Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Andone s-a transferat la Depor

Ziarul de Vrancea
26 iul 2016 487 vizualizări
Atacantul Florin Andone a semnat un contract pe cinci sezoane cu gruparea Deportivo La Coruña, a anunţat clubul spaniol pe site-ul oficial.

Andone a sosit luni seară la La Coruña şi a efectuat vizita medicală marţi dimineaţă. Săptămana trecută, gruparea Cordoba, la care a jucat Florin Andone în ultimele sezoane, a confirmat că a ajuns la un acord cu Deportivo La Coruña pentru transferul atacantului.  Deportivo La Coruña a încheiat ediţia 2015/2016 a campionatului Spaniei pe locul 15. Andone s-a clasat cu Cordoba pe locul cinci în liga a doua spaniolă în sezonul trecut.
Brazilienii s-au pus pe treabă
Problemele din satul olimpic de la Rio de Janeiro vor fi rezolvate pană la finalul săptămanii, iar acesta va fi impecabil, a declarat, ieri, Mario Andrada, directorul de comunicare al Comitetului de Organizare. "Avem 630 de persoane care muncesc pentru a rezolva problemele din sat. Acesta va fi impecabil pană la finalul săptămanii", a declarat Mario Andrada. Echipa olimpică a Australiei a refuzat să stea în satul olimpic, din cauza numeroaselor probleme, Kitti Chiller, şeful delegaţiei, apreciind că nu se poate locui în acesta. Şi alte delegaţii au avut probleme: o inundaţie s-a produs la parterul clădirii Braziliei, Mexicul a acuzat probleme la instalaţiile sanitare, iar Italia şi-a angajat o echipă de muncitori pentru ultimele finisaje.

Eugénie riscă şi vine la Olimpiadă

Eugénie Bouchard, cel mai important nume al tenisului feminin din Canada, va participa la Jocurile Olimpice de la Rio, deşi s-a temut de virusul Zika. Dacă Milos Raonic, cel mai valoros tenisman canadian, a decis să nu meargă la Rio, în schimb Bouchard a hotărat să se deplaseze, deşi a recunoscut că s-a temut de Zika şi de problema securităţii. "Am avut nevoie de mult timp pană să mă hotărăsc. Pană la urmă, ştiu că vreau să merg la Rio, dar voi lua toate măsurile de prevedere necesare", a declarat sportiva de 22 de ani la o întalnire cu presa. Romanca Simona Halep, nr. 5 mondial WTA, este printre jucătorii de tenis care au anunţat săptămana trecută că nu vor merge la Rio de teama virusului Zika.  La Rio, între 6 şi 14 august, Bouchard va participa atat în proba de simplu, cat şi cea de dublu, alături de Gabriela Dabrowski.

Alţi sportivi ruşi excluşi

Trei canotori ruşi nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, fiind suspendaţi de Federaţia Internaţională de Caontaj (FISA), în baza criteriilor fixate de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO). Ivan Balandin, membru al echipajului de 8^1, nu poate participa după ce numele său a apărut în raportul McLaren. Anastasia Karabelşcikova, componentă a echipajului de 8A1 care a caştigat titlul european anul trecut, şi Ivan Podşivalov, de la echipajul de patru rame fără carmaci, au fost retraşi de pe lista iniţială de 387 de sportivi pentru Rio, deoarece au încălcat regulamentul antidoping în 2007 şi 2008. Imediat au urmat cinci sportivi din lotul de kaiac-canoe al Rusiei: Elena Aniuşina (Kaiac dublu 500m), Natalia Podolskaia (Kaiac simplu 200m), Aleksandr Diacenko (Kaiac dublu 200m), Andrei Kraitor (Canoe simplu 200m) şi Aleksei Korovaşkov (Canoe dublu 1000m).

Infantino, lobby pentru Africa

Africa va avea încă două reprezentante la turneul final al Cupei Mondiale, dacă acesta va fi extins la 40 de echipe din 2026, a declarat preşedintele FIFA, Gianni Infantino, informează BBC. Infantino a propus creşterea numărului de echipe de la 32 la 40 înainte de a fi ales la şefia FIFA în februarie. Africa are în prezent cinci locuri alocate la turneele finale. "Am propus extinderea la 40 de echipe şi dacă se va accepta voi cere ca să fie cel puţin două locuri în plus pentru Africa", a spus Infantino. În cazul în care va fi acceptată, aceasta va intra în vigoare la CM din 2026, la ediţiile din 2018 (Rusia) şi 2022 (Qatar) urmand să evolueze 32 de reprezentative.

Amenzi pentru finalistele Ligii Europa

Echipele Liverpool şi FC Sevilla au fost amendate de UEFA după incidente la finala Ligii Europa, din mai, de la Basel, caştigată de spanioli, scor 3-1. Liverpool a fost amendată cu 16.000 de euro, iar FC Sevilla cu 17.000 de euro. La finala Ligii Europa, fanii cele două echipe au fost implicaţi în mai multe incidente, englezii aprinzand fumigene, iar spaniolii aruncand obiecte în teren.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.