Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Alibec, patru ani la FCSB

Ziarul de Vrancea
5 ian 2017 669 vizualizări
FC Steaua a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că atacantul Danis Alibec, achiziţionat de la Astra Giurgiu, a semnat un contract pe patru sezoane şi va purta tricoul cu numărul 7.

Alibec, care a împlinit joi 26 de ani, s-a antrenat deja alături de noii săi colegi.  Denis Alibec a postat pe Facebook un mesaj prin care le-a mulţumit fanilor pentru mesajele de ziua sa şi a precizat că îşi doreşte să poată spune la finalul anului că este unul dintre fotbaliştii care au readus suporterii pe stadioanele din Romania. Denis Alibec a jucat în ultimii doi ani la Astra Giurgiu, echipă cu care a caştigat Cupa Romaniei în 2014, campionatul în 2016 şi Supercupa Romaniei în 2014 şi 2016.


Budescu negociază cu altă Stea

Presa sarbă scrie că mijlocaşul Constantin Budescu şi-a reziliat înţelegerea cu gruparea chineză Dalian Yifang şi negociază cu Steaua Roşie Belgrad din postura de jucător liber de contract.  Clubul sarb este în căutarea unui mijlocaş de creaţie, iar prima opţiune de transfer a fost Lukman Haruna, fost la Dinamo Kiev. Însă nigerianul nu a trecut testele medicale, iar Steaua Roşie negociază acum cu fotbalistul roman în varstă de 27 de ani, care a fost dorit în urmă cu un an de rivala Partizan Belgrad. Miercuri, patronul FC Steaua, Gigi Becali, foarte interesat de achiziţionarea lui Budescu, a afirmat că este posibil ca mijlocaşul care a evoluat în prima parte a sezonului la Astra să fie în tratative şi cu alte echipe, pentru că nu îi răspunde la telefon.

Real – Barça 4-3

Patru jucători ai echipei Real Madrid şi trei de la FC Barcelona fac parte din echipa anului 2016, votată de fani pe site-ul uefa.com. Cele mai multe voturi a primit Sergio Ramos, de la Real Madrid, el fiind urmat în opţiunile fanilor de colegul său Cristiano Ronaldo şi de Lionel Messi (FC Barcelona). Echipa anului este formată din Buffon – Boateng, Ramos, Piqué, Bonucci – Modric, Kroos, Iniesta – Messi, Griezmann, Cr. Ronaldo.  Sergio Ramos a primit 488.908 voturi, el figurand în 75 la sută din formulele de echipă propuse de internauţi. Ronaldo a primit 450.220 de voturi, iar Messi 418.449. Cinci dintre fotbaliştii din actuala echipă au figurat şi în echipa anului 2015: Ramos, Piqué, Iniesta, Ronaldo şi Messi.

Saritov, în topul mondial

Sportivul Albert Saritov a încheiat topul mondial pe anul 2016 la lupte libere pe poziţia a treia la categoria sa (97 de kilograme), cea mai mare performanţă a sa de anul trecut fiind medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio.  Forul internaţional de lupte (UWW) a anunţat, ieri, clasamentul primilor 20 de sportivi la fiecare categorie pentru anul 2016. La lupte libere, categoria 97 de kilograme, pe primul loc se află campionul olimpic en-titre, Kyle Snyder (SUA), urmat de vicecampionul olimpic de la Rio, Hetag Gaziumov (Azerbaidjan), şi de Albert Saritov, luptătorul roman naturalizat chiar în 2016. La Jocurile Olimpice de la Rio, Saritov a caştigat medalia de bronz, el fiind primul sportiv naturalizat care a reprezentat Romania la o ediţie a Jocurilor Olimpice.

Baschetbalişti în Cupele Europene

Campioana Romaniei la baschet masculin, CSM Oradea, a înregistrat pe teren propriu, a şasea înfrangere în grupa B a Basketball Champions League, fiind învinsă de formaţia franceză Le Mans Sarthe, scor 79-60 (41-31). Marcatorii echipei CSM Oradea au fost Denison 18 puncte, Mirkovic 13, Zeno 10, Lucic 9, Pasalic 8, Nicoară 2. În urma rezultatului, CSM Oradea are 16 puncte după 11 etape derulate în grupa B, ocupand locul VI, după Le Mans (19 p), Pînar Karsiyaka (18), Venezia (18), Kataja (17) şi Maccabi Rishon (16) p, devansand Avtodor Saratov (15 p) şi Himik Iujnîi (13). În următoarea etapă, formaţia antrenată de Cristi Achim va juca în deplasare, cu Khimik Iujnîi, pe 10 ianuarie. “U” Cluj, a învins pe teren propriu, formaţia cehă BK Pardubice, cu scorul de 84-67 (43-38), în cea de-a treia partidă din grupa O a FIBA Europe Cup. Pentru U BT Cluj au marcat Rasic 22 puncte, Barro 19, Pustozvonov 15, Adamovic 13, Dykes 5, Török 4, Gheorghe 3, Toth 2, Jucan 1. În urma rezultatului, formaţia clujeană are 5 puncte în grupa O după trei etape. Echipa antrenată de Mihai Silvăşan va disputa următorul meci tot pe teren propriu, cu Alba Fehervar, în 11 ianuarie.

Răduţ a semnat cu Lech

Mijlocaşul Mihai Răduţ a semnat, miercuri, un contract pe şase luni cu gruparea Lech Poznan. el declarand că în acest interval trebuie să demonstreze că îi este util echipei şi că speră să se adapteze rapid, informează site-ul oficial al clubului polonez. Contractul romanului include o opţiune pentru următoarele trei sezoane. Mihai Răduţ este primul jucător achiziţionat de Lech Poznan în această iarnă. Fotbalistul roman îşi va cunoaşte noii colegi luni, cand echipa îşi va începe pregătirile pentru a doua parte a sezonului. Mijlocaşul în varstă de 26 de ani a ajuns la Lech Poznan din postura de jucător liber de contract, după ce a evoluat din luna iunie la Hatta Club din Emiratele Arabe. În Romania, el a evoluat la Steaua şi Pandurii Targu Jiu şi are nouă selecţii în prima reprezentativă.

Chelsea, răpusă de al 14-lea val

Chelsea Londra a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 0-2, de formaţia Tottenham Hotspur, în ultimul meci al etapei a XX-a a campionatului Angliei şi a suferit primul eşec după 13 victorii consecutive. Golurile învingătorilor au fost marcate de Alli, în minutele 45^1 şi 54. Îîn clasament conduce Chelsea, cu 49 de puncte, fiind urmată de FC Liverpool, cu 44 de puncte, şi Tottenham Hotspur, cu 42 p.

Real a  bătut măr Sevilla

Echipa Real Madrid a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (3-0), formaţia FC Sevilla, în prima manşă a optimilor de finală ale Cupei Spaniei, informează Marca. Golurile învingătorilor au fost marcate de James Rodriguez  ('11, '44 – penalty) şi Varane ('29). În alte partide, la San Sebastian, Real Sociedad a învins cu 3-1 pe Villarreal, iar Alcorcon şi Cordoba au remizat alb, 0-0.  Meciurile retur sunt programate la 10, 11 şi 12 ianuarie.

Portar nou la Dinamo

Portarul Mihai Pop, legitimat în luna decembrie în Bundesliga, la VfB Stuttgart, revine în Romania, la campioana la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, care l-a achiziţionat după accidentarea portarului titular Ionuţ Irimuş. Handbalistul în varstă de 31 de ani a fost campion cu Minaur Baia Mare, cu care a jucat în Liga Campionilor, iar după desfiinţarea echipei băimărene a rămas fără contract. La începutul lunii trecute, Mihai Pop a fost acontat de Stuttgart, în Bundesliga, unde evolua şi fostul său coechipier de la Minaur, Viorel Fotache. Pop a fost prezentat oficial la Stuttgart, pentru care a evoluat în partidele din finalul anului trecut. Dinamo Bucureşti l-a contactat însă, după ce portarul său titular, Ionuţ Irimuş, s-a accidentat grav şi a obţinut semnătura lui Mihai Răzvan Pop, care revine astfel în Romania şi va evolua în ultima partidă a campioanei Romaniei în actual stagiune a Ligii Campionilor, cu Beşiktaş, în 11 februarie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.