Sport

Trebuie făcute schimbări în handbalul masculin"

Ziarul de Vrancea
28 oct 2016 844 vizualizări
Spune Xavier Pascual, antrenorul echipei naţionale înaintea meciului cu Polonia, din preliminariile Campionatului European

Antrenorul echipei naţionale de handbal masculin a Romaniei, Xavier Pascual, consideră că trebuie făcute unele schimbări la nivelul selecţionatei, dar acestea nu se pot realiza peste noapte. Tehnicianul iberic se declară încantat de pasiunea romanilor pentru handbal, dar consideră totodată că potenţialul existent poate fi valorificat doar printr-o mai bună organizare şi o muncă în echipă a tuturor celor din fenomen. “Este clar că trebuie făcute schimbări, dar lucrurile nu se schimbă peste noapte şi nu tot ce există acum trebuie înlăturat. E mult de muncă şi asta facem acum. În acest moment adun informaţii şi stabilesc un plan de lucru care să ne aducă o creştere de nivel, dar trebuie să fim conştienţi unde ne aflăm în acest moment. Nu putem trăi din trecut, ci din rodul muncii care o depunem. Un lucru pentru mine este, însa, foarte clar: în Romania lumea trăieşte prin şi pentru handbal, dar trebuie să muncim uniţi, iar cineva trebuie să impună un drum care trebuie urmat. Trebuie să credem în noi, însă totul este relaţionat. Nu poţi doar să crezi în tine, fără să munceşti”, a declarat spaniolul, caştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, pentru site-ul FRH. Pascual crede că jucătorii tineri au nevoie de timp pentru a-şi demonsra calităţile: “Dacă avem impresia că toate acestea vor putea fi făcute în două săptămani ne înşelăm, trebuie să muncim mai mult cu jucătorii tineri şi să le dăm timpul necesar pentru a-şi demonstra adevăratele calităţi. Vom schimba lucrurile pas cu pas, îmbunătăţind experienţa jucătorilor şi a antrenorilor”.
Referitor la meciul său de debut la naţionala Romaniei, cu Polonia, de la Cluj, Pascual a spus că nivelul handbalului polonez este unul foarte ridicat. “Polonia este una dintre cele mai puternice echipe la nivel de reprezentative naţionale. Nu este uşor să te califici la Jocurile Olimpice, iar ei au fost prezenţi. Mai mult decat atat, trebuie să menţionez nivelul ridicat al echipelor de club, Kielce este campioana Europei, iar Wisla Plock se află între primele 16 de pe continent. După cum vedeţi, nivelul handbalului în Polonia este unul foarte ridicat”, a mai spus tehnicianul spaniol.
Parida cu Polonia, medaliată cu bronz la ultima ediţie a Campionatului  Mondial şi semifinalistă la JO 2016, va avea loc pe 6 noiembrie, ora 20.00, Sala Polivalentă din Cluj. Partida contează în cadrul grupei a doua de calificare la Campionatul European din Croaţia 2018. Alături de Romania şi Polonia, în grupă mai sunt prezente echipele naţionale ale Belarusului şi Serbiei. Primele două clasate se vor califica la turneul final.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.