Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Daum şi-a votat compatrioţii

Ziarul de Vrancea
10 ian 2017 745 vizualizări
Căpitanul echipei naţionale Dragoş Grigore i-a votat în ordine pe Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi Sergio Ramos la titlul de jucătorul anului, în timp ce selecţionerul Christoph Daum i-a preferat pe Toni Kroos, Manuel Neuer şi Mesüt Özi.

Ronaldo a primit 34,54 la sută din voturile căpitanilor şi selecţionerilor din lume, iar Messi a fost al doilea cu 26,4 la sută. Locul trei i-a revenit francezului Antoine Griezmann, cu 7,53 la sută. Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a primit premiul The Best din partea FIFA, acordat celui mai bun jucător din lume. El a primit pentru evoluţiile de anul trecut şi Balonul de Aur, decernat de publicaţia France Football. Î varstă de 31 de ani, Ronaldo a caştigat anul trecut Liga Campionilor şi Supercupa Europei cu Real Madrid şi Campionatul European cu naţionala Portugaliei. Premiul a fost acordat de preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

Statuia lui Messi din Buenos Aires, distrusă

Statuia din Buenos Aires a fotbalistului Lionel Messi a fost vandalizată, din sculptura inaugurată anul trecut rămanand doar jumătatea de jos. Statuia se află într-o zonă dedicată marilor sportivi argentinieni, în care sunt amplasate şi alte sculpturi (Gabriela Sabatini, Guillermo Vilas, Emanuel Ginobili, Juan Manuel Fangio, Luciana Aymar). Autorităţile locale au anunţat că statuia, inaugurată în iunie 2016, va fi restaurată cat mai curand posibil.

Valencia nu mai ştie să caştige

Formaţia Valencia a terminat la egalitate, scor 3-3, partida disputată luni seară, în deplasare, în compania echipei Osasuna Pamplona, în etapa a XVII-a a campionatului Spaniei. Valencia a condus de trei ori, prin golurile marcate de El Haddadi (‘2), Oriol (’45 – autogol) şi Montoya (’73). În min. 86, Parejo de la Valencia putea închide conturile, însă a ratat o lovitură de pedeapsă. Ca urmare, în min. 90^2, Clerc de la gazde a egalat a treia oară, după golurile lui Oriol (‘7) şi  Torres (’62).  Echipa Valencia nu a mai obţinut o victorie în La Liga din 16 octombrie, cand s-a impus cu scorul de 2-1 în faţa formaţiei Sporting Gijon. În cele opt partide disputate ulterior, Valencia a înregistrat patru remize şi patru înfrangeri.
   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.