Sport

Don Quijote a luat-o razna

Ziarul de Vrancea
17 ian 2017 560 vizualizări
Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, îl somează pe superiorul său, comandantul Cristian Petrea să semneze notificările privind FC Steaua Bucureşti SA, considerand că aceasta este în interesul “statului roman şi al Armatei Romane” * în plus, Talpan îl trage de urechi pe noul Ministru al Apărării Naţionale, dar Gabriel Leş a cerut verificări amănunţite

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat, ieri, pe pagina sa de Facebook, că a dispus Corpului de Control şi Inspecţie să demareze urgent verificări cu privire la modul în care a fost gestionată situaţia generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei a mărcii "Steaua Bucureşti". "Într-o zi în care preocupările întregului Minister al Apărării s-au concentrat pe fundamentarea bugetului pe anul 2017, pregătirea Ministerialei Apărării de la NATO din luna februarie, am fost nevoiţi cu toţii să acordăm timp preţios unor polemici neconstructive. Astăzi, am dispus Corpului de Control şi Inspecţie să demareze urgent şi cu maximă seriozitate verificări cu privire la modul în care a fost gestionată situaţia generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei a mărcii «Steaua Bucureşti». La finalul misiunii de control, vom face publice rezultatele acesteia", a scris Leş.
Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, l-a acuzat,  ieri, pe comandantul interimar al CSA Steaua, Cristian Petrea, de neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, de acţiune contrar intereselor statului roman şi ale Armatei Romane şi de săvarşirea infracţiunii de abuz în serviciu, pentru că se opune punerii în aplicare a deciziei Curţii de Apel în litigiul cu FC Steaua, prin refuzul de a semna notificările către FRF, LPF şi ONRC. "Vreau să-l somez public pe comandantul interimar Petrea Cristian să semneze de urgenţă notificările către ONRC, LPF, FRF şi către societatea comercială Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, pentru că sunt în interesul statului roman, el împiedicand punerea în aplicare a deciziei Curţii de Apel din data 21 decembrie 2016. Îi solicit public ministrului Apărării să constate că comandantul interimar Petrea Cristian nu-şi îndeplineşte atribuţiunile de serviciu, că se opune punerii în aplicare a deciziei Curţii de Apel, că acţionează contrar intereselor statului roman şi ale Armatei Romane şi săvarşeşte infracţiunea de abuz în serviciu", a declarat Talpan, la Digi Sport. Florin Talpan a afirmat, luni, că a întocmit notificări către LPF, FRF şi ONRC, prin care le cere acestor instituţii să pună în aplicare decizia Curţii de Apel Bucureşti în litigiul cu gruparea patronată de Gigi Becali, privind numele Steaua, însă Petrea a refuzat să le semneze.
Ieri, CSA Steaua dat publicităţii un comunicat, în care îşi reafirmă intenţia de a înfiinţa o echipă de fotbal care să fie înscrisă în Liga a IV-a şi nu în Liga I, aşa cum susţine Talpan că ar trebui, conform deciziilor instanţelor în litigiul privind marca Steaua. "CSA rămane consecvent proiectului de înfiinţare a echipei de fotbal seniori, sub conducerea lui Marius Lăcătuş. Proiectul prevede înscrierea în Liga a IV-a, promovarea, în fiecare an, prin merit sportiv, în ligile superioare, astfel încat, în anul 2020 echipa să poată accede în prima ligă valorică, sincronizandu-se cu finalizarea modernizării stadionului de fotbal. CSA Steaua Bucureşti apreciază interesul mass-media pentru acest subiect, dar face precizarea că multe dintre declaraţiile şi luările de cuvant exprimate în ultimele zile de diferite persoane, nu se înscriu în strategia de dezvoltare a proiectului secţiei de fotbal, acestea reprezentand pure speculaţii sau interpretări personale", se arată în comunicatul citat.
Conducerea clubului sportiv precizează că îi acordă sprijin lui Talpan în litigiile cu FC Steaua, gruparea lui Becali, deşi juristul se plange de lipsa de susţinere din partea CSA şi MApN. La 21 decembrie 2016, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.