Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Andone este nemulţumit de decizia TAS

Ziarul de Vrancea
31 mai 2016 1049 vizualizări
Ioan Andone, antrenorul echipei Dinamo Bucureşti, a declarat, ieri, că decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv, prin care formaţia sa nu a primit dreptul de a juca în cupele europene, a fost cauzată de o greşeală a Federaţiei Romane de Fotbal.

"Mie mi-a explicat Negoiţă exact cum a fost. Speram ca FRF să ia o decizie sportivă, pentru că, moral şi sportiv, Dinamo trebuia să joace în Europa. Federaţia trebuia să susţină cauza lui Dinamo. Au făcut o mare greşeală, să vedem noi care  va fi următoarea echipă care iese din insolvenţă! Greşeala nu a fost a TAS-ului, ci a Federaţie”, a spus Ioan Andone la Dolce Sport. TAS  a respins, ieri apelul clubului de fotbal Dinamo Bucureşti privind dreptul de participa în cupele europene, iar hotărarea este irevocabilă. Clasată pe locul al patrulea la finalul play-off-ului, Dinamo şi-a obţinut pe teren dreptul de a juca în Europa.

Alibec, dorit de Lucescu

Atacantul Denis Alibec, campion al Romaniei cu Astra,  este dorit în Rusia, la Zenit, de către antrenorul roman Mircea Lucescu, iar o decizie în privinţa atacantului va fi luată abia după finalul Campionatului European din Franţa.Mircea Lucescu a semnat săptămana trecută cu Zenit Sankt-Petersburg, iar tehnicianul roman începe să pregătească sezonul următor. Presa din Rusia susţine că a aflat trei dintre numele ce vor reprezenta primele transferuri ale lui "Il Luce" la Zenit. Agenţia de ştiri NevaNews notează că primele ţinte ale lui Lucescu sunt Marlos şi Taison, jucători pe care i-a antrenat la Şahtar Cel de-al treilea fotbalist de pe lista tehnicianului în varstă de 70 de ani ar fi Denis Alibec, campion în Romania cu Astra. Astra a refuzat pană în acest moment o ofertă de 2,5 milioane de euro pentru Alibec, clubul giurgiuvean aşteptand prestaţia jucătorului de la Campionatul European înainte de a-i stabili suma de transfer.

Antrenor portughez la Şahtar

Echipa de fotbal Şahtar Doneţk, pregătită în ultimele 12 sezoane de romanul Mircea Lucescu, a ajuns la un acord cu antrenorul portughez Paulo Fonseca, care va semna un contract pe doi ani cu gruparea ucraineană, urmand să fie prezentat oficial în cursul zilei de miercuri, anunţă L'Equipe. În varstă de 43 ani, Paulo Fonseca şi-a încheiat recent colaborarea cu formaţia Sporting Braga, pe care a condus-o la victorie în Cupa Portugaliei în acest sezon. Şahtar a eliminat  pe Braga din sferturile Europa League în sezonul trecut, după 2-1 şi 4-0. Mircea Lucescu (70 ani) a pregătit începand din 2004 pe Şahtar Doneţk, echipă cu care a cucerit opt titluri de campion al Ucrainei, şase Cupe şi şapte Supercupe naţionale.

Ngadeu a semnat cu Slavia

Clubul Slavia Praga a anunţat, ieri, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, faptul că Michael Ngadeu, fostul fundaş el echipei FC Botoşani, a fost semnat un contract valabil pană în vara anului 2019 cu formaţia cehă. Slavia va plăti 500.000 de euro pentru transferul jucătorului. Ngadeu a jucat două sezoane la FC Botoşani, în perioada 2014-2016. De serviciile fundaşului camerunez a fost interesată şi Steaua, dar, în cele din urmă, Ngadeu a rămas la FC Botoşani. "Sunt foarte bucuros că am semnat cu Slavia. Este un club mare, diferit de unde am fost înainte, există condiţii profesioniste. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a ajuta echipa. Suporterilor le transmit să fie răbdători şi să susţină echipa aşa cum o fac mereu, voi da totul pe teren", a declarat Ngadeu pentru site-ul oficial al formaţiei din Cehia.

Meci decisiv în finala de baschet

BC Mureş a caştigat meciul al patrulea al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin cu CSM CSU Oradea, scor 79-70 (17-15, 26-14, 15-21, 21-20), pe teren propriu, şi a restabilit egalitatea, scor general 2-2. Meciul decisiv pentru medaliile de campioni se va juca la Oradea. Principalul marcator de la BC Mureş a fost Goran Martinic, cu 18 de puncte, 3 recuperări si 5 pase decisive, urmat de Goran Gajovic, cu 17 de puncte şi 7 recuperări. Pentru CSM Oradea s-au evidenţiat Sean Barnette, cu 20 puncte, 2 recuperări şi două pase decisive, urmat de Andrei Mandache, cu 15 puncte, 2 recuperări şi două pase decisive. Meciul decisiv este programat pe 2 iunie, la Oradea.

Herea n-ar refuza Rapidul

Fostul  jucător la Rapid în perioada 2007-2013, Ovidiu Herea se bucură de revenirea echipei din Giuleşti în Liga 1 şi nu exclude o întoarcere în Grant. Herea a mai precizat că a pierdut 200.000 de euro atunci cand s-a despărţit de club, dar nu poartă resentimente. "Nu am vorbit cu nimeni din conducerea Rapidului, nu este o exclusă o revenire, dar nu m-a contactat nimeni. Mă bucur că au reuşit să promoveze în prima ligă, sper să redevină ce a fost. Am renunţat la toţi banii pe care îi aveam de primit de la Rapid, îmi luasem gandul de ei. Am pierdut în jur de 200.000 de euro. Sunt în discuţii cu alte echipe din afară, dar nimic concret."a declarat Ovidiu Herea la ProSport LIVE. Herea a jucat la FC Sion în intervalul 2013-2015 şi spune că naţionala Elveţiei este formată din jucători cu experienţă, care joacă de mult timp împreună astfel că Romania va avea un meci foarte dificil la EURO.


Boban urcă în staff-ul FIFA

Fostul internaţional croat Zvonimir Boban a fost numit în funcţia de secretar general adjunct al FIFA, a anunţat forul fotbalistic mondial, care încearcă să-şi refacă imaginea după scandalurile de corupţie cu care s-a confruntat în ultimul an.  Boban, în varstă de 47 ani, mijlocaş în puternica echipă  AC Milan din anii '90, o va asista pe senegaleza Fatma Samoura, noul secretar general al FIFA, care îşi va începe activitatea pe 20 iunie, în dosarele legate de fotbal. După retragerea sa din activitate, în 2002, croatul a absolvit cursurile facultăţii de istorie din cadrul Universităţii din Zagreb şi a îndeplini rolul de comentator de fotbal la televiziune. Sosirea lui Zvonimir Boban intervine la o săptămană după demiterea secretarului general interimar al FIFA, germanul Markus Kattner, suspectat de nereguli financiare legate de funcţiile sale, care s-ar putea ridica la milioane de dolari.

Reus, sărit din schemă

Marco Reus a primit cea mai proastă veste chiar în ziua în care împlineşte 27 de ani. Jucătorul Borussiei Dortmund a fost lăsat în afara lotului de selecţionerul Joachim Löw pentru Campionatul European din Franţa. "Este o decizie înţeleaptă atat pentru noi, cat şi pentru el. Ar fi fost doar o rezervă", şi-a justificat alegerea selecţionerul Germaniei Joachim Löw. Reus a ratat şi prezenţa la Campionatul Mondial din 2014 tot din pricina unei accidentări. Pe langă Marco Reus, selecţionerul Germaniei a renunţat şi la la jucătorii Karim Bellarabi şi Julian Brandt, ambii de la Bayer Leverkusen, şi Sebastian Rudy de la TSG Hoffenheim.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.