Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Adina şi Andreea, campioane mondiale

Ziarul de Vrancea
7 dec 2016 620 vizualizări
Perechea Adina Diaconu/Andreea Dragoman a caştigat, ieri, medalia de aur la Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori de la Cape Town.

Jucătoarele din Romania au învins, în finală, cu scorul de 4-2, cuplul japonez Hina Hayata/Miyu Kato. Adina Diaconu, dublă campioană europeană la junioare şi campioană europeană la cadeţi în 2013 şi 2014, a cucerit medalia de bronz în proba de simplu, după ce a fost învinsă în semifinale de Mak Tze Wing din Hong Kong, scor 0-4. Adina are în total 12 titluri continentale în palmares.

Sancţiuni după circul de la Craiova

Atacantul echipei CS Universitatea Craiova, Rambé, şi fundaşul formaţiei FC Viitorul, Sorin Rădoi, au fost suspendaţi cate şase jocuri, iar tehnicianul Gheorghe Hagi a primit avertisment din partea Comisiei de Disciplină a FRF, după incidentele de la meciul direct. Rambe a primit o penalitate sportivă de 10.000 de lei, iar Rădoi una de 11.300 de lei.  De asemenea, portarul Teodor Rîmniceanu (FC Viitorul) a fost suspendat pentru trei jocuri şi a primit o penalitate sportivă de 6.000 de lei. Formaţia FC Viitorul a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa CS Universitatea Craiova, în etapa a XIX-a a Ligii I. În urma incidentelor din finalul meciului, arbitrul Radu Petrescu le-a acordat cartonaşe roşii lui Rambe şi Rîmniceanu.

Cantonament în Antalya pentru fotbaliştii tineri

O selecţionată under 23 a Romaniei va efectua un cantonament în Antalya, cel mai probabil perioada 16-23 ianuarie, sub conducerea selecţionerului Christoph Daum, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, ieri, după şedinţa Comitetului Executiv al forului. "S-a adus la cunoştinţă în Comitetul Executiv o iniţiativă a stafului tehnic al naţionalei în ceea ce priveşte un cantonament în luna ianuarie cu o selecţionată under 23. E o abordare nouă faţă de ceea ce ne obişnuisem şi avem trei ţinte, jucătorii de la nivelul Ligii I, Liga a doua şi jucători mai tineri din campionatele din străinătate", a explicat Burleanu. Totodată, Răzvan Burleanu vrea ca Emeric Ienei să devină director tehnic al FRF.

48 de echipe la Cupa Mondială

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, va propune Consiliului forului, care se va întruni la 9 şi 10 ianuatrie 2017, la Zürich, sporirea numărului de echipe, de la 32 la 48, la turneul final al Cupei Mondiale, începand cu ediţia din 2026. O scrisoare cu varianta propusă de Infantino a fost trimisă ieri, membrilor Consiliului FIFA. Potrivit şefului FIFA, cele 48 de echipe vor fi împărţite în 16 grupe. în faza grupelor, fiecare naţională va disputa două meciuri. Primele două clasate se vor califica în 16-imi, după care competiţia va continua în sistem eliminatoriu. În acest moment, la turneul final al Cupei Mondiale participă 32 de echipe, împărţie în opt grupe de cate patru formaţii. Primele două clasate se califică în optimile de finală, apoi competiţia continuă cu sferturi, semifinale şi finale.

Succes mare al voleibalştilor olteni

Campioana Romaniei la volei masculin, SCM Craiova, a învins pe teren propriu, vicecampioana Poloniei PGE Skra Belchatow, cu scorul de 3-1 (28, 23, -19, 22), în primul meci din grupa D a Ligii Campionilor, competiţie în care evoluează în premieră. Celălalt meci al grupei D, Azimut Modena (Italia) - ACH Volley Ljubljana (Slovenia) 3-2 (22, -21, 19, -23, 11). SCM Craiova, aflată la prima participare în Liga Campionilor şi fiind calificată direct în faza grupelor, va juca următorul meci, în deplasare, cu Ljubljana. Din cele cinci grupe preliminare, 12 echipe vor obţine calificarea în Play-off 12, în care se va juca eliminatoriu, între 14 martie şi 13 aprilie 2017, pentru Play-off 6. Din această fază vor proveni cele trei echipe calificate la Turneul Final Four, care se vor alătura echipei gazdă (nedesemnată încă), meciurile fiind programate în 29 şi 30 aprilie.

Părintele Tătăruşanu

Portarul echipei Fiorentina, Ciprian Tătăruşanu, a fost premiat, ieri, de asociaţia italiană "Un genitore per amico" (Un părinte ca prieten), care recunoaşte periodic meritele sportivilor şi artiştilor cu un comportament şi o etică exemplare. Alături de Tătăruşanu, a fost premiat şi Alejandro Rosalen Lopez, antrenorul portarilor de la Fiorentina. Asociaţia "Un genitore per amico" are ca scop strangerea de fonduri pentru ajutorarea părinţilor separaţi aflaţi în dificultate, prin organizarea de evenimente culturale şi sportive. Asociaţia îşi propune să îi ajute pe părinţii despărţiţi să găsească echilibrul corect pentru a-şi creşte copiii liniştiţi. "Un genitore per amico vrea să aducă o susţinere concretă părinţilor care se confruntă cu drama separării, vor să îşi protejeze şi menţină relaţia cu copiii lor, dar nu au posibilitatea financiară", se arată pe site-ul asociaţiei.

Djokovic s-a despărţit de Boris

Jucătorul sarb de tenis Novak Djokovic, numărul 2 mondial, a anunţat, ieri, că a pus capăt colaborării cu Boris Becker, care se ocupa de pregătirea lui.  "După trei ani plini de succese, eu şi Boris Becker am decis să putem capăt colaborării noastre. Obiectivele fixate la începutul aventurii noastre au fost atinse, îi mulţumesc pentru implicare. Pe de o altă parte, preocuparea mea actuală este să menţin un bun nivel de joc şi să stabilesc un program adecvat cu noile mele obiective pentru sezonul viitor", a declarat Novak Djokovic. Cei doi au început colaborarea în decembrie 2013, iar Djokovic a caştigat şase titluri de Grand Slam, însă în acest an a pierdut locul 1 mondial.

N-a acceptat reducere de salariu

Tehnicianul Aleksandr  Haţkevici, în varstă de 43 de ani, a demisionat de la conducerea naţionalei Belarus, el refuzand o micşorare a salariului propusă de conducerea federaţiei ca urmare a rezultatelor nesatisfăcătoare din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, relatează Reuters. " A existat o discuţie între preşedintele federaţiei, Serghei Rumas, şi Haţkevici. Antrenorul echipei naţionale a refuzat noile condiţii", se arată într-un comunicat al federaţiei din Belarus, în funcţie din  decembrie 2014. După patru etape, selecţionata din Belarus se află pe locul cinci, penultimul, în clasamentul grupei A de calificare la Cupa Mondială, cu două puncte (două remize, două înfrangeri). Lider este Franţa, cu 10 puncte, urmată de Olanda şi Suedia, cu cate şapte puncte, şi de Bulgaria, care are şase puncte. Ultima poziţie este ocupată de Luxemburg, cu un punct.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.