Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Burlacu revine sub panouri

Ziarul de Vrancea
28 dec 2016 528 vizualizări
Baschetbalistul Cătălin Burlacu a revenit în activitatea competiţională, la 39 de ani, el urmand a juca, astăzi, pentru noua sa echipă, SCM Craiova, în partida cu BCM Timişoara.

Cătălin Burlacu a încercat în 2016 să revigoreze baschetul ploieşean, unde a cunoscut cele mai mari succese din carieră, însă problemele financiare de la CSM Ploieşti l-au făcut să renunţe la funcţia de preşedinte şi să revină pe parchet, la 39 de ani. El a ajuns la o înţelegere cu SCM Craiova, cu care va evolua, miercuri, în etapa a XIV-a, pe teren propriu, cu BCM Timişoara.Cătălin Burlacu, fost jucător al echipei naţionale, care va împlini 40 de ani în 3 iulie 2017, are două titluri de campion al Romaniei alături de West Petrom Arad şi nouă titluri cu CSU Ploieşti. În carieră a mai evoluat la Poli Iaşi, Brandt Hagen, BC Kalev/Kramo şi Air Avelino, cu care a caştigat Cupa Italiei.

Stanciu, rezerva lui Chipciu

Mijlocaşul Alexandru Chipciu a contribuit la un gol în partida pe care echipa sa, Anderlecht Bruxelles, a caştigat-o, luni, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), în faţa formaţiei Charleroi, într-un meci din etapa a XXI-a a campionatului belgian.. Chipciu, care a fost titular, i-a pasat în adancime lui Teodorczyk, iar din centrarea polonezului Acheampong a marcat golul doi, în minutul 85. Alexandru Chipciu a jucat pană în minutul 89 cand a fost înlocuit cu Nicolae Stanciu. Primul gol al învingătorilor a fost înscris de Teodorczyk, în minutul 74. În urma acestei victorii, Anderlecht Bruxelles a urcat pe primul loc în clasament, cu 41 de puncte

Rednic a pus mana pe lanternă

Echipa Mouscron, antrenată de Mircea Rednic, a fost învinsă, luni seară, în deplasare, cu scorul de 1-2, de formaţia FC Bruges, în etapa a XXI-a a a campionatului Belgiei, şi ocupă ultimul loc în clasamentul competiţiei. Mouscron a condus cu 1-0, datorită unui gol marcat de Nkaka, în minutul 8. Pentru FC Bruges au înscris Van Rhijn ('61)şi Vossen ('68). Cristian Manea a fost rezervă la Mouscron.  "Am fi meritat cel puţin un punct pentru că am fost aproape de 2-0, Este păcat că am primit gol la o fază fixă şi sunt dezamăgit pentru portarul  Delac, pentru că făcea un meci excelent. Cand Vossen a întors scorul, s-a terminat totul. Totuşi, sunt mulţumit de atitudinea jucătorilor mei. Am evoluat împotriva celei mai bune echipe din Belgia la ora actuală şi nu am făcut figuraţie. Îmi voi aminti doar de lucrurile frumoase înaintea noului an", a spus Rednic.

Încă o nominalizare pentru Simona

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, se numără printre nominalizatele pentru lovitura anului în Fed Cup, caştigătoarea urmand să fie anunţată în ultima zi din 2016. Simona a fost nominalizată pentru un punct de la întalnirea cu Cehia, din primul tur al Fed Cup. Mai sunt nominalizate Belinda Bencic (Elveţia, un meci de la întalnirea cu Germania, din primul tur), Viktorija Golubic (Elveţia, semifinala cu Cehia), Caroline Garcia (Franţa - semiifnala cu Olanda şi finala cu Cehia) şi Barbora Strycova (Cehia, finala cu Franţa, meciul de dublu). Caştigătoarea va fi desemnată prin comentarii la postarea de pe Facebook a Fed Cup. Halep poate fi votată cu comentariul #ShotA.

Cosmin, poloistul anului

Cosmin Radu, căpitanul naţionalei, este poloistul anului 2016 în Romania, în Top 10 alcătuit de federaţia naţională de profil.  La masculin a fost alcătuit un Top 10, iar la feminin Top 5. Astfel, în ierarhia naţională masculină prima poziţie este ocupată de Cosmin Radu, centrul naţionalei şi al formaţiei Primorje Rijeka, pe locul doi se află Tiberiu Negrean (CSM Oradea), iar pe locul trei, Marius Ţic (Dinamo Bucureşti). În Top 5 feminin, Nicolette Laboncz Crişul Oradea) este pe primul loc, iar în continuare se află Krisztina  Szeghlami (Torpi Targu Mureş) şi Briana Mihăilă (CSŞ 1 Bucureşti).

Dodig renunţă la Cupa Davis

Tenismanul croat Ivan Dodig, locul 147 ATP la simplu şi poziţia 13 în ierarhia mondială la dublu, a anunţat, marţi, că nu va juca în Cupa Davis în 2017. "Toţi cei care se uită la tenis ştiu cate sacrificii trebuie făcute pentru obţinerea unor rezultate bune. Calendarul Cupei Davis se suprapune cu cel al turneelor. Nu mai am de jucat multe sezoane în circuit şi organismul nu îmi permite să joc şi la turnee şi în Cupa Davis", a explicat Dodig, în varstă de 31 de ani. El a făcut parte din echipa Croaţiei finalistă a ediţiei din acest an a Cupei Davis. Croaţii au pierdut finala în faţa Argentinei, scor 2-3. În 2017, Croaţia va întalni în primul tur al Cupei Davis echipa Spaniei, la Osijek, în perioada 3-5 februarie.

Accidentul din Bolivia – o eroare umană

Accidentul de avion produs luna trecută în Columbia, soldat cu 71 de morţi, inclusiv majoritatea jucătorilor de la echipa braziliană de fotbal Chapecoense, a fost provocat de o eroare umană, au anunţat anchetatorii citaţi de BBC News. Oficialii columbieni însărcinaţi cu ancheta au conchis că nu a existat nicio problemă tehnică şi au acuzat pilotul, compania aeriană şi autorităţile boliviene de reglementare a curselor aeriene. Datele tehnice ale zborului au sugerat deja că aeronava a rămas fără combustibil. Rezultatele preliminare ale anchetei columbiene au arătat că pilotul nu a realimentat în drum spre Medellin, destinaţia zborului, şi a anunţat prea tarziu problemele provocate de lipsa de combustibil. Secretarul columbian pentru Siguranţa Aeriană, colonelul Freddy Bonilla, a precizat şi că autorităţile aviatice din Bolivia, precum şi compania aeriană, au acceptat condiţiile prezentate în planul de zbor, deşi acestea erau “inacceptabile”.

Nou antrenor la Genk

RC Genk, adversara Astrei Giurgiu în 16-imile Ligii Europa, a anunţat, ieri, că noul antrenor al echipei este olandezul Albert Stuivenberg, în varstă de 46 de ani, fost selecţioner al echipelor under 17 şi under 21 ale Olandei. Albert Stuivenberg a semnat un contract pe durată nedeterminată. Luni, de la RC Genk a fost demis tehnicianul Peter Maes, în varstă de 52 de ani. Maes se afla în funcţie de la începutul sezonului 2015-2016 şi a condus-o pe RC Genk în 81 de partide. Oficialii clubului belgian au decizia de a renunţa la Peter Maes în urma rezultatelor slabe din campionat. Cu zece etape înainte de finalul sezonului regulat, RC Genk se află pe locul nouă, cu 25 de puncte, la nouă puncte în urma formaţiei Charleroi, care ocupă poziţia a şasea, ultima care asigură participarea în play-off. Astra Giurgiu va întalni formaţia belgiană RC Genk în 16-imile de finală ale Ligii Europa. Campioana Romaniei va juca manşa tur pe teren propriu, în 16 februarie 2017. Returul va avea loc la 23 februarie, în Belgia.

Echipă naufragiată

O barcă ce transporta o echipă de fotbal din Uganda a naufragiat, duminică, pe lacul Albert, iar nouă persoane şi-au pierdut viaţa, în timp ce alte 21 de persoane sunt date dispărute. Echipa de fotbal provenea din satul Kaweibanda şi se deplasa la Runga pentru un meci amical. Conform martorilor, în momentul accidentului apa era calmă. Cauzele tragediei sunt excesul de greutate şi faptul că majoritatea pasagerilor stăteau pe o parte a ambarcaţiunii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.