Sport

Svetlana a trecut de grupe

Ziarul de Vrancea
26 oct 2016 946 vizualizări
In Grupa Albă a turneului Campioanelor de la Singapore, Kuzneţova este singura cu două victorii, în timp ce spaniola Garbiñe Muguruza este eliminată * Simona Halep joacă astăzi, de la ora 11:00, meciul decisiv pentru calificare contra jucătoarei slovace Dominika Cibulkova

Rezultatele înregistrate ieri în Grupa Albă a Turneului Campioanelor care se dispută la Singapore n-au simplificat nimic din calculele care se fac în ambele serii, privitoare la calificarea în semifinale. Iată că rusoaica Svetlana Kuzneţova, care a prins ultimul tren spre Singapore a ajuns singura jucătoare cu două victorii la activ în această grupă şi este cu certitudine calificată în semifinale. Ieri, jucătoarea de 31 de ani din Sankt Petersburg a învins-o într-un final dramatic, cu tie-break în setul decisiv pe Karolina Pliskova (Cehia), scor 3-6, 6-2, 7-6. În setul decisiv, Pliskova  a ajuns-o din urmă pe Svetlana de la 1-4. A mai reuşit figura asta şi în tie-break, trei mingi consecutive de la 3-6, dar ultimele schimburi au consemnat triumful experienţei, într-un meci care a durat două ore şi 20 de minute. Învinsă în prima zi de aceeaşi Kuzneţova (5-7, 6-1, 5-7), favorita grupei, Agnieszka Radwanska a reuşit sa treacă cu 7-6, 6-3 de Garbiñe Muguruza, în 96 de minute şi jucătoarea iberică nu mai are nicio şansă de calificare în semifinale, Radwanska şi Pliskova luptandu-se pentru al doilea loc.. Clasamentul grupei albe arată astfel: 1. Svetlana Kuzneţova, 2-0 (4/2); 2. Agnieszka Radwanska, 1-1 (3/2); 3. Karolina Pliskova, 1-1 (3/3); 4. Garbiñe Muguruza, 0-2 (1/3). Ultimele două partide au loc maine, Kuzneţova – Muguruza şi Radwanska – Pliskova.
Pană atunci, astăzi au loc partidele ultimei etape din Grupa Roşie, Simona Halep – Dominika Cibulkova  (ora 11:00) şi Angelique Kerber – Madison Keys (după 14:30).
* Monica Niculescu (37 WTA) continuă seria începută săptămana trecută la Linz într-un turneu de mai mică valoare (100.000 $), la Poitiers, în circuitul ITF. Monica, cap de serie nr. 1,  a trecut în primul tur, cu 6-2, 6-2 de jucătoarea sarbă Ivana Jorovic şi va juca în turul secund  cu Aliaksandra Sasnovici (Belarus), locul 126 WTA, care a trecut, cu scorul de 7-6, 1-6, 6-3, de rusoaica Natalia Vihlianţeva (170), jucătoare venită din calificări. În turul secund mai este calificată şi Gabriela Ruse, care o va întalni pe favorita nr. 5, japoneza Nao Hibino.
* Marius Copil (175 ATP) s-a calificat, ieri în sferturile de finală ale turneului challenger de la Budapesta, cu premii totale de 64.000 de euro. Copil l-a învins în optimi, cu scorul de 7-6, 6-1, pe francezul Vincent Millot (137).  În runda următoare, romanul îl va întalni pe caştigătorul meciului dintre italianul Thomas Fabbiano (120) şi Marton Fucsovics (Ungaria, 153).
* Perechea Florin Mergea/Dominic Inglot (Romania/Marea Britanie), aflată la primul meci de la refacerea echipei, s-a calificat, ieri în sferturile de finală ale turneului de la Basel (Elveţia), dotat cu premii în valoare totală de 2.151.985 de euro. Mergea şi Inglot au învins, în primul tur cu scorul de 7-6, 6-3, după o oră şi 16 minute, cuplul elveţian Adrien Bossel/Henri Laaksonen, beneficiar al unui wild-card. În sferturile de finală, Florin Mergea şi Dominic Inglot vor întalni perechea Marcel Granollers/Jack Sock (Spania/SUA), cap de serie numărul 4, care a trecut, cu scorul de 6-3, 5-7, 10-5, de cuplul columbian Juan Sebastian Cabal/Robert Farah. În sferturi mai este calificat cuplul romano-olandez Horia Tecău / Jean-Julien Rojer.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.