Sport

Duo SiMonica merge şi la simplu

Ziarul de Vrancea
27 iul 2016 506 vizualizări
Niculescu a întors spectaculos soarta partidei sale cu Jelena Ostapenko şi a ajuns în calea polonezei Radwanska, la Montreal * Halep s-a calificat în optimile turneului canadian

Monica Niculescu şi Simona Halep au obţinut victorii la meciurile lor de debutîn turneul Rogers Cup de la Montreal, dotat cu premii totale de 2.714.413 de dolari. Monica (61 WTA) a întalnit-o în primul tur pe jucătoarea letonă Jelena Ostapenko (40 WTA), finalista turneului Bucharest Open (unde a fost învinsă în finală de Simona Halep cu 0-6, 0-6!). Ea a pierdut primul set cu  3-6, şi a fost condusă cu 0-3 şi 4-5 în setul secund, cu letona servind pentru meci. Însă jucătoarea bucureşteană a reuşit break-ul şi, profitand de deruta adversarei, a caştigat celelalte două game-uri şi setul decisiv cu 6-1. Partida a durat două ore şi 14 minute. În turul secund, Monica s-a întalnit aseară cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 4 WTA, calificată direct în această fază. Monica Niculescu şi Agnieszka Radwanska au mai fost adversare de patru ori, ultimele două dăţi în 2016. Niculescu s-a impus o data în faţa sportivei poloneze, în 2015, la Nottingham, iar Radwanska a caştigat în faţa romancei în 2009 la Linz şi în 2016 la Doha şi Indian Wells.
Simona Halep a avut şi ea un debut bun la Montreal. Jucand direct în turul II, ea a caştigat fără probleme partida cu australianca Daria Gavrilova (45 WTA), scor 6-2, 6-3 în 76 de minute. Simona va juca în optimi cu învingătoarea din meciul Karolina Pliskova (Cehia, 17 WTA) – Sara Errani (Italia, 25 WTA).
O veste mai puţin plăcută de la Montreal este abandonul jucătoarei spaniole Garbiñe Muguruza, doar cu cateva minute înaintea debutului. Muguruza, care în iunie a caştigat primul său titlu de Grand Slam din carieră, la Roland Garros, a acuzat o gastroenterită. După titlul de la Roland Garros, Muguruza (22 de ani) a disputat doar două turnee, Mallorca şi Wimbledon, unde a pierdut din primul tur, respectiv turul al doilea. În runda a doua la Montreal, iberica trebuia să joace contra britanicei Naomy Broady, care a întalnit-o astfel pe americanca Varvara Lepchenko, beneficiara statutului de ''lucky loser''. Lepchenko, intrată direct în turul secund, s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-3 şi s-a calificat în optimi.
Alte rezultate: Eugénie Bouchard (Canada) – Lucie Safarova (Cehia) 6-3, 3-6, 7-6; Alla Kudriavţeva (Rusia) – Kristina Mladenovic (Franţa) 7-6, 1-6, 6-3; Kristina Kucova (Cehia) – Yanina Wickmayer (Belgia) 4-6, 6-2, 6-3; Vania King (SUA) – Timea Babos (Ungaria) 6-4, 3-6, 7-6; Françoise Abanda (Canada) – Zhang Shuai (China) 6-1, 7-5; Dominika Cibulkova (Slovacia) – Mariana Duque (Columbia) 6-2, 6-2.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.