Sport

S-a stabilit ţintarul competiţional

Ziarul de Vrancea
29 iun 2016 1222 vizualizări
Campionatul Ligii I va începe pe 22 iulie şi se va încheia pe 13 mai 2017 (play-off) şi 4 iunie (play-out) * Comitetul de Urgenţă al FRF a anunţat şi programul Cupei Romaniei şi al Cupei Ligii

Federaţia Romană de Fotbal a anunţat, ieri prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, programul stabilit de Comitetul de Urgenţă pentru sezonul 2016/2017 din Liga 1, Cupa Romaniei şi Cupa Ligii.  Format din Preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal, Răzvan Burleanu, prim-vicepreşedintele, Gino Iorgulescu, şi vicepreşedintele Octavian Goga, Comitetul de Urgenţă a aporbat data de 22 iulie 2016 ca dată de începere a Campionatului Naţional Liga I, sezonul 2016-2017. În acelaşi timp, a fost stabilit şi programul play-off-ului şi play-out-ului, dar şi programul Cupei Romaniei şi Cupei Ligii. Astfel, sezonul regulat va începe vineri, 22 iulie. În acest an se vor juca 21 de etape, pană în data de 17 decembrie. Ultimele cinci etape ale sezonului regulat se dispută anul viitor, în perioada 4 februarie – 4 martie. Fazele play-off (play-out) vor începe pe 11 martie şi se vor încheia pe 13 mai (play-off), respectiv, 4 iunie (play-out). Membri Comitetului de Urgenţă au fixat şi datele disputării Supercupei Romaniei şi finalei Cupei Ligii din sezonul 2015-2016. Pe 16 iulie se va juca Supercupa Romaniei, dintre Astra Giurgiu şi CFR Cluj, iar pe 17 iulie sa va juca finala Cupei Ligii, dintre Steaua şi Concordia Chiajna. 

Cupa Ligii ediţia 2016-2017 se va disputa după cum urmează: 10-11 august (turul I), 7/8 septembrie (sferturi), 21/22 decembrie şi 1-2 martie (semifinale, tur-retur) şi pe 20 mai (finala)

Cupa Romaniei va avea următorul program: 26/27 octombrie (16-imi), 14/15 decembrie (optimi), 29-30 martie (sferturi), 26/27 aprilie şi 17-18 mai (semifinale, tur retur) şi pe 27 mai finala. 

Depunctări în Liga a II-a

Totodată, Comitetul de Urgenţă al FRF a anunţat că formaţia ACS Poli Timişoara va începe noul sezon din Liga a II-a cu o penalizare de opt puncte pentru neîndeplinirea baremului de puncte adunate în play-out-ul Ligii I. De asemenea Petrolul Ploieşti ar putea noul sezon cu un plus în minus, dacă se va înscrie în campionat. .ACS Poli ar fi trebuit să facă minim 15 puncte în cele 14 meciuri din play-out, fază a campionatului în care a intrat cu 13 puncte, cu rotunjire, însă a obţinut doar şapte, ceea ce înseamnă că diferenţa de opt puncte i se va scădea în noul sezon al Ligii a II-a. Petrolul a început play-out-ul cu patru puncte şi l-a încheiat cu 18 puncte, ceea ce înseamnă că aproape şi-a îndeplinit baremul, diferenţa de un punct urmand a i se scădea în Liga a II-a. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.