Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Halep vrea la Fed Cup

Ziarul de Vrancea
17 ian 2017 619 vizualizări
Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, ieri, la revenirea în ţară după eliminarea de la Australian Open, că şi-ar dori să joace în meciul de Fed Cup cu Belgia şi consideră că are destul timp să se recupereze după accidentarea suferită la genunchiul stang.

"Sunt tristă şi supărată de ceea ce s-a întamplat, dar nu e un capăt de ţară. Mai sunt multe turnee şi mă bucur că sunt acasă şi văd zăpadă. Nu ştiu cat de gravă este accidentarea, astăzi voi face un RMN şi voi afla mai multe. Din cate ştiu de la RMN-ul precedent nu a fost nimic foarte grav, este doar o tendinită la tendonul rotulian şi doare. Mi-aş dori să joc la Fed Cup, cred că am destul timp să mă recuperez. Dar nu pot să dau mai multe detalii acum, trebuie să văd doctorul mai întai", a spus Halep la revenirea în ţară. Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a fost învinsă, luni, cu 3-6, 1-6 de americanca Shelby Rogers. Întalnirea dintre Romania şi Belgia, din turul I al Grupei Mondiale II a Fed Cup, se va disputa pe 11 şi 12 februarie, în Sala Polivalentă din Bucureşti.

Stancu s-a transferat la Bursa

Atacantul echipei Gençlerbirligi, Bogdan Stancu, va evolua la formaţia Bursaspor, după ce cele două grupări au ajuns la un acord pentru transferul jucătorului roman. Jucătorul de 29 de ani va efectua vizita medicală maine, iar apoi va semna contractul, conform site-ului grupării Bursaspor. Bogdan Stancu joacă la Gençlerbirligi din 2013. În acest sezon, el a marcat două goluri în zece meciuri jucate în campionat. Echipa romanului se află pe locul opt în clasamentul campionatului turc, cu 22 de puncte obţinute în 16 etape. Bursaspor este clasată mai bine, pe poziţia a cincea, cu 27 de puncte.

Lazăr, dat cu împrumut

Mijlocaşul echipei Dinamo Bucureşti, Valentin Lazăr, a fost împrumutat pană la finalul sezonului la formaţia Al Sailiya, clubul din Qatar avand opţiune de cumpărare definitivă în vară, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării dinamoviste. Valentin Lazăr, în varstă de 27 de ani, a evoluat la Dinamo din vara anului 2013, înscriind 20 de goluri în 107 meciuri. În acest sezon, Lazăr a marcat şapte goluri în 19 partide din Liga I, fiind golgeterul formaţiei pregătite de Ioan Andone. Valentin Lazăr a mai jucat în cariera sa la echipele Petrolul Ploieşti, Chimia Brazi, Sportul Studenţesc şi Concordia Chiajna. După disputarea a 16 etape din campionatul Qatarului, Al Sailiya, formaţie unde este legitimat şi fundaşul Dragoş Grigore, ocupă locul 11 din 14 echipe, cu 15 puncte.

Lecuşanu a ieşit de la MTS

Narcisa Lecuşanu, fosta componentă a naţionalei de handbal feminin a Romaniei, a fost eliberată din funcţia de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului. Decizia premierului Sorin Grindeanu în acest sens a fost publicată marţi în Monitorul Oficial. Lecuşanu a ocupat funcţia de secretar de stat în MTS din 25 februarie 2016. Narcisa Lecuşanu a făcut parte din echipa naţională a Romaniei care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, iar la nivel de club a cucerit Cupa EHF (2007) şi a jucat o finală de Liga Campionilor (2010) cu echipa Oltchim Ramnicu Valcea, în 2010. De-a lungul carierei a mai evoluat la echipe din Macedonia, Germania şi Danemarca. Pană la numirea în funcţia de secretar de stat în MTS ea a fost şi vicepreşedinte al Federaţiei Romane de Handbal.

Van Gaal nu mai vrea să antreneze

Tehnicianul olandez Louis van Gaal a declarat, ieri, pentru publicaţia De Telegraaf, că nu crede că va mai antrena vreodată. "Nu este adevărat că am primit o ofertă de 50 de milioane de euro pentru trei sezoane în Emiratele Arabe Unite. Aş fi putut merge în China, dar am refuzat. După plecarea de la Manchester United am vorbit despre un an sabatic, dar nu cred că voi mai antrena vreodată. Am 65 de ani şi recent o mare nenorocire s-a abătut asupra familiei mele (n.r. - moartea ginerelui lui Van Gaal, Rein Nauta la varsta de 43 de ani). Această tragedie m-a făcut să privesc lucrurile dintr-o altă perspectivă", a spus Van Gaal.

Adriano, la Spartak

Atacantul brazilian al echipei AC Milan, Luiz Adriano, va juca la formaţia Spartak Moscova, a anunţat, ieri, site-ul oficial al clubului rus. Gruparea rusă nu a dat publicităţii suma de transfer şi nici durata contractului. Luiz Adriano, în varstă de 29 de ani, a mai jucat în cariera sa la formaţiile Internacional Porto Alegre şi Şahtar  Doneţk, unde a fost pregătit de Mircea Lucescu. După disputarea a 17 etape din campionatul Rusiei, Spartak Moscova este lider cu 40 de puncte, cu cinci mai multe decat principala urmăritoare Zenit Sankt Petersburg, antrenată de Mircea Lucescu.

Seriozitate, în stil de “ciocănar”

Clubul West Ham United şi-a dat acordul pentru transferul lui Dimitri Payet la Olympique Marseille, după ce jucătorul nu a mai dorit să evolueze pentru echipa engleză. Însă oficialii englezi au refuzat o a doua ofertă de la clubul francez. Presa franceză a scris, luni, că oficialii de la West Ham s-au întalnit cu omologii lor de la Marseille, care au oferit peste 25 de milioane de eurp pentru Payet. Deşi oferta nu a fost pe placul englezilor, conducătorii clubului francez, în frunte cu directorul sportiv Andoni Zubizarreta, au reuşit să-i convingă, sportivul francez urmand a se alătura clubului la care a mai jucat în perioada 2013-2015. Însă, după cateva ore, oficialii de la West Ham au decis să respingă oferta de la OM, deşi aceasta crescuse cu încă un milion. Antrenorul Slaven Bilic anunţase, joi, că jucătorul nu mai vrea să evolueze pentru West Ham, dar nici nu se pune problema ca acesta să fie transferat.

Tragedie în rugby

Fostul rugbyst Andrei Nicolescu a decedat, ieri, în urma unui atac cerebral, cu o sptămană înainte de a împlini 31 de ani, a anunţat site-ul oficial al Federaţiei Romane de Rugby. Conform Federaţiei Romane de Nataţie şi Pentatlon Modern, Nicolescu a decedat într-o cameră de hotel din Constanţa. Nicolescu şi-a început cariera de rugbyst la CSS Triumf Bucureşti pentru care a evoluat trei ani, iar în 2006 s-a transferat la RC Griviţa. Din 2011, el a jucat la Dinamo Bucureşti. În prezent, Andrei Octavian Nicolescu era preşedintele clubului de nataţie, Aqua Sport Bucureşti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.