Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Marin jr langă Hagi jr?

Ziarul de Vrancea
4 ian 2017 950 vizualizări
Mijlocaşul echipei FC Viitorul, Răzvan Marin, este dorit în această iarnă de formaţia AC Fiorentina, a anunţat, ieri, site-ul violanews.com, citand Sky Sport. Conform sursei citate, gruparea italiană ar vrea să-l transfere pe internaţionalul roman în această iartnă, în timp ce Viitorul ar dori să-l păstreze pană la finalul actualului sezon.

Cele două cluburi au avut un prim contact, iar preţul pentru Răzvan Marin (20 de ani) ar fi între 2,5 şi 3 milioane de euro. AC Fiorentina l-a achiziţionat vara trecută de FC Viitorul pe mijlocaşul Ianis Hagi.
Lecţie de la inventatorii handbalului
Naţionala de handbal masculin a Romaniei a fost învinsă, marţi seară, la Krefeld, de campioana europeană en-titre, Germania, cu scorul de 21-30 (9-17), în meci amical. Ambele echipe naţionale au aliniat cele mai bune loturi aflate la dispoziţie în prezent, cu menţiunea că Germania, campioana europeană en-titre şi medaliată cu bronz la JO din 2016, pregăteşte participarea la Campionatul Mondial din Franţa, care va debuta în 11 ianuarie. Romania a făcut faţă Germaniei doar în primele 10 minute, cand a şi condus, dar de la scorul de 5-5, nemţii s-au detaşat la 8-5 în doar trei minute, dominand apoi prima repriză fără probleme, 13-6 (min. 21) şi 17-9 la pauză. Repriza secundă a fost ceva mai echilibrată,. Pentru tricolorii antrenaţi de Xavi Pascual, meciurile de verificare continuă în Elveţia, la Yellow Cup, unde se vor duela, între 6-8 ianuarie, cu Brazilia, Elveţia şi Slovacia.
Antrenor turc la CSM Bucureşti
Turcul Ferhat Akbaş este noul antrenor al echipei de volei feminin CSM Bucureşti, care a caştigat în 2016 Challenge Cup, iar luna trecută a renunţat la serviciile tehnicianului italian Nicola Negro. Ferhat Akbaş are 30 de ani, iar în carieră a mai trecut pe la echipele Türk Telekom Ankara, Vakifbank, echipă care a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a reuşit un parcurs de 73 de meciuri naţionale şi internaţionale fără nicio înfrangere, dar şi la naţionala feminină a Turciei.  În 19 decembrie, CSM Bucureşti anunţa despărţirea de antrenorul Italian Nicola Negro, care l-a înlocuit în vara anului trecut pe Francois Salvagni, cel cu care formaţia din Capitală a caştigat, în premieră, Challenge Cup în 2016.

Al treilea eşec pentru baschetbaliştii mureşeni

Vicecampioana Romaniei la baschet masculin BC Mureş a fost învinsă marţi, în deplasare, de formaţia suedeză Sodertalje Kings, cu scorul 68-88 (30-45), în al treilea meci din grupa K, faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup. Marcatorii echipei BC Mureş au fost Gajovici 18 puncte, Djapa 14, Kalve 12, Popescu 6, Lazar 6, Cioacătă 4, Şanta 4, Bichis 2, Andrei 2. Pentru vicecampioana Romaniei este al treilea eşec în grupa K, după partidele cu Elan Chalon, în deplasare, scor 65-101 (32-36), respectiv cu Gaziantep, pe teren propriu, scor 76-89 (34-50). După trei meciuri în grupa K, BC Mureş se află pe locul IV, ultimul, cu 3 puncte. Următorul meci pentru formaţia BC Mureş va fi în 11 ianuarie, pe teren propriu, cu Elan Chalon.
Hamza, gol şi penalty ratat
Formaţia Skoda Xanthi, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, ieri, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Iraklis, într-un meci din etapa a XVI-a a campionatului Greciei.  Younes Hamza, fost jucător al Petrolului Ploieşti, a marcat unicul gol al meciului, în minutul 58. El a ratat un penalty în minutul 21. Xanthi se află pe locul doi în clasament, cu 25 de puncte. Lider este Olympiakos, cu 31 de puncte şi un joc mai puţin.
Chinezii sparg piaţa fotbalului
Jurnalistul italian Tancredi Palmeri, care colaborează cu CNN şi Gazzetta dello Sport, susţine că atacantul gabonez Pierre-Emerick Aubameyang ar fi primit o ofertă fabuloasă de la clubul chinez Shanghai SIPG. Suma record de 150 de milioane de euro ar fi fost oferită celor de la Borussia Dortmund, jucătorul urmand să primească 41 de milioane de euro pe an. În acest moment, cel mai bine plătit fotbalist ar fi, potrivit presei internaţionale, argentinianul Carlos Tevez, care va încasa 20 de milioane de euro pe an de la noua sa echipă Shanghai Shenhua. Cel mai scump jucător din lume este francezul Paul Pogba, pentru care Manchester United a achitat, vara trecută, suma de 105 milioane de euro clubului Juventus Torino. La 30 decembrie, impresarul Jorge Mendes a declarat că un club din China oferă suma de 300 de milioane de euro pentru transferul atacantului portughez Cristiano Ronaldo de la Real Madrid şi un salariu anual de peste 100 de milioane de euro jucătorului.

Maxim nu pleacă la Leeds

Herbert Briem, consilier al fotbalistului echipei VfB Stuttgart, Alexandru Maxim, a declarat că există discuţii cu Leeds United pentru un eventual transfer al romanului, dar este puţin probabil ca o astfel de mutare să se concretizeze în această iarnă, relatează presa germană. Briem a afirmat că discuţiile sunt inconsistente şi că în cazul în care nu va exista o ofertă foarte bună romanul nu şi-ar dori un transfer în iarnă, ci să vadă ce opţiuni vor exista pentru vară. Alexandru Maxim este legitimat la VfB Stuttgart din ianuarie 2013. Leeds United ocupă locul cinci în clasamentul ligii secunde din Anglia, iar VfB Stuttgart se află pe poziţia a treia în ierarhia eşalonului secund din Germania.

Un secund la Swansea

Tehnicianul Paul Clement, secundul lui Carlo Ancelotti la Bayern München, a fost numit, marţi, antrenor principal la Swansea, echipă aflată pe ultimul loc în campionatul Angliei. Paul Clement, în varstă de 44 de ani, este al treilea antrenor al echipei Swansea în acest sezon după Francesco Guidolin şi Bob Bradley. Clement a fost secundul lui Ancelotti la Paris Saint-Germain, Real Madrid şi Bayern, el semnand un acord pe doi ani şi jumătate. Nigel Gibbs va fi secundul lui Clement, iar Karl Halabi va fi preparator fizic, ambii venind de la Tottenham Hotspur. Swansea este ultima în Premier League, cu 12 puncte în 19 etape.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.