Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: “Scăpaţi de Tătăruşanu!”

Ziarul de Vrancea
23 iun 2016 870 vizualizări
Ciprian Tătăruşanu nu a avut o prestaţie strălucită la Campionatul European, iar acest lucru îl poate costa locul la Fiorentina.

Pantaleo Corvino, directorul sportiv al Fiorentinei, a fost prezent în tribune la EURO special pentru a-l urmări pe portarul roman. Ivan Pelizzoli, fost portar la AS Roma, le recomandă şefilor florentini să caute un alt goal-keeper dacă îşi propun lucruri măreţe. "Tătăruşanu este un portar mediu. Sezonul trecut şi-a făcut treaba, dar Fiorentina are nevoie de un goal-keeper care să îi caştige şapte-opt puncte pe sezon. L-aş lua cu ochii închişi pe Sirigu", a declarat Pelizzoli.Fiorentina sondează în acest moment două variante: Sirigu de la PSG şi Romero de la Manchester United. Tătăruşanu a jucat 46 de meciuri la Fiorentina din 2014 de cand a venit liber de contract de la Steaua.

Bronz european  la lupte juniori

Sportivul roman George Vlad Mariea a cucerit medalia de bronz la categoria 74 de kilograme, stilul greco-romane, la Campionatele Europene de juniori care se desfăşoară în aceste zile la Sala Polivalentă din Bucureşti.  Mariea l-a învins pe germanul Roland Schwarz cu 7-1, după ce la un moment dat conducea cu 4-0, în meciul pentru locurile 3-5. În varstă de 19 ani, George Vlad Mariea a adus prima medalie delegaţiei Romaniei la prima sa participare la o ediţie a Campionatelor Europene.  În finala categoriei, ungurul Zoltan Levai a reuşit să se impună în faţa lui Artem Matiash (Ucraina) cu 2-0, adjudecandu-şi medalia de aur. Tot la greco-romane, sportivii romani Lenard Berei (120 kg) şi Teodor Horătău (55 kg) au ratat medaliile de bronz la categoriile lor fiind învinşi în meciurile pentru locurile 3-5 de Osman Yildîrîm (Turcia) cu 0-9, respectiv Dato Cihartişvili (Georgia) cu 1-9

Raţ a rămas fără echipă

Anul 2016 nu a fost deloc unul bun pentru Răzvan Raţ. Fundaşul în varstă de 35 de ani a jucat doar cateva minute la Rayo Vallecano, a pierdut banderola de căpitan a naţionalei şi a fost nevoit să suporte amărăciunea eliminării de la Campionatul European. Acum, Raţ anunţă că a rămas şi fără angajament. Rayo Vallecano a retrogradat în liga a doua secundă, iar înţelegerea dintre jucător şi club a expirat. "Acum principalul meu scop este să-mi găsesc o echipă de primă divizie. Vom vedea dacă va fi Spania sau altceva. Vreau o echipă la care să fiu competitiv", a declarat Raţ pentru DigiSport.Jucătorul roman are două variante în acest moment: să continue în Spania sau să accepte o ofertă din campionatul Rusiei.

Petrolul în faliment

Tribunalul Prahova a anunţat, ieri, că aprobă cererea administratorului judiciar al echipei şi a dispus începerea procedurii generale a falimentului clubului SC FC Petrolul Ploieşti, prahovenii avand un termen de şapte zile pentru a face apel. În cazul în care oficialii Petrolului nu vor întocmi un apel la decizia Tribunalului Prahova, dispariţia echipei va fi inevitabilă. Retrogradarea după cinci sezoane petrecute în Liga 1 i-a fost fatală formaţiei prahovene, problemele financiare neputand fii rezolvate. Clubul ploieştean ar fi trebuit să se înscrie în noua ediţie a Ligii II, într-un campionat format dintr-o serie ce va avea 22 de echipe. În intervalul ultimilor cinci ani, Petrolul a cucerit un trofeu pe plan intern: Cupa Romaniei, în 2013, după o finală cu CFR Cluj. Mai mult, ploieştenii au participat de două ori consecutiv în play-off-ul Europa League.

Chiricheş, dorit la Sassuolo

Căpitanul naţionalei Romaniei, Vlad Chiricheş ar putea ajunge în această vară la Sassuolo, după ce în sezonul a trecut a evoluat în foarte puţine meciuri pentru vicecampioana Italiei, Napoli. Informaţia a fost oferită de Gianluca Di Marzio, un reputat jurnalist italian ce are conexiuni importante în fotbalul din peninsulă. Sassuolo a terminat sezonul trecut pe locul şase în Serie A, iar şefii clubului au luat decizia de a porni trativele cu Napoli pentru Chiricheş după ce croatul Šime Vrsaljko se află în negocieri avansate cu Atletico Madrid. Chiricheş a venit la Napoli în 2015 şi mai are contract cu vice-campionii Italiei pană în 2020. Fundaşul roman în varstă de 26 de ani este cotat la 5,5 milioane de euro în acest moment. Pentru Sassuolo a mai evoluta un singur fotbalist roman. Marius Alexe a ajuns la echipa italiană în 2013 fiind împrumutat de clubul Dinamo pentru 500 000 de euro.

Găman s-a turcit

Valerică Găman a semnat contractul cu Karabukspor. Fostul fundaş al Astrei a parafat o înţelegere valabilă pe trei sezoane. Găman a plecat de la echipa giurgiuveană din postura de fotbalist liber de contract. Fundaşul în varstă de 27 de ani va primi 200.000 de euro la semnătură şi un salariu lunar de 40.000 de euro, informează DigiSport. Karabukspor este o formaţie nou-promovată în prima ligă turcă. Găman şi-a început cariera la Universitatea Craiova, echipă pentru care a evoluat în perioada 2006-2010, în 2011 s-a aflat pentru scurt timp în lotul lui Dinamo, iar din 2011 a jucat pentru Astra. A caştigat un titlu de campion, o Cupă şi o Supercupă alături de gruparea condusă de Marius Şumudică.


Azarenka renunţă la Wimbledon

Jucătoarea de tenis Viktoria Azarenka (locul 6 în clasamentul mondial WTA) a anunţat, ieri că nu va participa la turneul de tenis de la Wimbledon, din cauza unei accidentări la genunchi. Azarenka, numărul 6 mondial, a abandonat în primul tur de la Roland Garros, din cauza unor probleme la genunchi. Pentru Azarenka, startul sezonului a fost unul excelent, cu trei turnee caştigate: Brisbane, Indian Wells şi Miami. De la succesul din Florida însă, Azarenka nu şi-a mai regăsit forma sportivă. În varstă de 26 de ani, Azarenka a caştigat de două ori Australian Open şi este dublă semifinalistă la Wimbledon. În 2015, “Vika” a fost eliminată în sferturile turneului pe iarbă din Anglia. Turneul de Grand Slam de la Wimbledon se va desfăşura între 27 iunie şi 10 iulie.

Dică rămane la Piteşti

Cu toate că a ratat promovarea în Liga a II-a, deoarece a stat mai prost la rezultatele directe cu CS Afumaţi, SCM Piteşti va continua şi în noul sezon tot sub conducerea lui Nicolae Dică. Conducerea clubului argeşean din Liga a III-a  a luat decizia de a-l menţine în funcţie pe fostul secund al lui Mirel Rădoi în Consiliul de Administraţie desfăşurat marţi seară. Tot în cadrul acestei şedinţe, s-au aprobat şi bugetele celorlalte secţii sportive ale clubului finanţat de autorităţile locale. Nicolae Dică a fost numit antrenor principal al echipei SCM Piteşti pe 28 decembrie, după ce a fost demis de la Steaua Bucureşti. în acel moment echipa se afla pe locul 7 în clasamentul Seriei a III-a a Ligii a III-a iar cu Dică pe banca tehnică argeşenii au terminat pe locul secund, la egalitate de puncte cu liderul CS Afumaţi.

Petrov vrea înapoi la Villa

Ştilian Petrov, în varstă 36 de ani, vrea să joace din nou fotbal la nivel profesionist şi aşteaptă o ofertă din partea fostei sale echipe Aston Villa, formaţie retrogradată în liga secundă a Angliei, la finalul sezonului 2015-2016. „Vreau să joc fotbal din nou. I-am anunţat deja pe cei de la Aston Villa că vreau să fac cu ei pregătirea premergătoare următorului sezon. Evident, Aston Villa rămane pentru mine principala opţiune. Fizic, mă simt aproape la fel ca înainte să mă retrag”, a spus Petrov.  Stilian Petrov a fost nevoit să renunţe la fotbal în mai 2013, la un an şi două luni după ce a fost diagnosticat cu leucemie acută, o formă gravă de cancer a sangelui. În toamna anului 2014 însă, bulgarul a învins boala şi, imediat, a revenit pe terenul de fotbal, la echipa de amatori Wychall Wanderers.

Kliciko s-a înfuriat pe Fury

Pugilistul ucrainean Vladimir Kliciko îl compară pe viitorul său adversar Tyson Fury cu Adolf Hitler şi crede că întalnirea cu britanicul nu va însemna doar un meci de box, ci şi o luptă împotriva homofobiei, antisemitismului şi discriminării sexuale. „Tyson Fury ar merita să fie suspendat din box şi deposedat de toate titlurile, din cauza comentariilor sale din ultima vreme, care îl aseamănă cu Adolf Hitler, privind antisemitismul, homofobia şi discriminării sexuale”, a spus Vladimir Kliciko, citat de iNews.Vladimir Kliciko în varstă de 39 de ani, care deţinea cel puţin un titlu mondial în ultimii nouă ani, a fost învins la puncte de Fury, în noiembrie 2015, înregistrand prima înfrangere în ultimii 11 ani. În urma eşecului, ucraineanul a pierdut centurile WBA, IBF şi WBO, la categoria grea.  Meciul revanşă dintre Vladimir Kliciko şi Tyson Fury va avea loc pe 9 iulie, la Manchester.



Cœntrão, solidar cu Ronaldo

Internaţionalul portughez Fabio Cœntrão, care a ratat Campionatul European din Franţa din cauza unei accidentări, i-a luat apărarea, pe Instagram, lui Cristiano Ronaldo, jucător criticat în urma evoluţiilor din primele două meciuri de la Euro 2016, în care nu a marcat niciun gol. Revenit la Real Madrid după împrumutul la AS Monaco, în sezonul 2015-2016, Fabio Cœntrão  a postat pe Instagram o fotografie cu Ronaldo, în care atacantul portughez sărbătoreşte un gol ducandu-şi mana la ureche, fotografie la care a scris următorul mesaj: „Vorbiţi acum, papagalilor!”  Cristiano Ronaldo a înscris primele două goluri pentru Portugalia la ediţia din acest an a Campionatului European în ultimul meci din faza grupelor, în meciul încheiat la egalitate, scor 3-3, miercuri, în faţa reprezentativei Ungariei.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dontu, acum 2856 zile, 15 ore, 38 minute, 44 secunde
Tatarusanu a salvat cel putin 3 goluri in meciul cu franta si 2 cu elvetia. !!!!!!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.