Sport

Suspendare de la Moş Crăciun

Ziarul de Vrancea
21 dec 2016 825 vizualizări
O maratonistă şi o halterofilă din Romania au fost prinse dopate, iar un alt maratonist îşi află soarta luna viitoare

Atleta Maria Magdalena Luca a fost suspendată patru ani de către ANAD după ce a fost testată pozitiv la finalul Campionatului Naţional de maraton, care s-a disputat în cadrul Maratonului Bucureşti. Maria Magdalena Luca (legitimată la CSU Galaţi) a încheiat, în octombrie, cu medalie de bronz la CN de maraton, concurs inclus în Maratonul Bucureşti. Sportiva a urcat pe podium cu timpul de 3h06.56, iar în clasamentul general al maratonului a fost pe locul VIII. La masculin, Sorin Mîneran (CSU Arad) a încheiat cursa cu timpul de 2:30.22 ore, fiind primul în clasamentul CN maraton şi al cincilea în cadrul Maratonului Bucureşti. La finalul curselor, Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a prelevat probe, iar în cazul celor doi sportivi acestea au fost pozitive. ”Am primit informarea oficială pentru Maria Magdalena Luca, e vorba de o suspendare pe patru ani de la ANAD. Ea mai poate face apel şi vom vedea ce va urma. În ceea ce-l priveşte pe Sorin Mîneran, care a fost audiat de ANAD, decizia a fost amanată. Nu am primit nimic, doar ştim că s-a amanat, poate au cerut proba B, nu am cunoştinţă. Probele s-au luat atunci, imediat, iar noi am fost informaţi după vreo lună despre asta, nu am înţeles de ce aşa tarziu. Nu ştiu cand va fi programată şedinţa în cazul Mîneran, probabil în ianuarie, dar repet, nu avem informare oficială în cazul lui. Sper să se încheie anul ăsta, au fost deja destule astfel de situaţii”, a declarat, pentru News.ro, secretarul general al FR Atletism, Ion Buligă. Preşedintele ANAD, Graziela Vajială, nu a putut fi contactată pentru a comenta situaţia celor doi atleţi.
* Un alt caz de dopaj a apărut în haltere: Alina Popovici a fost suspendată de Federaţia Internaţională de Haltere în următorii patru ani, pentru testare pozitivă la stanozolol, sportiva de la CS Botoşani fiind depistată în afara competiţiei.Alina Alexandra Popovici (categoria 48 de kilograme) a fost depistată pozitiv, în  această vară, după ce a caştigat titlul naţional. Potrivit unui anunţ al forului internaţional de profil, suspendarea a intrat în vigoare în 11 august, timp de patru ani, pană în 11 august 2020. Preşedintele FR Haltere, Nicu Vlad, nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii legate de acest caz. Alina Popovici are 16 ani şi este legitimată la Clubul Sportiv Botoşani. Şase sportivi apar cu sancţiuni pentru infracţiuni comise în 2016 la Federaţia Internaţională de Haltere. Între aceştia nu se află însă şi Gabriel Sîncrăian, căruia TAS i-a anulat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio, pentru încălcarea regulilor antidoping.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.