Sport

Niculescu - final devastator

Valentin Muscă
19 oct 2016 3744 vizualizări
Monica a întors soarta meciului cu Francesca Schiavone de la Luxembourg de la 3-6, 2-5 * ultimul loc în Turneul Campioanelor va fi ocupat de Johanna Konta sau Svetlana Kuzneţova

Monica Niculescu (51 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Luxembourg (250.000 $), învingand-o pe Francesca Schiavone (97 WTA) cu scorul de 3-6, 7-5, 6-4 după două ore şi 35 de minute. Învinsă în primul set, Monica a fost condusă şi în setul al doilea cu 2-5, însă a caştigat cinci game-uri consecutive şi a reuşit să răstoarne situaţia setului. În setul decisiv, italianca a reuşit două break-uri, la 1-1 şi 3-3, ambele anihilate de Monica şi, la 5-4 romanca a izbutit să caştige break-ul decisiv, la prima sa minge de meci. În sferturile de finală, Niculescu o va întalni pe daneza Caroline Wozniacki (17 WTA), care a învins-o cu 3-6, 6-2, 6-3 pe germana Sabine Lisicki (94).
În optimile de finală s-au mai înregistrat ieri următoarele rezultate: Johanna Larsson (Suedia) – Mona Barthel (Germania) 6-1, 6-4; Denisa Allertova (Cehia) – Tereza Smitkova (Cehia) 3-6, 7-6, 6-3; Kiki Bertens (Olanda) – Anna Schmiedlova (Slovacia) 6-3, 6-1; Andrea Petkovic (Germania) – Caroline Garcia (Franţa) 6-1, 6-1. La dublu, perechea romană Monica Niculescu / Patricia Ţig a învins cu 7-6, 6-3 cuplul Anna-Lena Grönefeld / Kveta Peschke şi s-a calificat în sferturile de finală unde va întalni echipa americană Ashley Weinhold / Caitlin Whoriskey, care  dispus cu 6-4, 7-5 de perechea Lenka Kuncikova / Karolina Stuchla (Cehia).
* Spaniola Carla Suarez (12 WTA) a ratat calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore, după ce a abandonat, ieri,  partida cu Daria Gavrilova (Australia, 37 WTA))din turul doi al Kremlin Cup, la scorul de 4-6, 0-3. Carla Suarez avea nevoie să caştige turneul de la Moscova pentru a ajunge la Singapore. În aceeaşi situaţie se află rusoaica Svetlana Kuzneţova (9 WTA), care deocamdată s-a calificat în sferturile de finală, după ce a dispus cu 6-4, 7-6 de jucătoarea franceză Alizé Cornet (50). Kuzneţova va juca în sferturi cu unguroaica Timea Babos, învingătoare cu 6-1, 6-4 în faţa Kristinei Mladenovic (Franţa). Dacă Svetlana nu caştigă turneul, la Singapore va ajunge britanica Johanna Konta (10)  care nu evoluează la niciun turneu în această săptămană. La Turneul Campioanelor, care începe duminică, s-au calificat deja Angelique Kerber (Germania), Simona Halep (Romania), Agnieszka Radwanska (Polonia), Karolina Pliskova (Cehia), Garbiñe Muguruza (Spania), Madison Keys (SUA) şi Dominika Cibulkova (Slovacia).
Croata Ana Konjuh (58), care a realizat una dintre marile surprize din primul tur, învingand-o pe favorita nr. 6, Barbora Strycova (Cehia) a ajuns şi ea în sferturi, datorită retragerii rusoaicei Anna Blinkova. Alte rezultate: Elina Svitolina (Ucraina) – Iulia Putinţeva (Kazahstan) 6-2, 6-2; Daria Kasatkina (Rusia) – Ekaterina Makarova (Rusia) 6-4, 6-1; Julia Görges (Germania) – Elena Vesnina (Rusia) 7-5, 6-0.
* Elena Gabriela Ruse (334 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Joue-Les-Tours (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari. Gabriela a învins-o în optimi cu 6-3, 4-6, 6-4, după două ore şi şapte minute de joc pe olandeza Quirine Lemoine (261). În sferturi, singura romancă rămasă în concurs o va întalni pe Vera Lapko (Belarus, 330 WTA), surprinzător învingătoare în faţa reprezentantei noastre Andreea Mitu (218, favorită nr. 6).
* În turneul de 100.000 de dolari de la Sharm El Sheikh (Egipt), două jucătoare romane s-au calificat în optimi. A treia favorită, Ana Bogdan (122) a dispus cu 6-4, 6-4 de Georgine Garcia (290), iar Jacqueline Cristian (405, venită din calificări) a învins o jucătoare mult mai bine plasată, unguroaica Reka-Luca Jani (220) cu 6-2, 6-2. Ana Bogdan o va întalni în optimi pe macedoneanca Lina Ghiorceska (206, care a trecut cu 7-5, 1-6, 6-2 de Irina Bara (250), iar Jacqueline va juca împotriva favoritei nr. 4, croata Donna Vekic.
* Mihaela Buzărnescu, locul 349 mondial, a fost eliminată în primul tur al turneului ITF de la Saguenay (Canada), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, scor 2-6, 6-4, 1-6 de către britanica Harriet Dart (353). În acelaşi turneu, jucătoarea canadiană de origine romană, Bianca Andreescu (412), a trecut cu 6-4, 6-2 de jucătoarea sarbă Jelena Jaksic (183)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.