Sport

Primul tur al Cupei Romaniei are loc pe 10 august

Dan Chiriac
25 iul 2016 671 vizualizări
Liga a treia va debuta abia în luna septembrie

FC Panciu şi Euromania Dumbrăveni încep Cupa Romaniei pe 10 august
Cele două echipe vrancene ce vor evolua în turul întai al Cupei Romaniei vor disputa primele jocuri pe 10 august. Comitetul Executiv al Federaţiei Romane de Fotbal a aprobat programul Cupei României ediţia 2016 – 2017: 10 august 2016 - Faza 1; 24 august 2016 - Faza 2; 14 septembrie 2016 - Faza 3; 5 octombrie 2016 - Faza 4; 26 octombrie 2016 - şaisprezecimi de finală; 14 decembrie 2016 - Optimi de finală; 29 martie 2017 - Sferturi de finală; 26 aprilie 2017 - Semifinale (tur); 17 mai 2017 - Semifinale (retur); 27 mai 2017 - Finala. Euromania Dumbrăveni, caştigătoarea fazei judeţene, va disputa primul tur pe teren propriu în compania unei formaţii de liga a treia. Nu este exclus ca cele două echipe vrancene să se întalnească într-un meci direct. Programul primului tur va fi anunţat ulterior. FC Panciu, singura reprezentantă a judeţului în liga a treia, va juca în primul tur, în deplasare, în faţa unei dintre caştigătoarele fazelor judeţene.

Incertitudine la liga a treia

Comitetul Executiv al Federaţiei Romane de Fotbal a modificat data de începere a eşaloanelor inferioare. Cel mai probabil, liga a treia, acolo unde joacă şi FC Panciu, va debuta abia în luna septembrie. Comitetul Executiv a amanat pentru o săptămână (începând de luni, 25.07.2016) aprobarea componenţei nominale a Ligii a 2-a şi implicit tragerea la sorţi a jocurilor Ligii a 2-a. Astfel, s-a amanat  debutul campionatului Ligii a 2-a, ediţia 2016 -2017, cu o săptămână. Comitetul Executiv a acordat termen pentru depunerea cererii de înscriere până miercuri, 27.07.2016, cluburilor cu drept de participare în Liga a 2-a care doresc să se înscrie în Liga a 3-a, respectivele cluburi urmând a fi admise în Liga a 3-a doar în limita locurilor disponibile pentru un sistem competiţional cu 5 serii a câte 16 echipe. În situaţia în care vor fi formulate mai multe cereri decât locurile disponibile, criteriul de departajare va fi locul ocupat în clasamentul Ligii a 2-a în sezonul anterior. Liga a treia va începe cel mai probabil în prima sambătă din luna septembrie. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.