Sport

Cuplul atleţilor compleţi se retrage

Ziarul de Vrancea
5 ian 2017 708 vizualizări
Brianne şi Ashton Eaton, performerii ultimilor ani în probele combinate au hotărat să abandoneze sportul la 28 de ani

Soţii Brianne şi Ashton Eaton, multipli medaliaţi mondiali şi olimpici la atletism, şi-au anunţat, ieri retragerea din activitatea sportivă, la varsta de 28 de ani. Ashton este originar din Portland (Oregon), iar Brianne (pe numele de fată, Theisen) din provincia canadiană Saskatchewan. Ambii sunt născuţi în 2016, Ashton în ianuarie, iar Brianne în decembrie şi s-au cunoscut la Universitatea din Oregon, pentru care au concurat în competiţiile studenţeşti, căsătorindu-se acum trei ani. Totuşi, cei doi au decis să-şi reprezinte ţările de origine, la probe combinate (decatlon, respectiv, heptatlon): Ashton a concurat pentru SUA, iar Brianne, pentru Canada.
Ca performanţe, Ashton a fost superior: campion olimpic în 2012 şi 2016, campion mondial în 2013 şi 2015 şi medalie de argint la Daegu în 2011, în urma starului pe care l-a detronat, Trey Hardee. Brianne a luat medalia de bronz olimpică la Rio şi două medalii de argint mondiale, în 2013 şi 2015, dar i-a lipsit un titlu suprem în competiţiile importante. De aceea, retragerea cuplului nord-american la o varstă relativ tanără a surprins lumea atletismului.  "Este momentul să mă despart de atletism, să fac ceva nou. Sincer, nu prea mai sunt lucruri pe care să vreau să le mai  fac în sport. Mi-am dedicat anii în care eram în cea mai bună formă fizică descoperirii limitelor mele în acest domeniu. Le-am atins? Nu ştiu dacă reuşeşte cineva asta cu adevărat. Fanilor şi sponsorilor meu: am reuşit ceea ce am reuşit împreună cu voi. în momentele în care am avut îndoieli, voi aţi crezut în mine. şi dacă am fost încrezător, am fost tot pentru că voi aţi crezut în mine. Vă mulţumesc pentru iubire şi susţinere", a scris Ashton Eaton într-un comunicat.
La randul ei, Brianne a menţionat: "Cand am trecut linia de sosire a cursei de 800 de metri la Rio, eram epuizată mental. Simţeam că nu mai vreau să concurez în heptatlon. Pe măsură ce se apropiastartul sezonului 2017, simţeam din ce în ce mai mult că nu vreau să mă antrenez. în ultimii patru ani am dat tot ce am putut. Am dat ultima făramă de energie şi dacă aş putea să o iau de la capăt nu s-ar schimba nimic. Nu aş fi putut să fac mai mult. Astfel, m-am hotărat să mă retrag. Este momentul să trec la următoarea mea pasiune, la următorul lucru cu care sper să impresionez lumea", a notat şi Brianne Theisen-Eaton.
Ashton Eaton deţine şi recordul mondial al decatlonului, stabilit în 2015, la Campionatele Mondiale de la Beijing, cu 9045 p


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.