Sport

Mai mult CSM, decat Romania

Ziarul de Vrancea
27 dec 2016 828 vizualizări
Cristina Neagu şi Oana Manea sunt singurele romance nominalizate pentru echipa anului 2016 în ancheta “Handball Planet” * în schimb, caştigătoarea Ligii Campionilor, CSM Bucureşti are şase sportive în cursă, toate străine *

Handbalistele Cristina Neagu (Buducnost Podgroica) şi Oana Manea (CSM Bucureşti) sunt nominalizate în ancheta portalului Handball Planet pentru cele mai bune handbaliste ale anului pe posturi. Alături de ele mai figurează alte şase jucătoare străine care evoluează la CSM Bucureşti, campioana Europei.
De asemenea, pentru titlul de cel mai bun antrenor al anului la handbal feminin se bat spaniolul Ambros Martin, care pregăteşte în paralel selecţionata Romaniei şi finalista Ligii Campionilor, Györi AUDI, danezul Kim Christensen, cel care a caştigat Liga Campionilor cu CSM Bucureşti şi este actualul selecţioner al Ungariei (după ce a obţinut rezultate excelente cu Polonia). Ceilalţi antrenori nominalizaţi sunt selecţionerul Rusiei, Evgheni Trefilov (care antrenează şi Kuban Krasnodar), selecţionerul islandez al Norvegiei, Thorir Hergeirsson, dar şi selecţionerul Franţei, Olivier Krumbholz.
Cristina Neagu candidează pentru postul de cel mai bun inter stanga, alături de croata Andrea Penezic (Vardar), olandeza Estavana Polman (Esbjerg) şi franţuzoaica Alison Pineau (Brest Bretagne). Oana Manea, recent retrasă de la reprezentativă se luptă pentru postul de pivot cu jucătoarea sarbă Dragana Cvijic (Buducnost), olandeza Yvette Broch (Györ), legenda norvegiană Heidi Løke (tot Györ).  Jucătoarea muntenegreană Majda Mehmedovic, de la CSM Bucureşti este nominalizată la postul de extremă stanga împreună cu Siraba Dembélé (Franţa, Rostov Don), Camilla Herrem (Norvegia, Vardar) şi rusoaica Polina Kuzneţova (Kuban). La centri, suedeza Isabelle Gullden (CSM) are în concurenţă pe rusoaicele Ekaterina Ilina (Rostov Don) şi Daria Dmitrieva (Lada Togliatti), dar şi pe olandeza Nycke Groot (Györ), MVP-ul Campionatului European din Suedia. Populara jucătoare spaniolă Carmen Martin de la CSM este nominalizată la extreme drepte, cu suedeza Nathalia Hagman (Nykobing), rusoaica Ana Viahireva (Rostov) şi muntenegreanca Jovanka Radicevic (Vardar).  La interi dreapta propunerile sunt Anne Hubinger (HC Leipzig/Germania), Alexandra Lacrabère (Vardar Skopje/Franţa), Katarina Bulatovic (Buducnost Podgorica/Muntenegru) şi Nora Mørk (Györ/Norvegia). La portari a fost aleasă şi Jelena Grubisic (CSM Bucureşti / Croaţia), alături de Kari Grimsbø (Györ /Norvegia), Laura Glauser /Franţa) şi Amandine Leynaud (Vardar Skopje/Franţa). În fine, o altă “bucureşteană” de la CSM, suedeza Linnea Torstensson, la capitolul “cea mai bună apărătoare”. Celelalte sunt Klara Szekeres (FTC Budapesta /Ungaria), Beatrice Edwige (Metz /Franţa) şi Eduarda Amorim (Györ /Brazilia).

Cristina îşi apără titlul

Aceasta este a şasea ediţie a anchetei Handball Planet, la care participă 19 jurnalişti specializaţi în handbal din 18 ţări, cele 32 de jucătoare nominalizate pe posturi fiind în cursă şi pentru titlul de cea mai bună jucătoare a lumii în 2016.  O pondere în anchetă o vor avea şi internauţii care pot vota favoritele pe Handball-Planet.com pană pe 9 ianuarie. Norvegianca Heidi Løke a caştigat titlul de cea mai bună jucătoare din lume în 2011, 2012 şi 2014, în 2012 a fost votată unguroaica Zsuzsanna Tömöri, iar în 2015 coroana a revenit romancei Cristina Neagu. CSM Bucureşti are cele mai multe nominalizări, 7, urmată de Györ (6) şi Varda Skopje (5). Franţa dă cele mai multe propuneri (6), urmată de Norvegia şi Rusia, cate patru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.