Sport

Romani noi de import

Ziarul de Vrancea
26 oct 2016 1038 vizualizări
Baschetbalista Ashley Walker şi pilotul Simone Tempestini pot reprezenta ţara noastră în competiţii internaţionale

Guvernul a decis, ieri, acordarea cetăţeniei romane baschetbalistei Ashley Janeen Walker  şi pilotului de raliuri Simone Tempestini, ceea ce le va permite să reprezinte Romania la competiţiile internaţionale. "Solicitările au primit raport favorabil din partea Comisiei pentru Cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, constatandu-se astfel îndeplinirea condiţiilor legale. În acest context, potrivit legii, Ministerul Tineretului şi Sportului a iniţiat Hotărarile pentru acordarea cetăţeniei romane celor doi sportivi, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern”, se arată într-un comunicat remis agenţiei News.ro.
Ashley Walker are 29 de ani, este absolventă a California University, iar în 2009 a fost draftată în WNBA de Seattle Storm. Joacă pe posturile de extremă de forţă sau pivot şi are experienţă şi în Europa, unde a evoluat la echipe din Israel, Ucraina, Turcia, Italia, precum şi în Romania, la CSM Targovişte, cu care a caştigat titlul naţional în 2013. în 2016 a caştigat titlul naţional în Italia, cu Familia Wuber Schio, iar în prezent evoluează tot în Italia, la Umana Reyr Venetia, cu care joacă şi în Eurocup. Simone Tempestini are 22 de ani, este component al echipei Napoca Rally Academy, cucerind două titluri de campion naţional şi un titlu mondial la clasa WRC Junior.
În acest an, mai mulţi sportivi străini au primit cetăţenia romană, prin decizii ale Guvernului. Cei mai cunoscuţi sunt mijlocaşul Stelei William de Amorin (Brazilia) şi luptătorul Albert Saritov (Rusia). Saritov a cucerit pentru Romania medalia de olimpică de bronz, în vară, la Rio de Janeiro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.