Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Halep a luat şi un premiu

Ziarul de Vrancea
21 oct 2016 1179 vizualizări
Simona Halep a fost premiată, ieri, la Singapore, de Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste cu Diamond Aces Award 2016 pentru promovarea tenisului pe teren şi în afara lui.


 În cadrul aceleiaşi ceremonii, Angelique Kerber a primit premiul pentru jucătoarea anului. Kerber a caştigat în 2016 Australian Open, US Open şi turneul de la Stuttgart, devenind în premieră numărul 1 WTA, poziţie pe care va încheia acest an, indiferent de rezultatele de la Singapore. Totodată, americanca Naomi Osaka a fost aleasă revelaţia anului, britanica Johanna Konta a fost desemnată jucătoarea cu cea mai importantă ascensiune, de pe locul 48 pe locul 10 WTA, iar Dominika Cibulkova din Slovacia a fost jucătoarea cu cea mai impresionantă revenire.Franţuzoiacele Caroline Garcia şi Kristina Mladenovic au format ce mai bună echipă de dublu din 2016.

Familia Monteiro, în finală la dublu mixt

Perechea Daniela Dodean Monteiro / Joao Monteiro (Romania / Portugalia)  s-a calificat în finala probei de dublu mixt de la Campionatele Europene de tenis de masă, după ce au trecut în semifinale de cuplul Bernadette Szöcs / Ovidiu Ionescu (Romania) cu 3-0 (9, 6, 8). Soţii Monteiro vor lupta pentru medalia de aur cu perechea suedeză Matilda Ekholm/Mattias Karlsson. Bernie şi Ovidiu vor răman cu medaliile de bronz. Daniela Monteiro s-a calificat şi în optimile de finală la simplu, după ce a învins-o cu 4-2 (-9, 9,3,-4, 5, 6) pe unguroaica Petra Lovas. Elizabeta Samara a caştigat cu 4-1 (9, 4, 5, -9, 11) meciul cu spaniola Galia Dvorak în aceeaşi fază. În schimb, ieşeanca Irina Ciobanu a pierdut cu 0-4 (-9, -8, -6, -5) în faţa maghiarei Georgina Pota. La dublu fete, echipa Elizabeta Samara / Daniela Monteiro s-a calificat în sferturi, după ce a trecut de echipa portugheză Shao Jieni / Fu Yu cu 4-0 (4,3,8,7) în timp ce cuplul Bernadette Szöcs / Camelia Iacob a fost eliminat, scor, 2-4 (-4, -4, 11, -9, 10, -1) de perechea maghiară Dana Madarasz / Szandra Pergel.

Rusescu, în echipa etapei

Atacantul Raul Rusescu, care a marcat două goluri în partida Osmanlipor - Villarreal, scor 2-2, a fost inclus în echipa fazei a treia a grupelor Ligii Europa. Rusescu, care a jucat pană în minutul 80, a marcat în minutele 23 şi 24, în meciul contand pentru grupa L a Ligii Europa, din care face parte şi Steaua Bucureşti. Echipa etapei a treia a grupelor Ligii Europa este următoarea: Handanovic (Internazionale Milano) - Brabec (KAA Gent), Dante (Nice), Kongolo (Feyenoord) - Marlos (Şahtar Doneţk), Pogba (Manchester United), Giuliano (Zenit Sank Petersburg), Konoplianka (Schalke 04) - Rusescu (Osmanlîspor), Hoarau (Young Boys Berna), Kalinic (Fiorentina).

A murit tunarul Frăţilă

Fostul jucător Constantin Frăţilă, caştigător a patru titluri de campion cu Dinamo, a încetat din viaţă la 74 de ani, a anunţat, ieri. , pe Facebook, ofţerul de presă al clubului dinamovist, Ionel Culina. Trecut pe la echipe mici din Bucureşti, Titi Frăţilă a jucat timp de zece ani (1960-1970)  numai la Dinamo, unde a obţinut de patru ori campionatul şi odată Cupa Romaniei. Între anii 1970 şi 1972 a jucat la FC Argeş, adăugand în palmaresul său încă un titlu. Apoi a mai evoluat la Omonia Nikosia (Cipru) şi Dinamo Bucureşti. A fost şi golgeterul campionatului (1963-1964), la egalitate cu stelistul Cornel Pavlovici şi a debutat în echipa naţională în 1966, cu trei goluri marcate Elveţiei într-un meci pentru preliminariile CE. A jucat de şase ori la naţională şi a înscris şapte goluri, cariera sa în naţională sfarşindu-se în martie 1967, din cauza unui accident. După ce a pus ghetele în cui, Frăţilă şi-a început munca de antrenor în cadrul Centrului de Copii şi Juniori Dinamo şi pe banca echipei Dinamo Victoria, pe care în 1982 a promovat-o în Divizia B.

Sarazinii din Banat, la a doua înfrangere

Echipa de rugby Timişoara Saracens a fost învinsă de formaţia franceză Stade Français, scor 0-27, în etapa a doua a European Rugby Challenge Cup. În prima etapă, Timişoara Saracens a fost învinsă de Edinburgh Rugby, scor 17-59. Următorul meci al timişorenilor în această competiţie va avea loc la 10 decembrie, cu formaţia engleză Harlequins.

Nadal a terminat anul

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, fost număr unu mondial, a anunţat că pune capăt anticipat sezonului 2016 din cauza durerilor persistente la articulaţia mainii stangi, pentru a se reface complet şi a pregăti cat mai bine sezonul 2017. Nadal va rata, astfel, turneul de la Basel (Elveţia), la care a fost finalist în 2015, precum şi Turneul Masters 1000  de la Paris-Bercy (31 octombrie - 6 noiembrie), însă cea mai importantă absenţă a sa va fi cea de la Turneul Campionilor care va avea loc luna viitoare la Londra, cu participarea celor mai buni opt jucători ai lumii. 
El a explicat că a grăbit revenirea în competiţie în această vară, pentru a putea disputa Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a fost portdrapelul delegaţiei Spaniei.  Medaliat cu aur la dublu la JO 2016, alături de compatriotul său Marc Lopez, după finala caştigată în faţa romanilor Horia Tecău şi Florin Mergea, Nadal a eşuat la simplu, unde a ocupat doar locul al patrulea.

Incidente cu suporteri  la Mainz

Optzeci de fani belgieni au fost reţinuţi, joi seară, după ce au fost implicaţi în incidente cu forţele de ordine înaintea meciului dintre germanii de la FSV Mainz şi Anderlecht Bruxelles, din Liga Europa, a anunţat agenţia Belga. Incidentele au avut loc în centrul oraşului Mainz, un reprezentat al forţelor de ordine avand nevoie de îngrijiri medicale. Huliganii belgieni au fost reţinuţi pe timpul meciului, ei fiind apoi trimişi în Belgia. FSV Mainz şi Anderlecht Bruxelles au remizat, scor 1-1, prin golurile marcate de Malli ('10-penalty), respectiv Teodorczyk (’65). Mjlocaşul Nicolae Stanciu a jucat pană în minutul 60, în timp ce Alexandru Chipciu este accidentat şi nu a fost convocat pentru acest meci la Anderlecht Bruxelles


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.