Sport

Speranţe cat unghia mică

Ziarul de Vrancea
28 sep 2016 492 vizualizări
Astăzi, echipele romaneşti joacă în turul II al Ligii Europa * de la ora 20:00, Steaua - Villarreal (transmis de ProTV şi DolceSport) * de la 22:05, AS Roma - Astra Giurgiu ( DolceSport)

Steaua şi Astra au început cu stangul participarea lor în grupele Europa League; prima a fost învinsă la Ankara de băţoasa echipă Osmanlîspor cu 0-2, a doua a pierdut pe teren propriu cu Austria Viena (2-3). Meciuri care puteau fi considerate “de încălzire”, pentru că greul teoretic pica în runda a doua, cu favoritele grupelor: Villarreal (pentru Steaua), respectiv, AS Roma, pentru Astra. Aşa s-ar ş pune problema dacă echipele lui “Reghe” şi “Şumi” ar intra cu trei puncte la activ. Din păcate, nu e cazul Mai trist este faptul că ambele echipe par a fi în criză profundă. Steaua, pe care toate trambiţele becaliste o anunţau campioană cu un ecart înspăimantător pentru ceilalţi, a pierdut pe teren propriu (premieră!) meciul cu CFR Cluj şi a caştigat la Ploieşti (Voluntari) cu un consistent sprijin de la arbitri. Echipa se canoneşte greu pană înscrie, iar antrenorul Laurenţiu Reghecampf parcă scoate din ruletă formaţia de start. De aici, dihonia, Reghe ţipă la jucători, Becali ţipă la Reghe, iar suporterii – ataţia caţi au mai rămas – se întreabă dacă nu cumva vina e a patronului, care i-a cumpărat antrenorului prea mulţi jucători “pe spranceană”. Adversara se numeşte Villarreal, neînvinsă în “La Liga”, locul IV din şase etape, cu trei victorii şi trei remize (între care una cu Real chiar pe “Bernabeu”, scor 1-1). Antrenorul echipei, Fran Escriba, proaspăt venit, a schimbat profilul “submarinului galben”, preferand un joc de pase, gen “tiki taka”. În ultima partidă, Villarreal a învins pe teren propriu cu 3-1 pe Osasuna (goluri înscrise de Pato, Bruno şi Sansone), iar în primul meci din grupă a trecut de FC Zürich cu 2-1 (Patos, dos Santos). Antrenorul Escriba nu exclude utilizarea unor jucători care au evoluat mai puţin în meciurile de campionat. În grupa E se mai dispută meciul FC Zürich – Osmanlîspor. 

Astra Giurgiu stă şi mai prost. Dacă zvonurile privitoare la retragerea finanţării lui Ioan Niculae se adeveresc, Astra va retrăi coşmarul Unirii Urziceni din 2010 care a dispărut de pe firmamentul fotbalului romanesc, retrogradand în liga secundă într-un an în care jucase şi în preliminariilor Cupelor Europene. Fără sprijin financiar şi fără suporteri, frumoasa echipă construită de Şumudică tinde spre o moarte frumoasă, la fel ca şi alte cluburi importante din fotbalul romanesc. Recent, Astra şi-a vandut şi ultima “perlă”, Alibec, care va juca de la primăvară pentru Steaua. În faţa Stelei, pe “Olimpico” va sta AS Roma, o echipă puternică, clasată pe locul IV în Serie A, după ce, în ultimul week-end a suferit a doua înfrangere, 1-3 pe terenul formaţiei AC Torino (gol marcat de legendarul Francesco Totti, din penalty). Tot din lovitură de la 11 metri s-a marcat şi singurul gol al echipei antrenate de Luciano Spalletti, în prima rundă din grupa E (1-1 la Plzen, Perotti). În grupa E se mai joacă partida Austria Viena – Skoda Plzen. 

Formaţiile probabile

Steaua – Villarreal (grupa L)

Steaua: Niţă - Tamaş, Toşca, Mitrea, Momcilovic – Achim, Bourceanu – Popa, Boldrin, William – Golubovic.

Villarreal: Fernandez – Rukavina, Alvaro, Ruiz, Costa – dos Santos, Castillejo,  N’Diaye,  Cerîşev – Borre, Sansone. 

AS Roma – Astra Giurgiu (grupa E)

Roma: Szczesny – Florenzi, Manolas, Fazio, Peres – De Rossi, Strootman – Salah, Nainggolan, Perotti – Dzeko. 

Astra: Lung – Săpunaru, Geraldo, Fabricio, Morais – Lovin, Seto – Ioniţă, Budescu, Teixeira - Alibec

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.