Sport

Atac cu tuşă la oficiali

Ziarul de Vrancea
24 aug 2016 912 vizualizări
Campioana olimpică Ana Maria Popescu este dezamăgită de comportarea şefilor delegaţiei olimpice faţă de sportivi

Campioana olimpică la spadă Ana Maria Popescu a declarat, ieri, la revenirea în ţară de la Rio, că delegaţia Romaniei a beneficiat la JO de echipament de prezentare "de la ajutoare" şi că echipa refugaţilor a fost mai bine îmbrăcată decat formaţia "tricoloră". "Cu siguranţă, nu echipamentul reprezintă motivul pentru care nu au fost unele rezultate. Dar vă garantez că mergand prin satul olimpic am avut un sentiment de inferioritate. Nu poţi să ridic capul din pămant. Noi aveam o glumă între noi că suntem îmbrăcaţi de la ajutoare. Era o glumă cu un gust sărat, amar pentru că nu puteam să ne amuzăm de treaba asta. Pot să vă spun că pană şi echipa refugiaţilor - au fost zece atleţi care au concurat sub steagul CIO - erau undeva langă noi, puţin mai sus. Echipamentul nu are vreo legătură cu rezultatele noastre, dar ...", a declarat Popescu, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Ea a negat acuzaţiile formulate de oficialii COSR, potrivit cărora sportivii ar fi dat măsuri mai mici de echipament: "Am fost acuzate că am dat măsuri mici. Nu, am dat măsurile pe care noi le purtăm din totdeauna la treninguri, indiferent că am fost echipate de federaţie, COSR sau altcineva".
La 12 august, au avut loc percheziţii la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la Jocurile Olimpice, acesta fiind, conform Poliţiei, "susceptibil de contrafacere", iar de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman (COSR) au fost ridicate documente.
Ana Maria Popescu s-a declarat dezamăgită de criticile formulate de şefii sportului romanesc în timpul JO, după ce aceştia s-au grăbit să dea "cu pietre" în sportivi, afirmand că s-au prezentat nepregătiţi la Rio. "Ştiţi foarte bine că după numai trei zile de concurs nu puteam să ridicăm ochii din pămant de ruşinea rezultatelor de la individual. Oameni de la care mă aşteptam să fie în aceeaşi echipă cu mine au fost primii care au dat cu pietre şi nu mi se pare normal. Am fost numiţi aroganţi, ni s-a spus că am mers nepregătiţi la Jocurile Olimpice, că am mers să ne batem joc. Eu nu cred aşa ceva. Te afectează aceste lucruri. îi pot înţelege pe oamenii aceia pătimaşi, suporterii, cei care consumă sport şi care au pretenţii de la oricine, dar nu pot să-i înţeleg pe oamenii care ar trebui să fie în echipa mea. Mă trezesc că nici nu s-a terminat competiţa şi ştiam că mai am şansă la medalie şi ei sunt primii care mi-au sărit în cap. Mă simt deazmăgită şi ăsta este şi motivul pentru care nu pot să mă bucur pană la capăt de acest rezultat. Per ansamblu, singura experienţă frumoasă de la Rio este acest rezultat, această medalie", a declarat Popescu, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, referindu-se la unele afirmaţii ale preşedintelui COSR, Alin Petrache, ale secretarului general Ioan Dobrescu şi ale ministrului Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă. Ana Maria Popescu s-a arătat nemulţumită de faptul că, deşi a terminat concursul în prima săptămană a JO, a trebuit să mai stea la Rio încă 12 zile. "Pentru noi, tot ce era mai important era să venim acasă să ne întanim cu familiile noastre, mai ales că mă întorc de la Rio cu gustul cel dulce al victoriei, dar şi cu un gust amar pentru ce s-a întamplat, pentru anumite declaraţii", a spus, cu lacrimi în ochi, scrimera. Spadasina şi-ar fi dorit ca sportivii romani să obţină cele nouă medalii olimpice, obiectivul cu care au plecat la Rio, şi l-a felicitat pe Albert Saritov pentru bronzul obţinut la lupte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.