Sport

„Tratăm handbalul cu seriozitate şi respect”

Ziarul de Vrancea
22 iul 2016 3104 vizualizări
A declarat profesorul Viorel Ciubotaru după stabilirea programului Ligii Naţionale la handbal masculin.In prima etapă, CSM Focşani 2007 va întalni pe teren propriu cea mai galonată echipă din handbalul romanesc: Steaua Bucureşti. Liga Naţională poartă denumirea de Liga Zimbrilor


Debut de foc pentru băieţii noştri care în prima etapă a Ligii Naţionale întalnesc la Focşani, în Sala Polivalentă, pe CSA Steaua Alexandrion Bucureşti. Steliştii au primit întăriri serioase în această pauză competiţională prin venirile următorilor jucători: Tudor Stănescu (HC Vaslui), Milos Kostadionovic (CSM Bucureşti), Nicolae Ungureanu (CSM Bucureşti), Dorin Dragnea (CSM Ploieşti), Albert Cristescu (HCM Minaur Baia Mare), Ivan Dimitrijevic (Bruck). Ocupanta locului 4 în ediţia trecută a Ligii Naţionale, cu 51 de puncte, echipa bucureşteană nu mai are nevoie de nicio prezentare. Multipla campioană naţională, dar şi deţinătoarea Cupei Campionilor Europeni şi a Cupei Challenge, va veni la Focşani pe 31 august 2016. Cum de la Focşani au plecat învinse în ediţia trecută de campionat nume mari ale handbalului masculin romanesc, Minaur Baia Mare, Energia Pandurii Targu Jiu, băieţii profesorului Viorel Ciubotaru pot şi trebuie să privească cu încredere către această partidă. Cu multă luptă, concentrare şi dăruire, susţinuţi în mod sigur de minunatul public focşănean, aceştia pot produce o surpriză frumoasă încă din prima etapă.


Deplasare la Satu Mare în etapa a doua


Pentru etapa a doua, focşănenii se deplasează la Satu Mare pentru disputa cu nou promovata CSM Satu Mare. Echipa a fost invitată să participe în Liga Naţională după retragerea Tg. Jiului şi refuzul Bacăului de a se înscrie în Ligă. Sătmărenii s-au situat la baraj pe locul 3 în grupă cu 0 puncte şi au dat piept cu băieţii noştri în barajul de la Braşov, echipă pe care am depăşit-o mai clar decat o arată scorul: 36-31(21-13). Noile achiziţii ale echipei din Satu Mare: Szilard Orban (HC Odorhei), Cătălin Crăciun (CSM Oradea), Devid Munea (CSM Oradea), Nikola Lavic (Balmazujvarosi KK), Cristian Suciu (Potaissa Turda), Andrei Avramescu (AH Minaur Baia Mare). În etapa a treia CSM Focşani 2007 întalneşte acasă Potaissa Turda,  echipă ce a terminat ediţia trecută de campionat pe locul 6, cu 47 de puncte. În această pauză competiţională turdenii s-au întărit prin venirile lui Adrian Ţenghea (Energia Pandurii Târgu Jiu), Roman Zacaciurin (AHC Dunărea Călăraşi) şi Dragoş Iancu (Energia Pandurii Târgu Jiu). Pentru etapa a patra CSM Focşani se deplasează la Bucureşti pentru o altă întalnire de foc, de data aceasta cu vicecampioana Ligii Naţionale: CSM Bucureşti. Bucureştenii şi-au întărit serios lotul prin venirile lui Alin Roşu (HC Vaslui), Guillaume Saurina (USAM Nimes), Goce Georgievski (Toulouse), Rolandas Bernatonis (Puerto Sanguto), Ionuţ Ciobanu (Mulhouse), Samvel Aslanyan (Sporting Lisabona), Bogdan Mănescu (Energia Pandurii Târgu Jiu).


HC Adrian Petrea vine, în etapa a 7-a, la Focşani


Etapa a cincea va găsi echipa noastră în Sala Polivalentă din Focşani pentru meciul cu Poli Timişoara, locul 5 în campionatul trecut, cu 50 de puncte. Echipa lui Cristi Fenici, cel care a ales, în ciuda ofertelor, să continue în Banat pentru încă un sezon, a beneficiat în această pauză de următoarele sosiri: Marko Simovic (CSM Bucureşti), Vuk Milosevic (Bursa), Adam Savic (Go Fit), Filip Marjanovic (RK Vojvodina). Deplasarea la Făgăraş, pentru meciul cu nou promovata CSM din localitate, se va face în etapa a şasea. Făgărăşenii şi-au întărit lotul în vederea participării în Ligă prin venirile lui Darius Apolzan (CSA Steaua), Mircea Alisie (CSM Satu Mare), Marian Filip, Alexandru Dedu (Beaujolais), Ovidiu Pasere (HC Vaslui). HC Adrian Petrea, singura echipă din Liga Naţională susţinută integral din bani privaţi, va ajunge la Focşani pentru partida cu CSM din localitate, în etapa a şaptea. HC Adrian Petrea, un proiect handbalistic al foştilor internaţionali Adrian Petrea şi Mihai Rohozneanu, pornit în 2013,  a întampinat unele probleme financiare pe finalul sezonului trecut, punandu-se chiar, la un moment dat, problema mutării echipei într-un oraş în care să primească ajutorul autorităţilor locale. Pe acest fond transferurile nu au fost numeroase pentru reşiţeni, doar două: sosirile lui Paul Giotoiu (Energia Pandurii Târgu Jiu) şi Emilian Turcu (CSM Ploieşti).


CSU Suceava nu mai seamănă cu echipa învinsă la baraj


Va urma deplasarea băieţilor noştri la Suceava pentru disputa cu CSU, mai vechea noastră cunoştinţă, pe care am învins-o la limită, într-un meci de infarct, în ultima secundă, din 7 m ( Mihăiţă Miroiu), la barajul de la Braşov. Fiind aproape convinşi de retragerea Minaurului, sucevenii şi-au pregătit din timp foarte probabila evoluţie în Liga Naţională prin venirile lui Bogdan Şoldănescu (Energia Pandurii Tg. Jiu), Adi Mitrea (CSU Suceava), Adrian Târzioru (Energia Pandurii Tg. Jiu), Florin Ciubotariu ( Ştiinţa Bacău ), George Şelaru ( Energia Pandurii Tg. Jiu ), Ioan Polocoşer ( HC Vaslui ), Dusan Sipka ( Bnei Herzliya ), Sasa Puljizovic ( Handball Tirol Innsbruck ). Va fi practic o echipă cu totul nouă pentru Suceava. În etapa a noua la Focşani vine o altă nou promovată, HCDS Constanţa, echipă cu obiectiv declarat clasarea pe podium la finalul campionatului şi cu transferuri pe măsură: Ionuţ Nistor (Energia Pandurii Târgu Jiu), Zoran Nikolic (RK Vojvodina), Dragoş Soare (HC Vaslui), Bogdan Moisă (CSMS Bacău), Sijan Dane (Mors Thy Handbold), Nikola Crnoglavac (Tatabanya), Dusko Celica (ThSV Eisenach). Se anunţă încă de pe acum o confruntare de grad zero pentru echipa noastră.


Confruntări „la baionetă”cu HC Vaslui


În etapa a zecea mergem la Călăraşi, echipa locală schimband, în sezonul trecut, în ultima clipă, la mare luptă, locul din play-out cu cel din play-off. După plecarea lui Aihan Omer de la echipă, locul acestuia a fost luat de antrenorul sarb Caslav Dincic şi nu mai puţin de 9 jucători au fost aduşi în lot: Florin Acatrinei (Energia Pandurii Târgu Jiu), Alexandru Popia (Ştiinţa Bacău), Alexandru Tărîţă (CSM Ploieşti), Mihai Timofte (Poli Timişoara), Iulian Halcă (Poli Timişoara), Irakli Chikovani (Poli Timişoara), Nikolay Sorokin (Besiktas), Kostyantyn Kurylenko (Motor Zaporozhye), Mihai Coveianu (ACS Atletico Alexandria). Se anunţă un alt meci extrem de tare. În etapa a 11- a primim vizita unei cunoştinţe mai vechi, HC Vaslui, o altă echipă cu care în sezonul trecut am avut confruntări „la baionetă”. Şi vasluienii şi-au anunţat intenţiile de a prinde un loc în play-off anul acesta, pentru acest lucru încercand să suplinească plecările importante din această pauză, cu venirile altor jucători experimentaţi: Claudiu Dediu (CSM Ploieşti),  Vlad Vlăduţ (Eschwege), Răducu Tamaş (CSMS Bacău), Andrei Popescu (HCM Minaur Baia Mare), Mihai Buşecan (HCM Minaur Baia Mare). Aşteptăm cu nerăbdare şi această confruntare.


Ultima etapă, acasă, cu HC Odorhei


Etapa a-12-a aduce deplasarea echipei noastre în capitală pentru partida cu Dinamo Bucureşti, campioana la zi a Ligii Naţionale. Dinamoviştii au şi ei o listă lungă de întăriri cu care speră să facă faţă cupelor europene în care vor fi angrenaţi şi în care speră să rămană cat mai mult cu putinţă: Allahkaram Esteki (Lekhwiya), Sajad Esteki (Al Gharafa), Alin Şania (AHC Dunărea Călăraşi), Daniel Bera (HCM Minaur Baia Mare), Bogdan Criciotoiu (ThSV Eisenach), Cosmin Capotă (CSM Ploieşti), Mihai Grigore (promovat de la juniori), Alin Constantinescu (promovat de la juniori). Despre această confruntare cuvintele sunt de prisos. În fine, ultima etapă a turului o vom încheia bine, acasă, în faţa propriilor suporteri. La Focşani se va deplasa HC Odorhei, locul 3 ediţia trecută de campionat, cu 53 de puncte. Echipa de handbal din oraşul de pe Târnava Mare beneficiază în acest sezon de aportul noilor veniţi: Botond Balazs (promovat de la juniori), Robert Fekete (promovat de la juniori), Vitaly Komogorov (HBC Nantes), Josip Peric (Qatar SC), Milorad Kukoski (Metalurg Skopje), Maksim Baranau (Meshkov Brest), Rangel Luan Da Rosa (BM Villa de Aranda).


”Nu va fi deloc uşor”!


Într-o discuţie pe care am avut-o cu profesorul Viorel Ciubotaru, vineri seara, cu puţine minute înainte de începerea antrenamentului din Polivalentă, acesta-mi spuneane aşteaptă un sezon foarte greu, dar că are deplină încredere în jucătorii pe care-i conduce. „Nu există meci uşor, va fi tot atat de greu şi cu Făgăraş şi cu Satu Mare cum va fi cu Steaua, Dinamo sau CSM Bucureşti. Noi vom pregăti toate meciurile cu gandul la victorie, nu avem ce pierde, de la asta plecăm. Trebuie să muncim mult, să fim serioşi în tot ceea ce facem, să tratăm handbalul cu seriozitate şi respect şi atunci nu se poate să nu vină şi rezultatele. Trebuie caştigate toate meciurile de acasă, indiferent de numele adversarului pe care-l vom avea în faţă, iar meciurile din deplasare să le abordăm calmi, fără presiune în încercarea de a aduna punct cu punct. Dorinţa mea rămane locul 9 sau 10, dar şi prezenţa la baraj va fi o performanţă notabilă. Repet, nu va fi deloc uşor!”, mi-a spus profesorul Viorel Ciubotaru. Cerandu-i să facă aprecieri asupra sezonului care se apropie, comparativ cu anul anterior, profesorul a precizat că „fără îndoială că în acest sezon toate echipele ne vor privi cu alţi ochi”. „Îşi vor lua toate măsurile de precauţie atunci cand vor juca cu noi,” a mai precizat profesorul. Acestea fiind spuse, nu ne rămane decat să ţinem pumnii stranşi băieţilor conduşi de profesorul Viorel Ciubotaru, să le urăm multă baftă în noul sezon de Liga Naţională, Liga Zimbrilor, noua ei denumire, şi să-i asigurăm, o dată în plus, de sprijinul necondiţionat al suporterilor, cealaltă verigă importantă a familiei handbalistice de la Focşani. (Cătălin VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.