Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Balaj în lacrimi

Ziarul de Vrancea
19 dec 2016 789 vizualizări
Arbitrul Cristian Balaj a fost premiat de FRF şi LPF, luni seară, la ultimul meci din carieră pe care îl conduce la centru, Gaz Metan Mediaş - Astra Giurgiu, din etapa a XXI-a a Ligii I.

Balaj a izbucnit în plans în timpul festivităţii.  Centralul a primit un trofeu din partea FRF, acordat de vicepreşedintele CCA, Alexandru Deaconu, şi un alt trofeu de la secretarul general al LPF, Iustin Ştefan. Şi reprezentaţii celor două cluburi i-au oferit trofee şi flori lui Cristian Balaj. Denis Alibec, aflat la ultimul meci la Astra, a fost premiat şi el de oficialii echipei sale. Alibec va evolua din ianuarie la Steaua. Partida de la Mediaş, Gaz Metan – Astra s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru oaspeţi, prin golul marcat de Alibec, în min. 55. 

Murray, regele sportului în UK

Tenismenul Andy Murray a fost desemnat, duminică, de BBC, personalitatea anului 2016 în sportul britanic, după ce a caştigat pentru a doua oară turneul de la Wimbledon, şi-a păstrat titlul olimpic, a caştigat Turneul Campionilor şi a devenit în premieră numărul unu ATP.  Andy Murray, în varstă de 29 de ani, a mai primit acest premiu în 2013 şi 2015. Murray i-a devansat pe triatlonista Alistair Bronwlee  şi pe călăreţul  Nick Skelton. Cea mai tanără pesonalitate a anului 2016 în sportul britanic a fost desemnată înotătoarea Ellie Robinson, echipa anului a fost aleasă Leicester City, campioană în Premier League, în timp ce italianul Claudio Ranieri a primit premiul pentru antrenorul anului. Personalitatea anului 2016 în sportul mondial a fost desemnată gimnasta americană Simone Bailes, caştigătoare a patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, iar înotătorul american Michael Phelps, de 23 de ori campion olimpic, a primit premiul pentru întreaga carieră.

Semifinalele Cupei Ligii nu se amană

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) precizează că partidele din turul semifinalelor Cupei Ligii Adeplast, ASA Targu Mureş - Poli Timişoara şi FC Dinamo - FC Steaua, programate să se dispute miercuri, 21 decembrie, respectiv joi, 22 decembrie, se vor juca în conformitate cu programarea iniţială, la Targu Mureş, respectiv, Bucureşti. Meciul dintre echipele ASA Targu Mureş şi Pandurii Targu Jiu, de duminică, din etapa a XXI-a a Ligii I, nu a mai fost reluat după pauză, deoarece jucătorii formaţiei gorjene au refuzat să mai intre pe teren. Jucătorii formaţiei gorjene au refuzat să mai joace din cauza terenului îngheţat.

Rachete romaneşti la Ankara

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, locul 671 WTA, s-a calificat, ieri. pe tabloul principal al turneului ITF de la Ankara, dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari. Mihaela  Buzărnescu, cap de serie numărul 6, a învins, în ultimul tur al calificărilor, cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră şi 22 de minute, pe Maria Marfutina (Rusia, 408 WTA), a patra favorită. În acelaşi turneu, s-a calificat şi Raluca Şerban (492), învingătoare cu 4-6, 6-2, 6-0 în faţa rusoaicei Ekaterina Iaşina (535). Pe tabloul principal, Alexandra Cadanţu (311) a trecut de primul tur, învingand-o cu 6-1, 6-4 de rusoaica Anastasia Komardina (204) şi va juca în turul secund cu altă rusoaică, Anna Blinkova (203) care a învins-o în două tie-break-uri pe Cristina Dinu (272). Tot în primul tur, Mihaela Buzărnescu va juca împotriva rusoaicei Ganna Poznihirenko (490), iar Raluca Şerban se va confrunta cu unguroaica Paula Kania (254).

Contract reziliat la CSM

Antrenorul formaţiei feminine de volei CSM Bucureşti, italianul Nicola Negro, şi-a reziliat de comun acord contractul cu gruparea din Capitală. CSM Bucureşti va anunţa, în curand, cine va fi noul antrenor al echipei. Negro, 36 de ani, a preluat în vară conducerea tehnică a echipei feminine de volei CSM Bucureşti. După 13 etape, CSM Bucureşti ocupă locul al treilea în Divizia A1, cu zece victorii şi trei înfrangeri (29 de puncte). Lider este CS Volei Alba-Blaj, cu 12 victorii şi o înfrangere (33 de puncte). În altă ordine de idei, în penultimul meci al etapei a XIII-a, la Bacău, Ştiinţa a învins cu 3-0 (18, 24, 16) formaţia Dinamo Bucureşti.

Accident cu un fotbalist de 21 de ani 

Fundaşul echipei CFR Cluj, Răzvan Horj, a fost implicat într-un accident rutier, duminică seară, pe raza localităţii Văleni din judeţul Maramureş.  Horj se afla la volanul unui autoturism Audi, iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un Matiz, după care ar fi acroşat o fetiţă aflată pe marginea drumului, conform dolce-sport.ro.  "Am fost testat cu aparatul etilotest rezultatul înregistrat fiind zero”, a declarat jucătorul. Accidentul în care a fost implicat fotbalistul s-a produs pe drumul judeţean 185, pe raza localităţii Văleni, potrivit purtătorului de cuvant al Insectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, Florina Meteş. ”Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că un tanăr de 21 de ani din Moisei, aflat la volanul unui autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile unui carosabil umed şi într-o curbă la dreapta a pătruns pe constrasens. Astfel a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tanăr din Sighetul Marmaţiei de 24 de ani pe care l-a proiectat într-o grădină, apoi a accidentat o femeie de 58 de ani şi o fetiţă de 12 ani din Văleni, care se deplasau în calitate de pietoni şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula din sens opus”, a declarat luni Florina Meteş, pentru News.ro. Răzvan Horj, în varstă de 21 de ani, se află la primul sezon în Liga I.

Griezmann, cel mai tare “cocoş“

Atacantul echipei Atletico Madrid, Antoine Griezmann, a fost desemnat fotbalistul francez al anului 2016 de către publicaţia France Football.  Griezmann îi succede lui Blaise Matuidi de la Paris Saint-Germain şi devine al 59-lea laureat al acestui premiu decernat de un juriu format din foşti caştigători. Antoine Griezmann a jucat în acest an finala Ligii Campionilor cu Atletico Madrid şi finala Euro-2016 cu naţionala Franţei, ambele pierdute, fiind pe locul trei în clasamentul Balonului de Aur, după portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) şi argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona).

MacFobie la FIFA

Federaţia Engleză de Fotbal şi forul scoţian au fost amendate de FIFA pentru că au afişat banderole cu simbolul macului la 11 noiembrie, într-un meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Banderola cu simbolul macului este pentru ziua armistiţiului, cand s-a încheiat primul război mondial, însă FIFA a apreciat că acesta este un "simbol politic". Federaţia engleză a primit o amendă de 45.000 de franci elveţieni, iar cea scoţiană de 20.000 de franci elveţieni.Meciul din 11 noiembrie a fost caştigat de Anglia, cu scorul de 3-0. Cele două federaţii anunţaseră că vor afişa acest simbol, aşa cum este tradiţia la 11 noiembrie în insulele britanice, însă FIFA interzice echipelor să arboreze simboluri politice, religioase sau comerciale în timpul meciurilor. Deşi Irlanda de Nord sau ţara Galilor au renunţat la purtarea banderolelor cu poppy (floare de mac), acestea au fost amendate cu 20.000 de franci elveţieni, respectiv 15.000 de franci elveţieni, pentru afişarea de "simboluri politice" la partidele cu Serbia şi Azerbaidjan. De asemenea, 5.000 de franci elveţieni este amenda primită de forul irlandez, pentru acelaşi motiv, la meciul amical cu Elveţia.

CM de bob s-a mutat în Germania

Staţiunea germană Schonau am Konigssee va găzdui Campionatele Mondiale de bob şi skeleton după ce forul internaţională de profil a retras oraşului Soci organizarea competiţiei ce va avea loc între 13 şi 26 ferbruarie 201. Federaţia Internaţională de Bob şi Skeleton (IBSF) a anunţat, la 13 decembrie, că ar fi înţelept să nu organizeze Campioantele Mondiale din 2017 la Soci, în Rusia, ţară care a "sponsorizat" dopajul în masă. Mai multe ţări au anunţat că vor boicota CM de la Soci, deoarece spiritul olimpic a fost furat în 2014. Reacţia acestora a venit după ce un nou raport McLaren a arătat că peste 1.000 de sportivi ruşi au beneficiat de un program de dopaj "sponsorizat de stat" timp de patru ani, începand din 2011. în raport se precizează că sistemul a fost perfecţionat pe parcursul Jocurilor Olimpice din 2012, de la Londra, Campionatelor Mondiale de atletism din 2013, de la Moscova, şi JO de iarnă de la Soci, unde exista un sistem de siguranţă pentru a-i proteja pe eventualii caştigători ruşi ai medaliilor. 

Al nouălea titlu

Echipa Independiente Santa Fé a caştigat pentru a noua oară în istorie titlul de campioană în Columbia, după ce a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia Deportes Tolima, în manşa secundă a finalei competiţiei. În manşa tur, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 0-0. Duminică, unicul gol al întalnirii a fost marcat de Hector Urrego, în minutul 11. Independiente Santa Fé, caştigătoare a Cupei Americii de Sud în 2015, va participa în sezonul viitor al Copei Libertadores.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.