Sport

Copiii defavorizaţi joacă fotbal la Mărăşeşti

Dan Chiriac
29 iul 2016 743 vizualizări
Meciurile au loc pe un teren sintetic pus la dispoziţie de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea

Pe 5 august 2016, în cadrul proiectului ”Şanse la integrare pentru copiii şi tinerii aflaţi în situaţii de risc din comunitatea Cartier Nou – Mărăşeşti”, are loc Cupa Plus. Scopurile proiectului îl constituie angrenarea la practicarea organizată şi sistematică a fotbalului de copiii proveniţi din medii socio-economice defavorizate sau familii cu mijloace materiale şi financiare reduse. Principalele scopuri ale proiectului sunt: creşterea şanselor de integrare a romilor prin fotbal, depăşind tendinţele de discriminare care se mai manifestă încă în societatea noastră, dar şi sprijin efectiv pentru tinerii selectaţi în dezvoltarea lor personală şi construirea unei cariere profesionale, legate de fotbal - îndrumarea lor spre cursuri de instructori şi antrenori de fotbal şi spre cluburi de fotbal pentru jucătorii talentaţi. Acţiunea are drept scop incluziunea socială a romilor şi combaterea discriminării în rândul populaţiei de etnie romă, fiind ştiut faptul că fotbalul poate fi şi instrument de dialog cultural. „    În acest context, este evident că orice mijloc educaţional şi de integrare socială a copiilor defavorizaţi este binevenit, iar fotbalul, prin popularitatea sa excepţională, prin capacitatea de a oferi exemple pozitive, de a mobiliza resurse şi de a aduce lalolaltă persoane din toate categoriile sociale, ca practicanţi, voluntari sau suporteri, reprezintă un factor integrator ideal”, se arată într-un comunicat al organizatorilor. În cadrul turneului de la Mărăşeşti se vor juca partide de fotbal street, pe un teren pus la dispoziţie de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea. La Mărăşeşti a avut loc în 2012 un proiect asemănător: „Fotbal pe strada Rromilor”. La festivitatea de premiere au venit atunci preşedintele FRF, Răzvan Burleanu şi secretarul general Gheorghe Chivorchian. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.