Sport

Cristina Neagu a rămas pe podium

Ziarul de Vrancea
19 dec 2016 927 vizualizări
jucătoarea romană a fost pe locul III în clasamentul marcatoarelor la CE de handbal din Suedia

Handbalista romană Cristina Neagu a ocupat locul al treilea în clasamentul marcatoarelor de la Campionatul European din Suedia, cu 46 de goluri. La încheierea grupelor principale, Cristina conducea în clasament, dar era clar că putea fi uşor ajunsă de jucătoare din echipele calificate în semifinale. În plus, liderul echipei tricolore nici nu a jucat în meciul pentru locul V cu echipa Germaniei. Cristina Neagu a înscris 46 de goluri în şase partide, din 89 de şuturi (52%), titlul de golgeter al competiţiei fiind adjudecat de norvegianca Nora Mørk, cu 53 de goluri din opt partide (95 şuturi, 56%), urmată de daneza Stine Jørgensen, 47 goluri în 8 meciuri (81 şuturi, 58%). Eliza Buceschi a ocupat locul IV la golurile marcate din aruncări de la 7 metri, cu 17 reuşite. Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a competiţiei din acţiune, cu 39 de goluri. În clasamentul pe puncte (goluri plus pase decisive), Nora Mørk e prima, cu 90 (53^37), urmată de Stine Jørgensen, 86 puncte (47^39), şi Neagu, 78 p (46^32). Anita Görbicz (Ungaria) are cele mai multe pase decisive, 39, la fel ca Stine Jørgensen, dar cu două partide mai puţin.  Crina Pintea este a treia în clasamentul penalizărilor sportive, cu 22 puncte (4 cartonaşe galbene, 9 eliminări de două minute), devansată de Klara Szekeres, 29 p (6 cartonaşe galbene, 9 eliminări, un cartonaş roşu), şi daneza Mette Tranborg, 27 puncte (6 cartonaşe galbene, 8 eliminări, un roşu). 

Portarul cu cel mai bun procentaj este rusoaica Victoria Kalinina, 41% (39 de mingi parate din 96 de şuturi, în şase meciuri), urmată de norvegianca Silje Solberg, tot 41% (68/164, opt meciuri), şi de franţuzoaica Amandine Leynaud, 40% (41/102, opt meciuri). Denisa Dedu ocupă locul VI, cu 38% (56/146, opt jocuri).  Romania a ocupat locul 5 la Campionatul European, după 23-22 cu Germania în ultima partidă. Norvegia a caştigat titlul continental, după 30-29 cu Olanda în finala de duminică. Locul al treilea a fost ocupat de Franţa, după 25-22 cu Danemarca, în finala mică.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.