Sport

Cadou nedorit de ziua Simonei

Ziarul de Vrancea
27 sep 2016 786 vizualizări
Halep a primit o minge în ureche de la partenera ei şi a fost nevoită să abandoneze în turneul de dublu de la Wuhan * la simplu, Simona joacă astăzi împotriva kazahei Iaroslava Şvedova, pregătită de fostul ei antrenor, Victor Ioniţă

Simona Halep, care împlineşte astăzi 25 de ani, a fost nevoită să abandoneze în proba de dublu a turneului de tenis de la Wuhan. Ea a evoluat împreună cu letona Jelena Ostapenko în faţa cuplulul favorit nr. 5, Bethanie Sands / Lucie Safarova. După 26 de minute, la scorul de 3-1 pentru cehoaică şi americancă, o imnge servită de partenera ei, a lovit-o în urechea stangă pe Simona, care a început să sangereze. Astfel încat, cuplul romano-leton a abandonat. Accidentarea nu este gravă, astfel încat Simona Halep va putea juca astăzi în turul II la simplu, unde o va întalni de la ora 7:00 pe jucătoarea kazahă Iaroslava Şvedova (41 WTA). Aceasta a învins-o pe italianca Roberta Vinci (15) cu 7-5, 6-2 după 73 de minute de joc. Meciul prezintă însemnătate pentru Simona din două motive: ea are “palmares” negativ în faţa Şvedovei, singura partidă disputată între ele s-a înregistrat în 2012, la JO de la Londra, în primul tur (4-6, 2-6) şi apoi, “Iarka” este pregătită de Victor Ioniţă, cel care a fost antrenorul Simonei înainte de colaborarea constănţencei cu Darren Cahill. Tot în turneul de la Wuhan, liderul mondial, nemţoaica Angelique Kerber, aa jucat primul meci în această calitate. Ea a învins-o cu 6-7, 6-1, 6-4 pe jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, în două ore şi 16 minute. Angelique şi Simona se pot întalni doar în semifinale. Într-un alt meci, americanca Venus Williams (7 WTA), deţinătoarea trofeului la Wuhan, a trecut, cu scorul de 6-3, 6-2, de Iulia Putinţeva din Kazahstan (36). Bomba a explodat în ultimul meci al zilei de ieri, favorita nr. 2, Garbiñe Muguruza, fiind eliminată de către jucătoarea sarbă Jelena Jankovic (39), scor 4-6, 6-7 în 100 de minute.
Alte rezultate în turul II la simplu: Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Madison Brengle (SUA) 6-0, 6-4; Agnieszka Radwanska (Polonia) – Ekaterina Makarova (Rusia) 6-4, 6-1; Petra Kvitova (Cehia) – Elina Svitolina (Ucraina) 6-3, 6-1; Barbora Strycova (Cehia) – Misaki Doi (Japonia) 5-7, 6-0, 6-2; Daria Kasatkina (Rusia) – Louisa Chirico (SUA) 6-1, 6-4; Madison Keys (SUA) – Caroline Garcia (Franţa) 6-3, 6-4; Dominika Cibulkova (Slovacia) – Laura Siegemund (Germania) 2-6, 6-3, 6-4; Caroline Wozniacki (Danemarca) – Katerina Siniakova (Cehia) 6-4, 6-4; Johanna Konta (Marea Britanie) – Zhang Shuai (China) 6-3, 6-3.
* Toate cele trei romance prezente în primul tur al turneului de 250.000 de dolari de la Taşkent au jucat ieri, dar una singură s-a calificat în turul secund. Este vorba de Patricia Ţig (117), care a avut o sarcină uşoară doar pe hartie în faţa rusoaicei Vitalia Diatcenko (645 WTA!). Mai mult, Patricia a fost aproape de un eşec nescontat, fiind condusă cu 4-6, 2-4. În finalul setului II, romanca a avut o revenire spectaculoasă, caştigand patru game-uri consecutive şi, cu moralul celei care vine din urmă, a caştigat şi setul decisiv cu 6-3. În sferturi, pe Pati o aşteaptă favorita nr. 9, jucătoarea cehă Denisa Allertova (114).Sorana Cîrstea (85) a părut uzată chiar în faţa unei jucătoare de 36 de ani, cedand cu 5-7, 2-6 în faţa italiencei Francesca Schiavone, în 72 de minute. În fine, Ana Bogdan (120), jucătoarea “pe val” în ultimele luni, a avut ghinionul de a juca în turul I cu a doua favorită, belgiana Kirsten Flipkens (60) şi a pierdut la luptă, într-o sută de minute, cu 6-7, 3-6.

CAS
La orizont, Mergea / Tecău?
* Jucătorul roman Florin Mergea a anunţat că s-a despărţit de coechipierul său de dublu, indianul Rohan Bopanna. "Doresc să vă anunţ în mod oficial că parteneriatul meu cu Rohan Bopanna a luat sfarşit, inclusiv pentru acest final de sezon. Nu voi uita că pană în prezent cele mai bune rezultate de la întoarcerea mea în circuitul ATP au fost alături de Rohan. Îi mulţumesc pentru implicarea sa şi îi doresc multe împliniri atat în cariera sa, cat şi pe plan personal. Succes pe mai departe, Rohan!", a scris Mergea, pe contul său de Facebook, fără a preciza cu cine va juca în viitor. Cu Bopanna (36 de ani), coechipierul său din aprilie 2015, Mergea a caştigat turneul “Masters” de la Madrid şi turneul de la Stuttgart, ambele în 2015. Ei au mai disputat cinci finale, cea mai importantă fiind cea a Turneului Campionilor de anul trecut, pe care au pierdut-o în faţa lui Horia Tecău şi a olandezului Jean-Julien Rojer. În varstă de 31 de ani, Florin Mergea, medaliat cu argint la dublu la JO de la Rio împreună cu Horia Tecău, este în refacere după ce a fost diagnosticat cu o afecţiune a oaselor sesamoide la un picior. Din acest motiv, el a ratat US Open.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.