Sport

Moş Crăciun a venit cu “globuri sparte” la Direcţia pentru Sport Vrancea

Dan Chiriac
29 dec 2016 3007 vizualizări
Opt angajaţi au fost concediaţi în urma unei decizii luate de ministrul Elisabeta Lipă.Conducerea Direcţiei spune că va contesta această decizie, în condiţiile în care a fost dat afară un sfert din personalul instituţiei

Direcţia pentru Sport şi Tineret Vrancea a primit miercuri dimienaţă o veste şoc. Ministrul Elisabeta Lipă a semnat un ordin prin care opt din cei 33 de angajaţi ai instituţiei urmau să fie concediaţi. Decizia intră în vigoare imediat, joi la pranz, conducerea DJST Vrancea semnand hartiile pentru încetarea contractului de muncă. În aceste condiţii, aşa cum a precizat consilierul juridic al instituţiei vrancene, Costel Ciută, Moş Crăciun a venit cu globuri sparte pentru sportul vrancean. “Nu putem fi de acord cu o asemena decizie ce afectează grav activitatea instituţiei nostre. Am fost lăsaţi la Complexul de Agrement Gălăciuc cu un singur om. Avem peste 240 de locuri de cazare şi un singur om, un muncitor calificat va mai lucra acolo. Va trebui să găsim soluţii, probabil cu zilieri, pentru a asigura paza centrului. Este de neînţeles cum pe final de mandat, doamna ministru se gandeşte să taie un sfert din posturile instituţiei. Acum poate înţeleg de ce cei de la CS Dinamo au făcut petrecere după ce a plecat dansa! Este foarte greu pentru aceşti oameni să rămană fără serviciu chiar în perioada sărbătorilor. Vom ataca în instanţă decizia ministrului. Am discutat deja cu sindicatul din cadrul Ministerului şi ne-au spus că ne susţin în acest demers, mai ales că situaţia este asemănătoare în alte 15 direcţii din ţară”, a precizat Daniel Gongu. Consilierul juridic Costel Ciută a arătat că decizia trebuie pusă imediat în aplicare, urmand ca în cazul unei hotărari judecătoreşti favorabile, cei  opt angajaţi să revină în cadrul instituţiei. 

Direcţia poate rămane şi fără sediu!

O altă situaţie hilară s-a întamplat în cazul sediului instituţiei. Hotărarea Consliului Local Focşani de a prelua Sala Polivalentă din Focşani prevede preluarea de către autorităţile locale şi a sediului Direcţiei!  “Cred că este vorba de o greşeală! Noi deja am sesizat ministerul şi cred că se va repara în cel mai scurt timp. Dacă în privinţa trecerii Sălii Polivalente la CL Focşani nu avem obiecţii, nu cred că Ministerul poate accepta ca noi să stăm într-o clădire ce aparţine altcuiva. Ar fi probleme, în primul rand, cu cei de la Curtea de Conturi”, a precizat Daniel Gongu. În cadrul conferinţei de presă de joi, Daniel Gongu a anunţat că instituţia pe care o conduce a realizat în 2016 nu mai puţin de 107 acţiuni pentru sportul de masă, la care au participat peste 10.000 de copii. “Sportul de masă este cel mai important şi trebuie să punem accent pe această ramură. Este baza sportului de performanţă. S-a văzut unde s-a ajuns, cu doar patru medalii la Olimpiadă, după ce în urmă cu trei-patru cicluri aveam 20”, a mai spus Gongu. De asemenea, Direcţia a realizat în anul 2016 zeci de acţiuni pe latură de tineret, la care au luat parte şi voluntari. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.