Sport

2016, anul surprizelor de tot felul pentru sportul din Vrancea!

Dan Chiriac
28 dec 2016 415 vizualizări
Anul ce se va încheia peste trei zile a adus surprize plăcute, dar şi mai puţin plăcute pentru sportul din Vrancea. Alin Moldoveanu a ajuns la Jocurile Olimpice de la Rio, în urma unui wild-card u handbalista Valentina Ardean Elisei a jucat la rândul ei la Olimpiadă, u fotbalul din Focşani are o formaţie care să reprezinte oraşul, deşi şansele la începutul anului păreau nule u echipa de handbal a reuşit să dea peste cap calculele specialiştilor şi să rămană în 2016 în liga naţională

Anul  2016 s-a încheiat, iar sportul vrancean a surprins  prin participarea la Jocurile Olimpice a trăgătorului Alin Moldoveanu  şi  a handbalistei Valentina Ardean Elisei. Echipa de handbal  a reuşit să rămană în liga naţională. Dar, probabil cel mai mare caştig este publicul ce s-a alăturat acestei formaţii  aproape la fiecare meci de pe teren propriu. Elevii lui Viorel Ciubotaru  au arătat că şi la Focşani putem avea meciuri de liga naţională. Ce ne adus anul 2016? Ziarul de Vrancea v-a propus la începutul anului cateva previziuni, urmând ca acum să vă spunem câte s-au îndeplinit!

1. Va reuşi Alin Moldoveanu să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio?

Da – 70 %, Nu 30 %

Campionul olimpic de la Londra a participat în 2016 la Campionatele Europene de la Gyor. Era ultima şansă pentru trăgătorul focşănean pentru a ajunge în Brazilia, acolo unde avea de apărat titlul olimpic. În Ungaria, la Europene, Moldoveanu trebuie să vină în primii trei. Chiar dacă sportiv nu a obţinut clasarea necesară, Moldoveanu a ajuns în Brazilia după un wild-card primit din partea Comitetului Olimpic Internaţional. La Rio, Moldoveanu nu a reuşit să treacă de calificări. 

2. Se va califica echipa de handbal la JO?

Da 50%, Nu 50 %

Echipa naţională de handbal a României a reuşit o performanţă deosebită calificandu-se la Rio după un turneu de calificare ce a avut loc în Danemarca. Valentina Ardean Elisei, focşăneanca cu cea mai bogată experienţă în echipa naţională, a ajuns la un nou turneu olimpic . Acolo, romancele au plătit scump din cauza unei înfrangeri neaşteptate în primul meci în faţa Angolei. 

3.  Vor confirma atleţii şi în 2016?

Da  -60% , Nu 40 %

Topul celor  mai buni  sportivi vrânceni în ultimii ani a fost dominat de atleţi. Multiplu medaliat la naţionale, în ultimii ani, Vlad Dulcescu a reuşit să urce pe podium în clasamentul celor mai buni sportivi vrânceni în perioada 2011-2014. Alături de acesta, Roberta Anghel s-a aflat pe podium. În 2015, ştafeta a fost preluată de alţi doi atleţi, care promit foarte mult. Claudia Prisecaru şi Ionuţ Dogaru s-au aflat pe primul loc în top. În 2016, atleţii vranceni au dominat ierarhia celor mai buni sportivi ai anului 2016. Primele patru poziţii ale ierarhiei judeţene sunt ocupate de sportivi de la această disciplină. Cel mai bun sportiv al judeţului, în funcţie de punctajul realizat după criteriile MTS, este atletul Ionuţ Dogaru, de la LPS Focşani. Acesta este urmat în clasament de colegul său de club, Ionuţ Pleşu. Tot un atlet, Răzvan Ghiroghiaş ocupă ultima poziţie a podiumului. Toţi sunt pregătiţi de profesorul Marius Batog. În aceste condiţii, topul realizat de LPS Focşani îi va avea pe cei trei pe podiumul de premiere. Pe locul patru în ierarhia judeţului s-a clasat Claudia Prisecaru, cea care, deşi are medalii la naţionale şi balcaniadă, nu a prins podiumului pentru că nu a concurat în întrecerile seniorilor, aşa cum s-a întamplat în cazul primilor trei clasaţi. Acest lucru a contat în punctajul realizat conform grilei MTS. Claudia Prisecaru este în schimb cea mai bună sportivă a clubului CS Unirea Focşani în 2016.

4.  Vor obţine karateka medalii internaţionale?

 Da – 80 %, Nu 20 %

Sportivii pregătiţi de Daniel Fusaru, la clubul CSM 2007, au obişnuit în ultimii ani cu medalii la competiţiile importante. La Sala Sportului Vrîncean, la sporturile neolimpice, Daniel Fusaru a fost declarat cel mai bun sportiv, urmat de karateka Cosmin Neagu şi Andreea Arginteanu.

5. Handbaliştii vor rămâne în liga naţională ?

Da 40 %, Nu 60 %

Este surpriza plăcută a anului 2016. Echipa de handbal masculin CSM 2007 Focşani a reuşit să rămană în liga naţională după un meci de baraj de „poveste” cu CSU Suceava. Un gol marcat de Miroiu în ultima secundă a meciului jucat în Polivalenta din Braşov a salvat formaţia focşăneană de la retrogradare. A fost probabil meciului  anului pentru sportul vrancean. Cele cateva sute de fani venite din tot judeţul au umplut un sector întreg al Polivalentei braşovene şi au sărbătorit la final împreună cu jucătorii. Au fost probabil cele mai frumoase clipe ale sportului din judeţ în acest an. Astfel de meciuri, e adevărat , interzise cardiacilor, nu se joacă în fiecare zi. Iar cand favoriţii sunt învingători, poţi să-ţi aduci aminte de acestea chiar şi după zeci de ani. O simplă victorie sau înfrangere în campionat se uită repede, dar un asemenea baraj va rămane mereu în istoria sportului vrancean. În toamnă, focşănenii au terminat pe locul 11 şi se vor lupta, cel mai probabil  în play-out pentru a rămâne din nou în liga naţională. Nu va fi deloc uşoară ţinând cont de valoarea adversarilor. Dar, elevii lui Viorel Ciubotaru sunt hotărâţi să lupte până la ultimul meci, mai ales că se vor baza pe aportul publicului prezent în tribunele Polivalentei şi să rămană în liga naţională fără a mai trece de turneul de baraj. 

6. Se poate gândi  echipa de baschet la titlul naţional ? 

Da 40 %, Nu 60 %

Echipa de baschet de la Liceul cu Program Sportiv Focşani  este vicecampioană naţională la categoria sub 20 de ani. Performanţa excelentă  a fost obţinută în Polivalenta din Focşani. Antrenorul Mihai Petruţ putea să-şi ducă echipa pe prima poziţie a podiumului. Focşănenii au învins campioana naţională, Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu, dar au cedat la o diferenţă mai mare în faţa clujenilor. Cum echipa bucureşteană a învins pe Universitatea Cluj, în urma clasamentului în trei, LPS Focşani a terminat pe poziţia a doua. 

7. Va continua echipa de futsal în liga întâi?

Da – 50 %, Nu 50 %

Echipa de futsal se afla la începutul anului într-un moment greu. Fără finanţare de mai bine de un an, Galactic Focşani a renunţat la participarea în campionat. Acest lucru i-a adus o amendă consistentă şi o interdicţie de trei ani de a mai juca în ligile naţionale. 

8. Cine va câştiga Superliga  Vrancei?

Dumbrăveni 55 % Odobeşti 25% Gugeşti 20%

Duelul dintre cele trei echipe s-a decis în play-off, acolo unde s-a pronit  de la zero. Euromania Dumbrăveni, Voinţa Odobeşti şi Victoria Gugeşti s-au luptat pentru prima poziţie. Cu un lot din care fac parte mulţi dintre jucătorii care au evoluat în liga a treia, Dumbrăveniul a caştigat, dar a pierdut barajul de promovare disputat în faţa celor de la AS Păuleşti, din judeţul Prahova. 

9. Va avea Focşaniul o echipă de fotbal?

Da – 20 %, Nu – 80 %

O altă surpriză plăcută pentru microbiştii din Focşani a fost reînfiinţarea echipei de fotbal. Focşaniul era printre puţinele municipii reşedinţă de judeţ care nu avea o echipă de fotbal nici măcar la nivelul judeţului. CSM Focşani 2007 a format o echipă de fotbal, iar consilierii locali au votat pentru acest fapt. Echipa a pornit la drum, iar la jumătatea Superligii Altdorf Tehnik se află pe primul loc cu cinci puncte avans faţă de următoarea clasată. 

10. Vor repeta copiii performanţele din 2015?

Da  - 60 %, Nu 40 %

La finalul anului trecut, CSM Focşani a obţinut medalia de argint la Trofeul Gheorghe Ola. Prosport Focşani s-a clasat pe podium, la Trofeul Gheorghe Ene. Cele două performanţe confirmă valoarea fotbalului juvenil din Focşani. În 2016, reprezentantele judeţului la turneele de zonă au fost formaţiile de la Prosport. Acestea s-au clasat pe locul trei în întrecerile desfăşurate la Galaţi, respectiv Focşani.  (Dan CHIRIAC)

 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.