Sport

Francezii, precum romanii

Ziarul de Vrancea
31 mai 2016 1028 vizualizări
Prima adversară a tricolorilor la Euro 2016 a dovedit serioase lacune în apărare la meciul de verificare cu Camerun, scor 3-2

Selecţionerul Didier Deschamps explică aceasta prin faptul că Rami şi Koscielny n-au mai jucat de mult împreună în centrul apărării
Franţa, prima adversară a Romaniei la turneul final al Campionatului European de Fotbal, a învins Camerun cu 3-2, într-un meci amical disputat pe Arena “La Beaujoire din Nantes”. Înaintea partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Patrick Ekeng, fostul fotbalist al echipei Dinamo. Selecţionerul Didier Deschamps a început meciul în următoarea formulă: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Pogba, Diarra, Matuidi - Coman, Giroud, Payet, iar pe parcursul jocului au mai fost folosiţi Cabaye, Kante, Sissoko şi Gignac. Franţa a deschis scorul în minutul 20, prin Blaise Matuidi, însă camerunezii au egalat două minute mai tarziu prin Aboubakar. Naţionala antrenată de Didier Deschamps a avut 2-1 la pauză, după golul reuşit de Giroud în minutul 41. Camerunezii au egalat în minutul 88 prin Choupo Moting, însă la ultima fază a meciului, Payet a adus victoria pentru naţionala Franţei din lovitură liberă. 
Selecţionerul naţionalei de fotbal a Franţei, Didier Deschamps, a ţinut să minimalizeze problemele constatate în compartimentul defensiv al echipei sale, cu ocazia meciului de pregătire cu reprezentativa Camerunului. "A fost primul meci disputat împreună după mult timp de Adil Rami şi Laurent Koscielny şi au avut în faţă jucători de calitate. Au existat erori, iar asta este ceva normal, totul poate fi îmbunătăţit mereu. Nu a fost totul perfect şi este clar că e nevoie de mai multă comunicare între jucători în anumite momente, însă camerunezii au fost la randul lor foarte interesanţi'', a declarat Deschamps după joc. Elevii lui Deschamps vor disputa un ultim meci de pregătire, împotriva Scoţiei, pe 4 iunie la Metz, înaintea debutului la EURO 2016, pe 10 iunie, contra Romaniei, pe Stade de France.
Lotul Franţei pentru Euro: Lloris, Costil, Mandanda (portari), Umtiti, Koscielny, Rami, Evra, Jallet, Digne, Mangala, Sagna (fundaşi), Sissoko, Diarra, Payet, Pogba, Cabaye, Matuidi, Kanté, Coman (mijlocaşi), Giroud, Griezmann, Gignac, Martial (atacanţi).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.