Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ultim test pentru Cătălina şi Larisa

Ziarul de Vrancea
22 iul 2016 1142 vizualizări
Gimnastele Cătălina Ponor şi Larisa Iordache vor participa, sambătă, la Chemnitz (Germania), la ultimul concurs înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio.

Cu doar două săptămani înaintea participării la Jocurile Olimpice, cele două gimnaste tricolore îşi vor testa forma la concursul de la Chemnitz, programat sambătă în ”Richard Hartmann Sporthalle”.La competiţie mai iau parte echipele Germaniei, Franţei, Elveţiei şi Belgiei, dar şi gimnaste care vor concura individual, între care Cătălina Ponor şi Larisa Iordache, precum şi reprezentante ale Austriei şi Venezuelei. Romania are dreptul să înscrie o singură gimnastă la JO, iar Cătălina Ponor a fost trecută pe lista oficială, în timp ce Larisa Iordache este rezervă, fiind posibilă o schimbare pană cu 24 de ore înaintea concursului de calificări din 7 august. Cătălina Ponor a fost aleasă şi portdrapel al delegaţiei Romaniei.

Înfrante de Norvegia

Naţionala de handbal feminin a Romaniei a fost învinsă, joi, de campioana olimpică Norvegia, cu scorul de 21-32 (9-12), în primul meci din cadrul turneului amical de la Ulsteinvik, la care mai participă Franţa şi Spania. Marcatoarele echipei Romaniei au fost  Gabriela Perianu 5 goluri, Melinda Geiger 3, Patricia Vizitiu 3, Laura Chiper 3, Valentina Ardean 2, Ana Maria Tănăsie 2, Oana Manea 1, Mădălina Zamfirescu 1,Buceschi 1 gol. Cristina Neagu şi Aurelia Brădeanu nu au fost folosite de antrenorii Tomas Ryde şi Costică Buceschi în partida cu Norvegia, cei doi tehnicieni preferand rularea lotului. În primul meci al zilei la turneul de la Ulsteinvik (Norvegia), Spania a învins Franţa, cu scorul de 21-17 (8-9). Celelalte partide se vor disputa astel: Romania – Franţa şi Spania – Norvegia (astăzi), Spania – Romania şi Norvegia – Franţa (maine).

Iancu, primul marcator

Echipa FC Viitorul a învins, ieri. în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia FC Voluntari, în primul meci al ediţiei 2016-2017 a Ligii I. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Gariel Iancu, în minutul 42, cu un şut în forţă din prima de la 12 metri, după o centrare din partea stangă a lui Purece. În minutul 24, arbitrul Lucian Rusandu a întrerupt meciul cateva momente pentru ca jucătorii celor două echipe să se hidrateze. Acelaşi lucru s-a întamplat şi în repriza secundă, în minutul 73. Etapa inaugurală a Ligii I a mai programat aseară partida Pandurii Targu Jiu – CSU Craiova.

Încă o lovitură pentru atletismul romanesc

Atletul Rareş Andrei Toader, specialist în aruncarea greutăţii, a fost depistat pozitiv la Campionatele Internaţionale de la Piteşti şi a fost exclus de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a anunţat, ieri, site-ul oficial al Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman.  “Proba prelevată sportivul Toader Rareş Andrei de la aruncarea greutăţii indică originea exogenă pentru androsteron, etiocolanolon, testosteron. În conformitate cu legislaţia în vigoare, sportivul este suspendat provizoriu din activitatea sportivă şi automat este exclus şi din echipa olimpică care participă la JO Rio", se arată în comunicatul COSR. Andrei Toader a fost cel mai bine clasat atlet roman la Campionatele Europene de la Amsterdam (locul VI) şi a obţinut medalia de argint la CM de cadeţi. În urma excluderii lui Toader, numărul componenţilor echipei olimpice a Romanei a ajuns la 97 de sportivi calificaţi.

Competiţie majoră de lupte, la Bucureşti

Preşedintele Federaţiei Romane de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a anunţat, ieri, că Bucureşti va găzdui în premieră, în luna noiembrie, Cupa Europei pe naţiuni, la care vor participa cei mai buni sportivi din şase ţări continentale. ”Cele mai valoroase şase naţiuni din Europa vor concura la Bucureşti, la lupte greco-romane, lupte libere şi lupte feminine. În disputa noastră pentru găzduirea întrecerii, pe care am dus-o cu Moscova a contat enorm organizarea impecabilă a Campionatului European de juniori de la Bucureşti, din luna iunie. Pentru prima oară în istorie o competiţie de acest gen are loc în Romania. Ne vom bucura cu toţii de prezenţa unor campioni olimpici, mondiali şi europeni la Bucureşti”, a anunţat, vineri, preşedintele FR Lupte, Răzvan Pîrcălabu. Şeful FRL se află în Suedia, unde Romania participă la Campionatele Europene de cadeţi.
 

Timofte nu mai e director la Boavista

Clubul Boavista Porto a anunţat, ieri, că directorul executiv Ioan Timofte a renunţat la funcţie, el luand această decizie din motive personale. Boavista menţionează că dorinţa ambelor părţi este ca Timofte să viziteze clubul şi să mai colaboreze cu acesta cand va fi posibil. Gruparea portugheză subliniază faptul că Ioan Timofte a acceptat o funcţie la Boavista într-un moment delicat din punct de vedere sportiv. Timofte era director executiv la Boavista din luna ianuarie. Fostul internaţional în varstă de 48 de ani a jucat la Boavista Porto în ultimele sezoane ale carierei sale de fotbalist, în perioada 1994-2000.

A refuzat Chelsea

Tehnicianul portughez José Mourinho, care a preluat în această vară formaţia Manchester United, a refuzat să dea autograf pe un tricou al echipei Chelsea Londra. Mourinho se află într-un stagiu de pregătire în Asia cu Manchester United. Tehnicianul portughez în varstă de 53 de ani a fost numit oficial, la 27 mai, în funcţia de antrenor principal al echipei Manchester United, el semnand un contract pe trei sezoane, cu opţiune de prelungire pentru încă un an. Mourinho a antrent-o pe Chelsea în două randuri, 2004-2007 şi 2013-2015, şi a caştigat cu gruparea londoneză de trei ori titlul, o dată Cupa Angliei, de treo ori Cupa Ligii şi o dată Supercupa Angliei.

Vicky Duval a învins cancerul

Jucătoarea americană de tenis Victoria Duval, revenită în competiţie după ce s-a vindecat de cancer la limfă, a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon. În varstă de 20 de ani, locul 523 mondial, Duval a caştigat lupta cu cancerul în 2014 şi a participat la patru turnee în acest sezon. "Nu voi mai juca în acest sezon, revenirea mea la Wimbledon a fost un lucru ambiţios şi rapid, dar corpul meu a avut de plătit", a scris americanca pe Facebook. Duval s-a remarcat la US Open în 2013, cand a trecut în primul tur de australianca Samantha Stosur.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.