Sport

Scandal cu selecţionerul

Ziarul de Vrancea
27 sep 2016 778 vizualizări
Sam Allardyce a fost păcălit de nişte ziarişti deghizaţi în impresari, pe care i-a învăţat cum să fenteze regulamentele de transferuri

Selecţionerul Angliei, Sam Allardyce, este în centrul unui scandal în Anglia, după ce a fost filmat de jurnaliştii de la Daily Telegraph în timp ce le spunea unor presupuşi investitori din Asia cum să evite regulile federaţiei în privinţa transferurilor. Allardyce, numit selecţioner în luna iunie, a explicat presupuşilor investitori, care de fapt erau jurnalişti de la Daily Telegraph, cum se pot evita regulile FA, în special în ceea ce priveşte TPO (third-party ownership), adică un jucător să aparţină şi unui terţ.  Regula TPO este interzisă de FIFA din 2015.
Sam Allardyce, în varstă de 61 de ani, a acceptat chiar să meargă la Singapore şi la Hong Kong pentru a oferi sfaturi în schimbul sumei de 400.000 de lire sterline (circa 461.000 euro). Federaţia Engleză a reacţionat la articolul din Daily Telegraph şi a cerut să primească toate elementele în legătură cu acest caz. ''Vreau să văd toate faptele, să aud ce are fiecare de spus şi apoi să judecăm în cunoştinţă de cauză. Nu putem să pre-judecăm situaţia, trebuie să avem absolut toate elementele pe baza cărora vom lua o decizie'', a declarat Greg Clarke, preşedintele FA.
De asemenea, FA a precizat că va face o anchetă. În această discuţie, Allardyce afirmă că predecesorul său Roy Hodgson a fost "prea nehotărat" în ceea ce priveşte evoluţia Angliei la Euro-2016 şi susţine că federaţia engleză "a cheltuit într-un mod stupid un miliard de euro" pentru reconstruirea stadionului Wembley. Allardyce a condus Anglia la primul meci cu Slovacia, scor 1-0, din preliminariile CM-2018, urmand să fie pe bancă şi la partida cu Malta, din 8 octombrie. Fost jucător profesionist, Allardyce a devenit antrenor în 1991 şi s-a aflat la comanda mai multor echipe engleze precum Newcastle, Blackburn sau West Ham United.  Venit în octombrie 2015 la Sunderland, el a reuşit să menţină echipa în Premier League, cu un loc 17, şi două puncte avans în faţa primei retrogradate, Newcastle. 









În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.