Sport

Obiectiv: calificarea directă!

Ziarul de Vrancea
9 ian 2017 515 vizualizări
Rugbiştii romani vor să obţină unul dintre primele două locuri la Campionatul European, pentru a ajunge fără baraj la Cupa Mondială din Japonia

Federaţia Germană de Rugby a stabilit ca meciul dintre naţionalele Germaniei şi Romaniei, din 11 februarie, care va deschide ediţia 2016-2018 a Rugby Europe Championship (noua denumire a Cupei Europene a Naţiunilor), să aibă loc la Offenbach am Main, pe Sparda-Bank-Hessen-Stadion, de la ora 15,00 (ora Romaniei), potrivit unui comunicat remis AGERPRES Sezonul 2016-2018, tur şi retur, are o însemnătate majoră pentru naţionala de rugby a Romaniei care va juca pentru calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019. Meciurile din Rugby Europe Championship au în acest sens o miză dublă şi vor conta pentru ierarhia competiţiei, asigurand în acelaşi timp, în funcţie de locul ocupat, şi biletul spre Japonia, precizează Federaţia Romană de Rugby.  "Acest tur 2016-2017 al competiţiei europene va fi greu, cu meciuri disputate. Toată lumea va dori să bată Romania, pentru că Georgia este deja calificată şi noi pornim cu cele mai mari şanse de a obţine calificarea directă la Cupa Mondială din 2019. Trebuie să continuăm progresul la nivelul de joc, să avem acelaşi joc variat pe care l-am arătat în toamnă'', a declarat Marius Tincu, antrenorul pachetului de înaintare.  ''Este important să luăm meci cu meci, să le tratam cu seriozitate şi să nu facem paşi greşiţi în aceasta campanie. Vom avea două meciuri pe teren propriu şi trei în deplasare, trebuie să fim concentraţi şi băieţii să fie conştienţi că toată lumea aşteaptă ca Romania să îşi onoreze cartea de vizită. În ceea ce priveşte grămada, va trebui să îi dominăm pe adversari şi să dăm baloane cat mai multe liniei de treisferturi, care a făcut progrese mari în ultima perioadă. Este obligatoriu pentru noi să remediem problemele pe care grămada le-a avut la meciurile test din toamnă, cand spun asta mă gandesc la faptul că nu am fost precişi în tuşe. Sperăm să reuşim meciuri frumoase şi să obţinem calificarea încă din acest sezon", a mai spus fostul internaţional.
în Rugby Europe Championship, Romania va mai juca acasă cu Spania, pe 18 februarie, la Iaşi, în deplasare cu Rusia, pe 4 martie, şi cu Belgia, pe 11 martie, ultimul meci fiind contra Georgiei, la Bucureşti pe 19 martie. ''Stejarii'' se pot califica la Cupa Mondială din Japonia dacă ocupa primul loc în Cupa Europeană a Naţiunilor 2016/2018, dacă termină pe locul doi, după Georgia, deja calificată în urma evoluţiei de la Cupa Mondială din Anglia, dacă termină pe locul al treilea şi se impun în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa şi Tonga) sau dacă se impune în turneul de recalificare la care vor mai participa o echipa din America, una din Africa şi una din Asia sau Oceania.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.