Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Meciul cu Danemarca se mută la Cluj

Ziarul de Vrancea
20 dec 2016 800 vizualizări
FRF a anunţat, ieri că a înştiinţat UEFA că meciul Romania - Danemarca, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, se va disputa pe Cluj Arena

Acesta va fi al doilea joc al echipei naţionale pe stadionul din Cluj în actualele preliminarii, după confruntarea cu Muntenegru, scor 1-1, din septembrie. Tot în acest an, în martie, reprezentativa Romaniei a disputat pe Cluj Arena şi amicalul cu selecţionata Spaniei, încheiat cu un rezultat de egalitate, 0-0. Comisia de Disciplină a FIFA a decis ca meciul Romania - Danemarca, programat la 26 martie 2017, de la ora 21.45, în etapa a V-a a Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, să se dispute, cu spectatori, pe un alt stadion, nu pe Arena Naţională, după incidentele de la întalnirea cu Polonia. FRF a mai primit o amendă de 95.000 de franci elveţieni.

Viitorul sună bine

Formaţia FC Viitorul a învins, luni, cu scorul de 3-1, echipa FC Botoşani, în ultimul meci al etapei a XXI-a a Ligii I. Pentru FC Viitorul au marcat Iancu ('17 - penalty), Chiţu ('50) şi Marin ('62), iar pentru FC Botoşani a înscris Roman, în secunda 8.  În urma acestui rezultat, Viitorul încheie anul 2016 pe primul loc cu 42 de puncte, urmată de Steaua (40 p), Gaz Metan Mediaş şi CSU Craiova, cu cate 37 de puncte, cu specificarea faptului că echipa din Mediaş va pierde vineri aproape sigur trei puncte.

Ronaldo va lua şi premiul FIFA

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo va primi premiul “The Best” din partea FIFA, acordat celui mai bun jucător din lume, după ce forul internaţional nu a prelungit colaborarea cu France Football pentru Balonul de Aur, scrie Mundo Deportivo. Sursa citată notează însă că distanţa dintre Ronaldo şi Messi va fi mult mai mică de această dată, spre deosebire de clasamentul pentru Balonul de Aur, unde portughezul a avut voturi duble faţă de argentinian. Cei doi vor fi urmaţi însă la mare distanţă de Antoine Griezmann, de la Atletico Madrid. Real Madrid va trimite o delegaţie numeroasă la gala FIFA de la Zürich, care îl va include şi pe antrenorul Zinédine Zidane, dar conform El Mundo Deportivo, titlul de cel mai bun tehnician al anului îi va reveni lui Claudio Ranieri, caştigător al Premier League cu Leicester.

Buzărnescu avansează la Ankara

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu (671 WTA), venită din calificări a acces, ieri, în turul doi al turneului ITF de la Ankara, dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari. Ea a învins-o în runda inaugurală, cu scorul de 6-4, 6-1, după o oră şi 17 minute, pe Ganna Poznihirenko (Ucraina, 490). În turul doi, Mihaela Buzărnescu o va întalni pe Ayla Aksu (Turcia, 361), beneficiară a unui wild-card, care a trecut, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-3, de Viktoria Kamenskaia (Rusia, 188). În schimb, Raluca Şerban (492) a fost eliminată în turul I de poloneza Paula Kania (254), scor 3-6, 6-0, 4-6. Astăzi, va juca în turul secund Alexandra Cadanţu (311), cu rusoaica Anna Blinkova (203), În proba de dublu de la Ankara, perechea Alexandra Cadanţu/Anastasia Komardina (Romania/Rusia) a învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 6-2, cuplul Anita Husaric/Ivana Jorovic (Bosnia /Serbia). În sferturile de finală, Cadanţu şi Komardina vor întalni perechea Anna Blinkova/Lidzia Marozava (Rusia/Belarus), care a trecut, cu scorul de 6-2, 6-3, de cuplul Barbara Bonic / Dea Herdzelas (Serbia/Bosnia).

Real a învins FIFA la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a acceptat parţial apelul clubului Real Madrid şi a redus suspendarea cu privire la interdicţia de a efectua transferuri de la două perioade la una singură, a anunţat, site-ul oficial al grupării spaniole. "Decizia luată de TAS subliniază caracterul abuziv al sancţiunii impuse de FIFA. Clubul regretă că TAS nu a avut curajul necesar de a revoca integral decizia FIFA", se arată în comunicatul grupării madrilene. Astfel, Real Madrid va mai avea interdicţie la transferuri doar în această iarnă, din vară putand să transfere jucători. Comisia de Disciplină a FIFA a sancţionat în luna ianuarie celuburile Real Madrid şi Atletico Madrid pentru că au încălcat regulamentul de transfer al jucătorilor sub 18 ani. Cele două cluburi au fost sancţionate cu interzicerea transferurilor pentru două perioade şi au fost amendate cu 900.000 de franci elevţieni (Atletico Madrid) şi 300.000 de franci elveţieni (Real Madrid).  La 8 septembrie, Comisia de Apel a FIFA a respins apelurile cluburilor spaniole.

Anchetă financiară în dosarul Football Leaks

Parchetul naţional financiar din Franţa a anunţat, ieri, că a deschis o anchetă după dezvăluirile din dosarul Football Leaks. "În urma publicării, între 9 şi 12 decembrie, a unor articole de presă referitoare la dosarul Football Leaks, parchetul naţional financiar a decis să înceapă o anchetă preliminară", se arată în comunicatul instituţiei franceze. Football Leaks este ancheta mai multor publicaţii grupate în reţeaua European Investigative Collaborations. Acestea au avut acces la 18,6 milioane de documente oficiale, prin care se arată că agentul de jucători Jorge Mendes a pus în practică un sistem offshore de evaziune fiscală de o amploare uriaşă, pentru şapte vedete pe care le reprezintă, printre care fotbalistul Cristiano Ronaldo şi antrenorul Jose Mourinho.

Vika a devenit mămică

Jucătoarea de tenis Viktoria Azarenka din Belarus a devenit mamă pentru prima oară, ea născand un băieţel în noaptea de luni spre marţi. "Astăzi am avut cea mai grea bătălie, dar am obţinut cea mai frumoasă victorie! Fiul nostru s-a născut sănătos şi fericit! Mă simt mulţumită şi binecuvantată! Vă mulţumesc", a scris Azarenka pe contul său de Twitter. Viktoria Azarenka, în varstă de 27 de ani, a caştigat în acest an trei titluri, la Brisbane, Indian Wells şi Miami. Deşi nu a mai jucat din luna iunie, sportiva din Belarus a anunţat că va reveni pe teren în 2017.

Moarte suspectă la “Ring”

Levente Zentai, un oficial al delegaţiei Ungariei, prezentă cu două echipe de juniori la turneul de baschet Balkanic Next Star, din Bucureşti, a fost găsit mort, ieri, în Hotelul Rin din Capitală, pentru a stabili împrejurările în care acesta a decedat fiind deschis un dosar de cercetare pentru moarte suspectă. Trupul bărbatului a fost găsit marţi dimineaţă, într-o cameră de la Hotelul Rin din Capitală, la faţa locului fiind trimisă o echipă de la Biroul Morţi Suspecte. Contactată de News.ro, Federaţia Romană de Baschet a precizat că oficialul delegaţiei ungare ar fi fost găsit marţi dimineaţă în camera de hotel de la Rin Grand, iar cel mai probabil a decedat în cursul nopţii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.