Sport

Am scăpat ieftin la FIFA

Ziarul de Vrancea
19 dec 2016 872 vizualizări
Romania va juca meciul cu Danemarca cu spectatori, dar nu pe Arena Naţională * sancţiunea mai cuprinde un meci dar este suspendată pe o perioadă de probaţiune de doi ani

Comisa de Disciplină a FIFA a decis ca meciul Romania - Danemarca, programat la 26 martie 2017, de la ora 21.45, în etapa a V-a a Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, să se dispute, cu spectatori, pe un alt stadion, nu pe Arena Naţională. Federaţia Romană de Fotbal a mai primit o amendă de 95.000 de franci elveţieni, după incidentele de la meciul Romania - Polonia. "Forul mondial a decis că partida Romania - Danemarca, următorul meci oficial al tricolorilor, din aceeaşi campanie de calificare, se va disputa cu spectatori în tribune, decizia venind în urma apărării argumentate realizate de departamentul juridic al FRF. Cu toate acestea, partida nu se va putea disputa pe Arena Naţională din Bucureşti. Iată sancţiunile complete ale Comisiei de Disciplină FIFA:

- două meciuri din cadrul preliminariilor FIFA 2018 World Cup de pe teren propriu nu se vor disputa pe Arena Naţională, sancţiunea aplicandu-se cu privire la partida Romania - Danemarca din 26 martie 2017, iar executarea pentru cea de-a doua partidă fiind suspendată pentru o perioadă de probaţiune de doi ani;

- amenda stabilită în sarcina FRF este de 95.000 de franci elveţieni plus 3.000 de franci elveţieni, costuri de procedură", se arată pe site-ul FRF.

FIFA anunţa, la 18 noiembrie, că a deschis o procedură disciplinară după incidentele de la meciul Romania - Polonia, disputat pe Arena Naţională, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. La acea partidă, jocul a fost întrerupt mai întai circa un minut, după ce fanii rapidişti au aruncat torţe pe teren. Jandarmii au scos doi suporteri rapidişti din stadion, apoi au fost folosite gaze lacrimogene pentru aplanarea unui conflict între fani, stewarzi şi jandarmi. Partida a mai fost întreruptă o dată pentru scurt timp, atacantul Robert Lewandowski prăbuşindu-se pe teren, după ce o petardă a căzut în apropierea lui. Jucătorul s-a ridicat de pe teren după un minut, timp în care arbitrul Damir Skomina a trimis jucătorii la mijlocul terenului. Reprezentativa Romaniei a fost învinsă, la 11 noiembrie, de selecţionata Poloniei, scor 0-3 (0-1), în preliminariile Cupei Mondiale din 2018.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.