Sport

Halep a dat de greu

Ziarul de Vrancea
25 oct 2016 958 vizualizări
La Turneul Campioanelor de la Singapore, Simona a pierdut în faţa liderului mondial, Angelique Kerber, iar calificarea ei în semifinale depinde de partida cu Dominika Cibulkova, în faţa căreia are palmares negativ

Simona Halep (4 WTA) a fost învinsă în runda a II-a a Grupei Roşii din Turneul Campioanelor de la Singapore, de liderul mondial, germana Angelique Kerbert. Partida  a durat 82 de minute şi s-a încheiat cu scorul de 6-4, 6-2 în favoarea jucătoarei germane.  Kerber a început meciul  cu un joc cadenţat, stanga-dreapta, cu o apărare solidă şi cu o excelentă acoperire a terenului. Din cand în cand, ea a rupt ritmul cu momente de accelerare care au pus-o în dificultate pe Halep. Romanca a fost surprinsă cu un pas în urma jocului şi nevoită să lovească din alergare. Halep a încercat să schimbe ceva cu mingi liftate sau trimise pe reverul rivalei, dar fără succes. Angelique Kerber a condus cu 2-0 şi 3-1, după un break în game-ul e început. Halep a obţinut şi ea un break la 2-3, apoi a condus cu 4-3, scor la care a ratat o minge de 5-3, pe serviciul germanei. Au urmat cinci jocuri la rand caştigate de Kerber, iar după trei dintre ele, primul set s-a încheiat cu 6-4, în 43 de minute. Lipsită de răbdare şi de precizie, jucătoarea romană s-a înclinat şi mai clar în setul secund şi a suferit prima înfrangere la acest turneu, a patra în acest an cu Kerber din cinci partide, scorul general al întalnirilor dintre ele fiind acum de 4-4. Liderul WTA a început cu break şi setul secund, Halep a avut două mingi de rebreak, dar le-a irosit cu uşurinţă. Romanca a mai caştigat un game la 0-2 şi altul la 1-5, cedand şi acest set, cu 2-6.
În cealaltă partidă a zilei, americanca Madison Keys a încheiat rapid conturile cu Dominika Cibulkova, scor 6-1, 6-4, într-o oră şi cinci minute, jucătoarea americană evoluand mult mai bine decat în prima partidă şi dovedind, poate, că are un complex “Simona Halep”. Joi, în ultima etapă a grupei, Halep va evolua cu Dominika Cibulkova, iar Kerber cu Keys. Primele două clasate se califică în semifinale. În întalnirile directe, scorul este de 3-2 pentru jucătoarea din Slovacia. Cibulkova a caştigat în primul tur la s’Hertogenbosch 2011 (6-3, 6-0), în primul tur la Indian Wells 2013 (7-5, 7-6) şi în sferturile de finală la Australian Open 2014 (6-3, 6-0). Simona s-a impus în sferturi la Bruxelles 2012 (0-6, 6-4, 6-3) şi în acest an în finala de la Madrid (6-2, 6-4).
În acest moment, toate jucătoarele au şanse de a ajunge în penultimul act al turneului. După două etape, clasamentul Grupei Roşii este următorul: 1. Angelique Kerber 2-0 (4/1); 2. Simona Halep, 1-1 (2/2); 3. Madison Keys,1-1 (2/2); 4. Dominika Cibulkova, 0-2 (1/4). Astăzi, de la 14:30, se dispută partide din Grupa Albă:  Katerina Pliskova (Cehia) – Svetlana Kuzneţova (Rusia) şi Agnieszka Radwanska (Polonia)  – Garbiñe Muguruza (Spania).
* Perechea Horia Tecău/Jean Julien Rojer (Romania/Olanda, care urmăreşte calificarea pentru Turneul Campionilor  de la Londra, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Basel. Tecău şi Rojer au trecut în primul tur de perechea argentiniană Federico Delbonis/Guido Pella, scor 6-3, 3-6, 10-3. În sferturi, Tecău şi Rojer vor evolua în compania învingătoarei din meciul dintre perechile Treat Huey/Max Mirnîi (Filipine/Belarus) şi Antoine Bellier/Marco Chiudinelli (Elveţia). În turneul de la Basel este înscris şi Florin Mergea, împreună cu britanicul Dominic Inglot, care vor juca astăzi împotriva cuplului elveţian, Adrien Bossel / Henri Laaksonen.
 * Marius Copil (175 ATP) s-a calificat în optimile de finală ale turneului challenger de la Budapesta, cu premii totale de 64.000 de euro. Copil a trecut în runda inaugurală de sarbul Marko Tetovac (174) cu 6-2, 6-4, după 64 de minute de joc. În optimi, Copil îl va întalni pe francezul Vincent Millot (137).
* Două jucătoare romane au fost eliminate în primul tur al turneului ITF de la Poitiers (Franţa), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari. Sorana Cîrstea a fost învinsă de sportiva estonă Anett Kontaveit (121 WTA), scor 4-6, 4-6, iar Andreea Mitu a pierdut cu 3-6, 0-6 în faţa jucătoarei franceze Amandine Hesse. În schimb, s-a calificat speranţa Gabriela Ruse (278), care a învins-o pe mai cunoscuta ei colegă, Patricia Ţig cu 6-2, 6-3. Ruse va juca în turul III cu japoneza Nao Hibino (84), care a învins-o cu 6-1, 7-5 pe belgianca An Sophie Mestach (228). Principala favorită a turneului de la Poitiers este Monica Niculescu (37 WTA), care urmează s-o întalnească în primul tur pe jucătoarea sarbă Ivana Jorovic (134). La dublu, Elena Ruse şi jucătoarea slovacă Michaela Honcova au fost eliminate de perechea favorită nr. 2, Jocelyn Rae / Anna Smith (Marea Britanie), scor 6-2, 3-6, 8-10.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.