acesta e cel mai important lucru. Dacă s-ar face acest transfer, cred că va fi o afacere foarte bună", a declarat Petre Marin. Mijlocaşul Răzvan Marin, 20 de ani, a debutat în septembrie trecut în echipa naţională, marcand un gol în meciul cu Armenia-Romania, scor 0-5, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. În acest sezon al Ligii I, el a jucat 20 de meciuri la FC Viitorul şi a înscris patru goluri.

Bute este în grafic

Pugilistul Lucian Bute a anunţat, ieri, că este în grafic cu pregătirea pentru meciul din februarie cu Eleider Alvarez, el postand pe Facebook şi un filmuleţ în care poate fi văzut la antrenament. "AMR 36 de zile. în grafic cu pregătirea pentru 24 februarie", a scris Bute în limba romană, adăugand în franceză şi engleză că se antrenează pentru a fi în cea mai bună formă la confruntarea de luna viitoare.Lucian Bute va reveni în ring la 24 februarie 2017 şi va lupta cu sportivul columbian Eleider Alvarez, într-un meci care va avea loc la Quebec. învingătorul din acest meci va lupta apoi cu Adonis Stevenson, posibil pentru titlul WBC la categoria semigrea, la 22 sau 24 aprilie. Eleider Alvarez are 32 de ani şi este neînvins în 21 de partide la profesionişti, din care zece caştigate prin KO.
Înfrangere la masa verde şi depunctare
Comisia de disciplină a FRF a decis, miercuri, ca meciul ASA Targu Mureş - Pandurii, din etapa a XXI-a a Ligii I, să fie omologat cu scorul de 3-0, iar gorjenilor să li se scadă trei puncte în clasament. În plus, clubul din Targu Jiu a primit o penalitate sportivă de 113.400 de lei. Meciul dintre echipele ASA Targu Mureş şi Pandurii Targu Jiu, din 18 decembrie 2016, din etapa a XXI-a a Ligii I, nu a mai fost reluat după pauză, deoarece jucătorii formaţiei gorjene au refuzat să mai intre pe teren. La pauză, ASA Targu Mureş conducea cu scorul de 2-0. Arbitrul Marius Avram a aşteptat pe teren împreună cu jucătorii echipei ASA Targu Mureş reluarea partidei, dar după trei minute a decis încheierea jocului.

Maxim, bun de CONCACAF

Fotbalistul echipei VfB Stuttgart, Alexandru Maxim, ar putea ajunge la campioana CONCACAF  formaţia mexicană Club America, la care a fost legitimat în urmă cu 20 de ani şi Ilie Dumitrescu,. "Romanul Alexandru Maxim este o opţiune pentru America. Ultimul european care a semnat cu Club America este tot roman: Ilie Dumitrescu; este considerat unul dintre cele mai nereuşite transferuri din istoria clubului", notează sursa citată. Alexandru Maxim joacă la VfB Stuttgart din 2013. Dumitrescu a fost legitimat la Club America în 1996-1997, perioadă în care a jucat în 14 meciuri şi a marcat un gol.

Tenismanii noştri calcă în străchini

Tenismanul Adrian Ungur a fost eliminat, miercuri, în primul tur al turneului challenger de la Koblenz (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 43.000 de euro. Ungur a fost învins de sarbul Filip Krajinovic, scor 6-4, 3-6, 4-6 într- oră şi 51 de minute.Celălalt tenisman roman prezent la Koblenz, Marius Copil, a fost eliminat, scor 4-6, 3-6 de polonezul Michal Przysiezny, venit din calificări.

Exemplu bun de urmat

Mijlocaşul echipei Manchester City, Yaya Touré, a refuzat o ofertă de 600.000 de euro pe săptămană de la clubul chinez Jiangsu Suning, jucătorul ivorianului afirmand că pentru acesta fotbalul este mai important decat banii. "Yaya vrea să joace la cel mai înalt nivel. Este fericit la Manchester City şi iubeşte fotbalul mai mult decat banii", a spus Dimitri Seluk, impresarul lui Toure, citat de presa engleză. Toure, în varstă de 33 de ani, are contract cu City pană în vară.

Genk, remiză în Cupa Belgiei

Formaţia RC Genk, adversara Astrei Giurgiu în 16-imile de finală ale Ligii Europa, a remizat în deplasare, scor 1-1, cu echipa Ostende, în prima manşă a semifinalelelor Cupei Belgiei. Pentru Ostende a marcat Vandendriessche '21, iar pentru Genk a punctat Malinovsky ('55). Meciul retur va avea loc la 31 ianuarie. Astra Giurgiu va întalni formaţia RC Genk în 16-imile de finală ale Ligii Europa. Campioana Romaniei va juca manşa tur pe teren propriu, în 16 februarie 2017. Returul va avea loc la 23 februarie, în Belgia.

Star egiptean în Frăţia Musulmană

Fostul fotbalist egiptean Mohamed Aboutrika, în varstă de 38 de ani, a fost inclus în Egipt pe lista organizaţiilor şi persoanelor considerate teroriste, relatează presa internaţională. Aboutrika este suspectat că a finanţat "Frăţia Musulmană", considerată din 2013 ca fiind organizaţie teroristă. Fostul internaţional are interdicţie de părăsire a teritoriului Egiptului, iar paşaportul îi va fi retras. Pe listă se află aproximativ 1.400 de persoane. Mohamed Aboutrika a jucat în 105 meciuri pentru naţionala ţării sale, în perioada 2001-2013. El a caştigat de două ori Cupa Africii pe Naţiuni, în 2008 şi 2009, iar la nivel de echipă de club a caştigat, între altele, de cinci ori Liga Campionilor Africii cu Al Ahly. Aboutrika s-a retras din activitatea sportivă în 2013.

Bătaie între selecţioneri

Selecţionerii reprezentativelor din Honduras şi Panama, Jorge Luis Pinto şi Hernan Dario Gomez, s-au încăierat la finalul unui meci disputat, în Cupa Americii Centrale. Cei doi au avut mai întai o discuţie aprinsă, după care s-au încăierat. Pinto şi Gomez au fost despărţiţi de membri ai stafului uneia dintre naţionale şi de forţele de ordine. Honduras s-a impus marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0, în faţa selecţionatei din Panama. Unicul gol a fost marcat din penalty, de Hernandez, în minutul 36.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.