Sport

Război între palatele fotbalului

Ziarul de Vrancea
22 iul 2016 993 vizualizări
FRF şi LPF s-au certat două zile de la cazul falimentului clubului Rapid * situaţia echipei din Giuleşti se va hotărî luni * cele două foruri au semnat convenţia: Federaţia şi-a impus regula U21, dar a recunoscut autonomia financiară a LPF

Comisia de Disciplină a Federaţiei Romane de Fotbal (FRF) va decide luni dacă echipa Rapid va rămane în Liga I, deşi pană ieri situaţia era foarte tensionată între forurile care conduc fotbalul romanesc.
De altfel, în şedinţa Comitetului Executiv al FRF, s-a discutat prea puţin despre cazul Rapid. S-a ajuns la ameninţări din partea oficialilor LPF că nu vor semna convenţia cu FRF, dacă se va păstra alineatul schimbat de FRF, care prevedea că  „LPF beneficiază de autonomie administrativă, financiară şi sportivă în limitele stabilite de FRF” Gino Iorgulescu şi secretarul general al LPF, Iustin Ştefan a ameninţat că nesemnarea convenţiei poate duce la neolomogarea rezultatelor din sezonul Ligii I şi, în consecinţă, imposibilitatea de a înscrie echipe romaneşti în Cupele Europene pentru sezonul următor. Nemulţumirea oficialilor Ligii este legată de faptul că, prin această modificare, FRF îşi poate lua părţi din drepturile de televizare ale Ligii I, pentru a fi folosite în alte scopuri (“Cupa Elitelor”, spre exemplu). În această privinţă, ieri s-a făcut pace, oficialii federali renunţand la modificarea amintită.
Un incident produs ieri la şedinţa Comitetului Executiv al FRF a fost acela că nu i s-a permis lui Iustin Ştefan să participe la şedinţă. Temeiul regulamentar a fost acela că Ştefan nu face parte din Executivul FRF, însă oficialii LPF au replicat că Ştefan a participat pană acum la toate şedinţele ca un fel de consultant juridic al preşedintelui Gino Iorgulescu. Se pare însă că declaraţiile mai acide ale secretarului general al Ligii de vineri seară, l-au înfuriat pe preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, făcandu-l mai intolerant.
În privinţa obligativităţii folosirii fotbalistului sub 21 de ani în permanenţă la meciurile din Liga 1, FRF a fost mai intransigentă, în ciuda faptului că oficialii de la ligă au vorbit despre discriminare pe motiv de varstă şi încălcarea drepturilor fotbaliştilor. Cel mai vehement critic al acestei reguli a fost preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, care a ameninţat cu sesizări la Consiliul Naţional al Discriminării, făcute de unii jucători. Propunerea Ligii era ca  această regulă să fie opţională în acest sezon şi obligatorie din ediţia viitoare, însă membrii Comitetului Executiv au votat cu doar trei voturi împotrivă şi o abţinere pentru menţinerea acestei reguli în forma iniţială. “Regulă opţională” ar însemna că grupările care respectă această regulă să fie premiate.

Şanse minime pentru Rapid

Documentul surpriză care a schimbat barometrul şanselor în scandalul Rapid, respectiv, un act semnat de Aurel Brihac, administratorul judiciar al clubului din Giuleşti, pare a fi inexistent, dacă nu chiar un fals. Brihac a trimis, ieri după amiază, un comunicat către LPF, în care precizează că “cererea nu a fost completată şi nu a fost depusă de Brihac Aurel, în calitate de lichidator judiciar.Brihac Aurel nu a solicitat înscrierea şi participarea în campionatul Ligii I sau în Cupa Ligii, ediţia 2016-2017”. Patronul din Giuleşti, Valeri Moraru, a anunţat LPF că Brihac şi-a schimbat poziţia şi, în consecinţă, a apărut toată harababura de pană acum. Dacă se vor dovedi cele spuse în comunicat, şansele Rapidului de a evolua în prima ligă sunt, practic, nule.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.