Sport

Remiză în chinuri

Ziarul de Vrancea
28 iul 2016 399 vizualizări
Astra Giurgiu - FC Copenhaga 1-1 (1-0) în prima manşă a turului III preliminar din Liga Campionilor Astra: Lung - Vangjeli, Geraldo, Fabricio, Morais- Lovin - Boudjemaa (’60- Săpunaru), Seto (’72- William), Boldrin, Teixeira - Niculae (‘90^2-Florea). Antrenor: Cristian Petre

Copenhaga: Olsen – Ankersen, Zanka, Johansson, Augustinsson – Verbic (’80 – Amankwaa), Delaney, Kvist, Toutouh (’61 – Falk) – Santander, Cornelius. Antrenor: Ståle Solbakken.
Arbitru: Istvan Vad (Ungaria).
Cartonaşe galbene: Seto, Vangjeli, Falk  / Verbic, Kvist

1-0, min. 8: Teixeira, şut din interiorul careului de la 14 metri, din centrarea de pe partea dreaptă a lui Boudjemaa.
1-1, min. 64: Falk trimite o pasă magistrală din întoarcere în careu şi Delaney a reluat în plasă.

Astra Giurgiu s-a întalnit, la începutul lunii, cu FC Copenhaga, într-un meci amical în cadrul stagiului efectuat în Slovenia. Giurgiuvenii au caştigat cu 1-0 prin golul marcat de Filipe Teixeira, însă acum problema a devenit mai complicată: Şumudică are problemele lui ultracunoscute, în atac e secetă mare, pană la revenirea lui Alibec şi (eventual) reintegrarea lui Budescu, iar în apărare încă se mai bajbaie, în lipsa lui Găman. S-a mers în faţă pe varianta experimentatului Daniel Niculae, fostul rapidist s-a zbătut mult, a arătat că nu şi-a pierdut reflexele, dar condiţia fizică şi viteza nu mai sunt cele de altădată. Cateva minute echilibrate, în care Silviu Lung a rezolvat corespunzător o lovitură liberă exectată de Augustinsson, s-au încheiat cu golul lui Teixeira, care a schimbat faţa meciului. Astra nu s-a aruncat în faţă, iar echipa lui Solbakken a trecut la carma meciului. Dominarea minuţioasă a danezilor nu s-a soldat cu mare lucru, o pătrundere vijelioasă a lui Delaney, finalizată cu un şut imprecis (’26) fiind singura fază mai periculoasă în careul lui Lung. Astralii au căutat angajări pentru “Nico” încercand să tranşeze disputa, însă în ultimul minut al reprizei, oaspeţii au fost aproape de egalare: mai întai, o aruncare de la margine executată de Kvist în faţa porţii l-a întins pe Lung, care a respins în corner din faţa masivilor atacanţi danezi, ir la cornerul care a urmat, astralii au fost salvaţi de un.. fault în atac comis de Cornelius.
Mult mai grea a fost viaţa gazdelor după pauză, cand atacurile echipei daneze au caştigat în claritate, ceea ce a pus povară pe umerii apărătorilor Astrei. Pe contraatac, o singură acţiune periculoasă în min. 53, orchestrată de Boudjemaa şi Teixeira, portughezul a centrat pentru Niculae, care a scos la marginea careului la Seto, şutul japonezului trecand peste poartă. Dar inevitabilul s-a produs în min. 65, Copenhaga obţinand o egalare meritată. Ba mai mult, în două randuri Copenhaga a fost aproape de a da lovitura, prin Delaney (’69) şi Verbic (’78), Astra nefiind în stare să mai pericliteze poarta daneză. S-a simţit pe deplin problemele băncii tehnice: în timp ce schimbarea făcută de Solbakken a adus egalarea, Cristian Petre a făcut două schimbări, dintre care a doua a avut rolul s-o repare pe prima. Meciul de la Copenhaga va fi dificil, echipa daneză avand prima şansă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.