Sport

Becali vrea să cumpere Metaloglobus

Ziarul de Vrancea
4 ian 2017 1186 vizualizări
Finanţatorul FCSB intenţionează să-şi transfere jucătorii la gruparea de Liga a III-a, pentru a-i împrumuta la echipa mare * echipa fostei fabrici de lămpi este finanţată de un sirian, bun prieten cu latifundiarul

Finanţatorul echipei FC Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a declarat că este în tratative pentru cumpărarea echipei Metaloglobus Bucureşti, aflată pe primul loc în seria a II-a a Ligii a III-a, pentru a transfera jucătorii la această grupare, de unde să-i împrumute la Steaua. Becali apelează la această strategie pentru a evita să piardă sumele investite în jucători, în cazul în care va fi obligat să plătească 37 de milioane de euro despăgubiri pentru marca Steaua. Finanţatorul echipei Steaua a afirmat că i s-a propus chiar preluarea brandului Rapid sub care să evolueze actuala echipă pregătită de Laurenţiu Reghecampf, variantă neagreată de Becali. “Eu niciodată nu fac aşa ceva. Să mă duc la ei, că au vorbit ei, că stadionul Giuleşti, că echipa asta, să iau brandul Rapid şi să mă transform. Dar eu nu fac asta, eu nu sunt trădător, nu sunt laş. Eu voi fi Steaua pană la capăt. Chiar dacă nu se va mai numi Steaua, oamenii vor veni mai mulţi”, a mai spus Becali. Echipa Metaloglobus  este patronată de omul de afaceri sirian Imad Mohamad Kassas, care a preluat fosta fabrică Metaloglobus de la AVAS (Autoritatea pentru Valorifcarea Activelor Statului  în 2000.). Clubul Metaloglobus a fost înfiinţat în 1961, în stransă legătură cu uzina cu acelaşi nume, care fabrica în perioada comunismului jucării, termosuri, lămpi şi alte produse metalice. Kassas este un apropiat al lui Gigi Becali, iar anul trecut presa a scris că sirianul împreună cu Viorel Cataramă ar fi fost interesaţi să cumpere Steaua, după ce echipa ratase calificarea în grupele Ligii Europa şi patronul "roş-albaştrilor" se gandea să-şi vandă clubul. Echipa de fotbal Metaloglobus a activat de-a lungul timpului în diviziile inferioare ale campionatului romanesc. Acum formaţia face parte din seria a II-a a Ligii a III-a, este antrenată de fostul portar Bogdan Vintilă, iar preşedinte este Marius Burcă, repreprezentantul cluburilor din Liga a III-a a în Comitetul Executiv al FRF. Metaloglobus ocupă primul loc în serie, cu un avans de 12 puncte faţă de a doua clasată, Viitorul Constanţa II. Baza sportivă pe care evoluează, una proprie, este situată în cartierul Pantelimon.
La 21 decembrie, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF). Becali ar putea folosi cele două denumiri doar cu acordul CSA Steaua. Gruparea CSAS a depus şi o cerere de chemare în instanţă a clubului deţinut de Gigi Becali, prin care solicită recuperarea prejudiciului de 36,8 milioane de euro din folosirea mărcii în perioada 2004-2014.

L-a convins pe Morais

Patronul echipei Steaua, Gigi Becali, a declarat că fundaşul brazilian al formaţiei Astra, Junior Morais, a semnat cu gruparea “roş-albastră”, contractul fiind valabil din vară. Oficialul grupării steliste a declarat la Digisport Matinal că intenţiona să-l includă şi pe mijlocaşul Fernando Boldrin într-un schimb cu Astra Giurgiu, dorindu-şi ca Junior Morais şi Teixeira să evolueze la echipa lui Reghecampf din această iarnă. Despre transferul francezului Harlem Gnohéré, de la Dinamo, Becali a spus că atacantul a cerut 100.000 de euro la semnătură, sumă pe care nu este dispus să o plătească. Gigi Becali a afirmat că este posibil ca mijlocaşul Constantin Budescu, care a evoluat în prima parte a sezonului la Astra, să fie în tratative şi cu alte echipe, pentru că nu îi răspunde la telefon.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.