Home | Sport | Mega-Cupa Mondială

Mega-Cupa Mondială

Publicat de 336 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Gianni Infantino, omul cu ideea Gianni Infantino, omul cu ideea

FIFA a decis ieri trecerea la formatul de 48 de echipe la competiţia supremă fotbalistică, începand cu 2026

Consiliul FIFA, reunit la Zürich, a aprobat, ieri, în unanimitate, mărirea numărului de participante la turneul final al Cupei Mondiale de la 32 la 48, începand de la ediţia din 2026. Cei 33 de membri ai consiliului au validat astfel o formulă cu 16 grupe de cate trei echipe. Ca urmare a măririi numărului participantelor, va creşte şi numărul meciurilor, de la 64 la 80.
În decembrie, preşedintele FIFA, Gianni Infantino, declara că federaţiile naţionale sunt "în proporţie covarşitoare" în favoarea măririi numărului echipelor participante la Cupa Mondială de la 32 la 48.  Infantino, aflat în funcţie din februarie 2016, a făcut din extinderea Cupei Mondiale una dintre promisiunile campaniei sale electorale. Infantino a sugerat iniţial o Cupă Mondială cu 40 de echipe, dar a adăugat alte opt echipe în luna octombrie.  FIFA a îndepărtat orice temeri că un format extins al competiţiei ar putea coborî standardele turneului şi l-ar face prea lung.  Au existat critici, inclusiv din partea cluburilor de top din Europa şi din partea unor antrenor cu renume, care consideră că FIFA strică o formulă caştigătoare a Cupei Mondiale. Un raport confidenţial al FIFA a afirmat că un Mondial cu 48 de echipe ar aduce o creştere de 640 de milioane de dolari faţă de previziunile pentru CM 2018, din Rusia, la care vor participa 32 de echipe.  Ultima ediţie a Cupei Mondiale, desfăşurată în 2014, în Brazilia, a fost considerată drept cea mai bună din istoria de 87 de ani a competiţiei, cu rezultate şocante, finaluri dramatice şi extraordinare performanţe individuale.
Conform proiectului preşedintelui FIFA, turneul final va avea 16 grupe de cate trei echipe,. detaliile urmand a fi anunţate ulterior de către FIFA. Din fiecare grupă se vor califica în faza următoare primele două clasate, iar apoi competiţia va continua în sistem eliminatoriu. Numărul participantelor la Cupa Mondială a fost mărit anterior în 1998, de la 24 la 32.
Potrivit unor surse apropiate de FIFA,, citate de AFP, Europa ar putea fi reprezentată de 16 echipe, în loc de 13, iar Africa de nouă echipe. Confederaţiile din Africa şi Asia salută această decizie, ca şi unele federaţii europene, în schimb decizia este regetată de Asociaţia Cluburilor Europene. Gazda primei Cupei Mondiale cu 48 de echipe la turneul final din 2026, în urma deciziei luate marţi de Consiliul FIFA, va fi aleasă în mai 2020 şi nu va fi din Europa sau Asia, a anunţat Federaţia internaţională de fotbal.

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36

Calendar creștin- ortodox: Sf. Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Euvula (Dezlegare la ulei şi vin)
Calendar catolic: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Maxima zilei: “Eu am crezut întotdeauna în adevăr. Trebuie să ai curajul să priveşti realitatea în faţă. Fără acest curaj, viaţa nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rău sunt aceia care, vrând să ne protejeze, ne ascund adevărul.” (Agatha Christie)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5575 lei
1 Dolar American (USD) – 4.2232 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail