Sport

Sticla care face valuri

Ziarul de Vrancea
26 oct 2016 826 vizualizări
Valencia a fost sancţionată pentru că Neymar a fost lovit cu o sticlă la meciul dintre “lilieci” şi Barcelona * gruparea catalană s-a supărat fiindcă federaţia a menţionat că suporterii Valenciei au fost provocaţi de jucătorii oaspeţi

Gruparea Valencia a fost amendată cu 1.500 de euro pentru sticla de plastic aruncată de un fan pe teren la meciul cu FC Barcelona, obiect care l-a lovit pe Neymar. Comisia de Competiţii a federaţiei spaniole (RFEF) i-a criticat pe jucătorii echipei catalane pentru reacţia pe care au avut-o după incident.
Forul fotbalistic a notat, într-un comunicat, că în raportul arbitrului este menţionat incidentul din minutul 89 al partidei de săptămana trecută. Federaţia precizează că în momentul în care jucătorii FC Barcelona sărbătoreau marcarea unui gol din tribune s-au aruncat mai multe obiecte, iar o sticlă l-a lovit pe Neymar. "Jucătorul a putut continua meciul fără să aibă nevoie de îngrijiri", se menţionează în raportul arbitrului.
Comisia de Competiţii a subliniat circumstanţele producerii incidentului şi faptul că unii jucători ai echipei FC Barcelona i-au provocat pe fani prin gesturi la sărbătorirea golului. "Reacţia exagerată a unor jucători care fără să fi fost atinşi de sticlă au simulat că au fost şi ei loviţi de un obiect mult mai contondent decat sticla în cauză care l-a atins doar pe unul dintre ei nu este tocmai un exemplu de sportivitate", menţionează comisia RFEF. După anunţul cu privire la sancţiunea decisă miercuri, FC Barcelona a reacţionat dand publicităţii un comunicat în care menţionează că atitudinea comisiei cu privire la jucătorii echipei catalane este "condamnabilă şi exagerată". Comisia ar fi trebuit să se limiteze la analizarea faptelor şi aplicarea regulamentului în vigoare, adaugă FC Barcelona. La 22 octombrie, Neymar a fost lovit în cap de o sticlă de plastic aruncată din tribună, la meciul caştigat de FC Barcelona în faţa Valenciei, scor 3-2, în campionatul Spaniei. Incidentul a avut loc pe finalul jocului, după ce Lionel Messi a marcat din penalti golul care a adus victoria catalanilor. Brazilianul s-a prăbuşit pe gazon, la fel şi Luis Suarez, iar Messi i-a apostrofat vehement pe fanii echipei Valencia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.